Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan fogadjam el az anyósom...

Hogyan fogadjam el az anyósom közeledését, érdeklődését?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, nem anyós szidást szeretnék, hanem megoldást találni!

A szüleimet sosem érdekelte, mi van velem. Gyorsan megtanultam, hogy csak akkor keresnek, ha kell nekik valami. Egyébként nem keresnek telefonon, nem látogatnak meg, mert pénzbe kerül. Mintha nekem nem. Ha napokig nem keresem őket, maguktól nem hívnak, viszont ha felhívom őket, mindig lecsesznek, hogy miért nem telefonáltam korábban.

Anyósom épp az ellentetjük. Folyamatosan keres, minden érdekli. Az elején sokat morogtam miatta, mert úgy éreztem, még arra is kiváncsi, hogy aznap voltam-e nagy wécén. Most már tudom, hogy nem így van, de mégis nehezemre esik elfogadni, hogy törődik velem valaki, érdekli, hogy mi van velem.

Hogyan tudnám elfogadni, hogy ez az érdeklődés nem azért van, mert szüksége van valamire? Folyamatosan attól félek, hogy ugyanaz lesz, mint a szüleimnél, és csak kihasznál, vagy valamilyen hátsó szándéka van. :(

2015. jan. 5. 09:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudom tanácsolni, hogy ne a szüleid viselkedését tekintsd normálisnak. Vannak jó szándékú, önzetlen emberek is. Nem mindig azok ők, akiktől ezt elvárnánk.
2015. jan. 5. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Ne arra gondolj rögtön, hogy kihasználni akar. Az attól függ egyébként, hogy TE mennyi információt adsz ki magadról, és hogy alkalomadtán, ha kell, tudsz-e NEMet mondani. Értékeld pozitívan az érdeklődését.
2015. jan. 5. 10:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne rontsd el ezt a jó kapcsolatot alaptalan gyanakvással. Mindenhol azt hallom/olvasom, hogy csak a gond van az anyóssal (vagyis nem mindig az anyóssal, de a kapcsolat nem jó.), szerintem örülj, hogy ez nálatok nem így van. Majd ha ad rá okot, akkor gyanakodj. Lehet, hogy nehéz, de a szüleid viselkedése nem az ő sara.
2015. jan. 5. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, talán kifogtál egy olyan új családot magadnak, akik közt normálisan élhetsz!

A múlt miatt bizalmatlan vagy, ezt meg is értem, de nagy lépés, hogy rájöttél, hogy tisztáztad magadban, mit érzel. Ez viszont még csak a kezdet, hosszú út vár még rád, amíg a bizalom teljes lesz.

De hidd el, megéri, ha minden jól megy, akkor üdvözölhetlek a tündéri anyóssal rendelkezők klubjában, mert az enyém is egy drága lélek. :)

2015. jan. 5. 11:18
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Olyan anyósod van, akivel még ezt is meg tudod beszélni. Tudom, hogy nem megy elsőre. Drága kincset küldött neked a sors, dolgozz magadon, hogy el tudd fogadni.
2015. jan. 6. 06:30
 6/6 anonim ***** válasza:
86%
Ha segít ahol tud és bizonyította hogy jót akar nem csak kíváncsiskodni akkor olyan a természete és nem fog megváltozni. Furák a szüleid nem az a normális minta. Ne láss mindenben csak haszonkeresést és rosszat. Vannak emberek, akik őszintén érdeklődnek és segítenek.
2015. jan. 14. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!