Joguk van beleszólni apóséknak abba, hogy megtartom -e a gyereket?
De miért tudnak erről egyáltalán a párod szülei/az egész család? Nem azt mondom, hogy a has gömbölyödéséig nem lehet elmondani a terhességet, én 9 és fél hetes vagyok, és nálunk is tudják a leendő nagyszülők, már a pozitív teszt óta, na de mi szerettük volna a babát, és egyértelmű volt, hogy megtartjuk. Minek osztotok meg velük egy olyan terhességet, ami valószínű meg lesz szakítva? Semmi közük nem lett volna hozzá. Ezt teljesen felesleges volt elmondani, és most emiatt megy a cirkusz. Nem lett volna egyszerűbb, ha nem is tudnak róla? Amúgy megértem, hogy repesnek az örömtől, biztosan szeretnének unokát, ettől függetlenül beleszólási joguk nem lenne, de akkor meg el sem kellett volna mondani nekik, így ugyanis várható volt, hogy lesz valami reakciójuk a helyzetre.
A pároddal tisztáztátok, hogy nem akarsz gyereket egyáltalán? Vagy ő boldogan élt eddig abban a tudatban, hogy egyszer apa lesz? Ha nem tisztáztátok, az nagy szemétség a részedről, ha meg igen, akkor mondjuk nem kéne, hogy meglepje a reakciód. Bár persze ez esetben valóban védekezni kellene normálisan, de erről már kár prédikálni, nyilván egyszerűbb abortuszra rohangálni.
"Azért vetethető el törvény szerint a baba az első 3 hónapban, mert addig az anya saját teste feletti rendelkezési joga erősebb a baba életénél."
Ez nem igaz. Magyarországon ilyen NINCS. A terhességet itthon csak és kizárólag az anya egészségügyi állapotának védelme miatt lehet megszakítani. Ugyanis a magzati élet fontosobb, mint az anya jogai. Az, hogy az anya mit akar a testével, vagy mit nem, az le van sz.rva. Az abortuszra itthon csak azért van lehetőség, mert van a törvényben egy kiskapu, miszerint az anya érzelmi válsága esetén is meg lehet szakítani a terhességet, bizonyos ideig. Tehát Magyarországon az abortusz társadalmilag és törvényileg inkább eltűrt dolog, és nem támogatott, mint ahogy azt a te válaszod sugallta kedves válaszoló.
Védekezésről nem hallottatok?
Amúgy nincs joguk, ez csak kettőtökre tartozik.
Nincs, de kezdd el tervezgetni, hogy mihez kezdesz a kapcsolatod végén, mert ha a férjed is akarja, akkor majd ki fogja kezdeni a kapcsolatotokat az, hogy folyton az a nő leszel, aki megölte a pici fiuk gyerekét, és mikor sugdossák a fülébe, akkor ő is csak egyet érteni tud majd.
Vetheted a keresztet a házasságodra.
Ritka flegma vagy kérdező! Én írtam az első választ, és már tudom, hogy miért tudja boldog boldogtalan, hogy abortuszra készülsz.
Gondolom ilyen flegma stílusban odavetetted a rokonságnak, hogy bebizonyítsd, hogy te milyen fa@a csaj vagy, és mennyire nem érdekel mások véleménye.
"Azt is mondták, hogy anyagilag segítenének minket, de nem akarok rájuk terhet rakni, ígyis van elég bajuk."
Mert ha nem venned eszre, ketsegbeesetten harcolnak az unokajukert. Leirasod szerint veluk laksz.
Ha az en unokammal csinalnad ez, kidobnalak, mint macskat kakalni. Meghalnal szamomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!