Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátnőm nem akarja többet...

A barátnőm nem akarja többet az anyámmal tartani a kapcsolatot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt barátnőmmel. Anyám a kezdetektől ellenezte a kapcsolatunkat, bár szerintem neki tökmindegy kivel jöttem volna össze utálta volna mert az ő kicsi fia leszek mindig is. A barátnőm a 7 év alatt igyekezett hogy megszerettesse magát, mindig sütött-főzött, mamámra vagy kisöcsémre vigyázott ha anyámnak dolga volt stb, de azt mondta eddig bírta. Nem fog többet erőlködni. Mondjuk az igaz hogy mindig kap valami beszólást. Hogy tudnék ezen a helyzeten változtatni? Két tűz között vagyok, anyám folyton basztat hogy jaj mi a baja barátnőmnek barátnőm meg elzárkózik.
2014. dec. 15. 15:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
96%
Most ingerült és tele a bugyra. Támogasd, alakítsatok ki önálló életet, és anyukádat tartsd kordában! Évek alatt lehet még finomítani az összhangon, és ő is meg fog enyhülni, ha látja, hogy véded a családod, a kettőtök egységét, és korlátozod anyukádat, hogy mibe szól bele, és megvéded őt, ha támadja. Most csak elfogyott a türelme. Te következel, bizonyítsd, hogy meg tudod csinálni, és akkor lehet kompromisszumokat kötni!
2014. dec. 15. 15:50
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Az a túlzás hogy te már gyerekekben gondolkozol, közben meg egy töketlen kamasz szintjén vagy. Anyád nem az isten majmocska. Neki is joga más embereket ok nélkül szapulnia. Ha képtelen vagy felnőtt férfiként kommunikálni az antiszociális anyáddal, akkor ne csodálkozz hogy két szék közt a pad alá vágódsz. Ne itt rinyálj basszus ilyen semmiségen, engedd el az anyát szoknyáját és nőlj fel. Te szerinted egy normális felnőtt érett férfi úgy viselkedik mint te? Nem mered anyádnak megmondani hogy vegyen vissza az arcából? Akkor költözz haza! Aztán ha felnőttél utána kezdj csajozni megint.
2014. dec. 15. 15:54
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Csodálkozol? Én csak azt nem értem, hogy miért pitizett 7 évig a barátnőd.
2014. dec. 15. 16:06
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbben már leírták, hogy fel kéne nőnöd. Választanod kéne, vagy a barátnőd , vagy anyu szoknyája.Nem azt mondom, hogy meg kéne tagadni anyukádat.Dehogy!!!Egyszerűen csak nem kéne engedned, hogy beleszóljon a kapcsolatotokba, illetve, hogy beszólogasson.

Azt azért ne gondold, hogy ez elsősorban anyukád, illetve a barátnőd problémája. Ez egyértelműen a barátnőd és közted lévő problémát jelzi.Nem úszod meg azzal, hogy csitítgatod , békítgeted őket.Ha nem oldod meg ezt a kérdést , akkor a barátnődnek előbb utóbb nem csak anyukádból lesz elege, hanem esetleg belőled is.

Nekem az anyóssal volt sok gondom, mert a lányán keresztül beszólogatott,nagyon befolyásolta a lányát.Először a "mamára" haragudtam nagyon, aztán később rájöttem, hogy semmi köze ehhez az egész ügyhöz a "mamának" . A feleségem volt gyenge, (én meg hülye, hogy ezt nem láttam át előbb) ő a háttérből(mármint a feleségem) mindenféle konfliktust kerülve próbált ide is meg oda is helyezkedni, ahogy a pillanatnyi érdeke megkívánta.Amint ezt átláttam , jöttem rá, hogy nekem semmi dolgom az "anyóssal" .Rájöttem, hogy ezt a kérdést teljes mértékben a feleségemmel kel rendeznem.Csak mondom, hogy ha a barátnőd rájön, (lehet hogy ő már rájött) hogy nem az anyukáddal van igazán baja , akkor elképzelhető, hogy válasz út elé állít.Akkor már csak az lesz a kérdésed, hogy anyu, vagy a barátnőd.Illetve a felelősséged felismerése,felvállalása, vagy a felelősséged átruházása anyukádra , barátnődre.

