Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Joguk van beleszólni apóséknak...

Joguk van beleszólni apóséknak abba, hogy megtartom -e a gyereket?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, de nem akarom megtartani, mivel nem érzem alkalmasnak a helyzetet. A helyzetet nehezíti, hogy senki nem akarja, hogy elvetessem a babát. Szinte az egész család ellene van. Amióta bejelentettem a hírt áll a bál itthon. Apósomék szinte nem is szólnak hozzám. Miért bántanak amikor én szeretem őket? Sokat vitatkozunk az abortusz miatt. Azt is mondták, hogy anyagilag segítenének minket, de nem akarok rájuk terhet rakni, ígyis van elég bajuk.
2014. dec. 17. 17:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%

De miért tudnak erről egyáltalán a párod szülei/az egész család? Nem azt mondom, hogy a has gömbölyödéséig nem lehet elmondani a terhességet, én 9 és fél hetes vagyok, és nálunk is tudják a leendő nagyszülők, már a pozitív teszt óta, na de mi szerettük volna a babát, és egyértelmű volt, hogy megtartjuk. Minek osztotok meg velük egy olyan terhességet, ami valószínű meg lesz szakítva? Semmi közük nem lett volna hozzá. Ezt teljesen felesleges volt elmondani, és most emiatt megy a cirkusz. Nem lett volna egyszerűbb, ha nem is tudnak róla? Amúgy megértem, hogy repesnek az örömtől, biztosan szeretnének unokát, ettől függetlenül beleszólási joguk nem lenne, de akkor meg el sem kellett volna mondani nekik, így ugyanis várható volt, hogy lesz valami reakciójuk a helyzetre.

A pároddal tisztáztátok, hogy nem akarsz gyereket egyáltalán? Vagy ő boldogan élt eddig abban a tudatban, hogy egyszer apa lesz? Ha nem tisztáztátok, az nagy szemétség a részedről, ha meg igen, akkor mondjuk nem kéne, hogy meglepje a reakciód. Bár persze ez esetben valóban védekezni kellene normálisan, de erről már kár prédikálni, nyilván egyszerűbb abortuszra rohangálni.

2014. dec. 17. 19:34
 12/27 anonim ***** válasza:
85%
Jogilag semmi közül hozzá. Azért vetethető el törvény szerint a baba az első 3 hónapban, mert addig az anya saját teste feletti rendelkezési joga erősebb a baba életénél. Szerintem semmi köze a nagyszülőknek a gyereked megtartásához, megértem, hogy ellene vannak a dolognak, de nem gondolom, hogy beleszólási joguk van. A férjed más tészta, vele neked kell egyenesbe jönni.
2014. dec. 17. 20:44
 13/27 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem készülj fel a válásra is.Mindenki oda van a gyerekért csak te nem.Ne csodálkozz megutálnak ott helyed nem lesz ha tényleg elveteted.Nem szereted a gyerekeket, hát vigyázhattál volna.Ezt neked soha nem fogják lenyelni abban biztos lehetsz.
2014. dec. 17. 20:44
 14/27 anonim ***** válasza:
10%

"Azért vetethető el törvény szerint a baba az első 3 hónapban, mert addig az anya saját teste feletti rendelkezési joga erősebb a baba életénél."

Ez nem igaz. Magyarországon ilyen NINCS. A terhességet itthon csak és kizárólag az anya egészségügyi állapotának védelme miatt lehet megszakítani. Ugyanis a magzati élet fontosobb, mint az anya jogai. Az, hogy az anya mit akar a testével, vagy mit nem, az le van sz.rva. Az abortuszra itthon csak azért van lehetőség, mert van a törvényben egy kiskapu, miszerint az anya érzelmi válsága esetén is meg lehet szakítani a terhességet, bizonyos ideig. Tehát Magyarországon az abortusz társadalmilag és törvényileg inkább eltűrt dolog, és nem támogatott, mint ahogy azt a te válaszod sugallta kedves válaszoló.

2014. dec. 17. 21:09
 15/27 anonim ***** válasza:
75%

Védekezésről nem hallottatok?

Amúgy nincs joguk, ez csak kettőtökre tartozik.

2014. dec. 17. 21:16
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
#14: Ez így van. Csakhogy a gyakorlatban ezt nem firtatják. Nyilván senki sem jókedvéből veteti el a babát. Válsághelyzet meg mindenkinek az, amit annak érez. SZubjektív dolog.
2014. dec. 17. 21:21
 17/27 anonim ***** válasza:
75%

Nincs, de kezdd el tervezgetni, hogy mihez kezdesz a kapcsolatod végén, mert ha a férjed is akarja, akkor majd ki fogja kezdeni a kapcsolatotokat az, hogy folyton az a nő leszel, aki megölte a pici fiuk gyerekét, és mikor sugdossák a fülébe, akkor ő is csak egyet érteni tud majd.

Vetheted a keresztet a házasságodra.

2014. dec. 18. 00:58
 18/27 anonim ***** válasza:
33%
Miért nem akarod a babát? Azért,mert olyan rossz anyagi körülmények között éltek,hogy úgy érzed,nem tudnátok neki normális életet biztositani? Ha ez van,akkor megértelek,ha még a számlákat se tudnánk kifizetni, akkor,ha teherbe esnék(ismerősöm rendesen szedte a fogamzásgátlót és mégis becsúszott neki,nőgyógyász is mondta, hogy ez ritka,de azért előfordulhat),akkor valószínűleg én is elvetetném. De ha amúgy mégha nem is luxusban,de normálisan ellennétek,akkor miért nem akarod megtartani? Nem tudom,ha én már ott tartanék a párommal, hogy hozzá mennék és nem mélynyomorban élnénk mi is és becsúszna egy baba,én tuti megtartanám,elv. ez a házasság lényege, a családalapítás. Ha meg valóban annyira nem akarsz gyereket,akkor ezt már a pároddal kellett volna a LEGELEJÉN letisztázni,hogy te nem akarsz,és ha mégis becsúszik,elveteted.De a hozzászólásodból nem ez jön ki, hogy te ezt korrekten közölted vele...
2014. dec. 18. 10:06
 19/27 anonim ***** válasza:
85%

Ritka flegma vagy kérdező! Én írtam az első választ, és már tudom, hogy miért tudja boldog boldogtalan, hogy abortuszra készülsz.

Gondolom ilyen flegma stílusban odavetetted a rokonságnak, hogy bebizonyítsd, hogy te milyen fa@a csaj vagy, és mennyire nem érdekel mások véleménye.

2014. dec. 18. 11:56
 20/27 anonim ***** válasza:
66%

"Azt is mondták, hogy anyagilag segítenének minket, de nem akarok rájuk terhet rakni, ígyis van elég bajuk."

Mert ha nem venned eszre, ketsegbeesetten harcolnak az unokajukert. Leirasod szerint veluk laksz.

Ha az en unokammal csinalnad ez, kidobnalak, mint macskat kakalni. Meghalnal szamomra.

2014. dec. 18. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!