2014. dec. 15. 16:07
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Milyen férfi vagy te, hogy hagytad, hogy a szerelmed 7 évig gyötörje az anyád?! Csodálkozol, hogy elege van belőle, és látni sem akarja többet? Igaza van! Te meg úgy tarts vele kapcsolatot, hogy ha fontos a közös életetek, akkor annak a rovására ne menjen. Az meg egyértelmű, hogy a gyerek, akit esetleg majd a barátnőd szül, joga eldönteni hogy milyen közegbe nem akarja vinni. Ha nem tetszik ez a helyzet neked, akkor ülj le a hp anyáddal, és beszélgess el vele arról, ha fontos neki a kis majmocskája, akkor változtasson az ostoba viselkedésén, mert esetleg ismerni sem fogja az unokáját!
2014. dec. 15. 17:24
 16/30 anonim ***** válasza:
80%

Mielőtt a férjemhez hozzámentem volna, még bővel a lánykérés előtt, megbeszéltük, hogy az én életemben ő az első, az övőben pedig én, és ezután következik mindenki, és minden más. Beleértve ebbe a családot, barátokat, munkát, függőségeket is. A párom az, akivel együtt élet, családot alapítok, problémákat oldok meg, együtt örülök vele, támogatjuk egymást, így minden olyan küldő behatástól védem, ami árt a kapcsolatunkat, beleértve a család, vagy a barátok nemtetszését is.

A helyzetedre a megoldás nagyon egyszerű, csak egyben nyilván nehéz is, ha ennyi idő után nem tetted meg. A szülők néha nem fogják fel, hogy a gyerekük felnőtt, és képes saját döntéseket hozni. Nem kell bunkónak lenni anyukáddal, tehát nem kell választanod közöttük, csak az eldöntened, hogy melyikkel akarsz párkapcsolatban lenni, ergó melyiknek a véleménye eggyel fontosabb.

Én nagyon szeretem és tisztelem a családom tagjait, és ez akkor is így lenne, ha ők nem szeretnék a férjemet. Csak szimplán meg kell mondani anyukádnak, hogy nem beszélhet így a párodról, és hogy te normális kapcsolatot akarsz anyukáddal, de ez csak akkor lehet, ha ő is hajlandó erre. A párod meg úgyis megenyhül, ha látja, hogy anyukád is normálisabb lett, és ha látja, hogy kiálltál mellette.

2014. dec. 15. 18:54
 17/30 anonim ***** válasza:
87%
Ha az apád verné az anyádat (tegyük fel, hogy erősebb vagy az apádnál, könnyen megakadályozhatnád anélkül, hogy veszélybe kerülnél), a kisujjadat sem mozdítanád, hogy megvédd az anyádat, mert az apádat is szereted, és nem akarsz választani?
2014. dec. 15. 19:32
 18/30 anonim ***** válasza:
86%
16-osnál van a pont. Szerintem is az ember életében a választott társa kéne, hogy a legfontosabb legyen. Anyuka egy dolog, de a párod az, akivel le akarod élni - elvileg - az életed, ő az, akivel lesz családod, igazi családod, amiben te vagy a családfő, akikért felelősséget vállalsz. Én a férjem mellett bárkivel szemben kiállnék. Szerintem ott, ahol vki nem áll ki a párja mellett, nincs is igazi szerelem. Az még érdekelne, hány évesek vagytok? Együtt éltek? Milyen messze anyukától? Komolyan tervezel ezzel a lánnyal?
2014. dec. 15. 19:53
 19/30 anonim ***** válasza:
89%

Az a helyzet, hogy le kéne válni anyukáról.

"de hát anyám mégiscsak az anyám".

Szerinted ANYA az ilyen ember?! Nem attól lesz valaki anya, hogy a biológia szerint képes funkcionálni, hanem attól, ahogyan a gyermekével bánik. Anyád egy aljas dög - már megbocsáss -, aki birtokolni akar téged, örök kicsifiam szinten tartani, és ezért a barátnődet mindenáron leválasztani akarja rólad.

Nagyon becsüld meg a lányt, mert minden épeszű nő már régen dobott volna téged egy-két év után.

Mit tegyél?

Nőj fel, vedd feleségül a lányt, ha pedig anyád tovább cirkuszol, akkor őt zárd ki az életedből. Azaz: válaszd az anyádat helyett a feleségedet.

Ismered a Bibliát? "elhagyja apját-anyját" s a választottjával megy tovább. Na ez a felnőttéválás.

2014. dec. 15. 20:05
 20/30 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az a túlzás, hogy csak a barátnődtől vársz alkalmazkodást,főleg,hogy ő 7évig alkalmazkodott, anyukád meg még így is megalázta.Ha normális kapcsolatot akarsz köztük, akkor mindkét félnek kéne engednie.

Anyád vajon tényleg igazán szeret téged, ha megmérgezi a kapcsolatodat?

2014. dec. 15. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!