Tönkremegy a családom az anyòsom miatt mit
csináljak?
11/34 A kérdező kommentje:
a hitel előzményei a következők: 500ezer forintra lett volna szükségünk mivel a többit önerőből összeszedtük , a férjem hitelt azért nem vehet fel mert tavagy odaadtunk neki egy telefonkàrtyàt h birjon telefonàlni csak a szàmlàjàt fizesse ki hàt nem fizette több mint 3 hònapig és mivel a férjem nevén volt a kàrtya ő felkerült az adòsok listàjàra jövő ilyenkorig rajta lesz
12/34 A kérdező kommentje:
nem bummra belevàgtunk a csalàdalapìtàsba nekünk vagy egy kis lakàsunk ami előbb utòbb kicsi lett volna nekünk ès most kaptunk egy nagyon jò lehetőséget a hàzvàsárlàsra ,mielőtt megköveznétek...
Ugy szeretem amikor látatlanban ítélkeznek itt az ember felett.
2014. nov. 28. 11:40
Az anyósodat utálod, de a pénze meg a segítsége az kellene?!
Amúgy milyen alapon kotorászol az anyóség zsebében??
2014. nov. 28. 11:40
15/34 A kérdező kommentje:
ìtélkezzetek csak nyugodtan és forgassàtok ki azt amit ìrok
16/34 A kérdező kommentje:
én igenis annak idején segìtettem rajtuk szò nélkül vettem fel nekik hitelt mert szükségük volt rà ha a csalàd nem segìt egymàson akkor ki fog? ez a kölcsönös bizalmon alapul de sajnos ha nekűnk kell segìtség akkor rànk van kiabàlva hogy ők aztàn nem de amikor mi segìtettünk nekik az jò volt ésmost lehet itélkezni és megkövezni
Az alapján válaszol mindenki először, ami információt megkap. Ha nem írod le a teljes sztorit, ne csodálkozz, ha az alapján rossznak tűnsz. Ha leírod az elején az egész velejáró dolgot, az emberek jobban rálátnak a problémára és esetleg teljesen ellenkezőjét írják, amit írnak, ha feles információkat kapnak. Ha van már egy kis lakás, és csak anyósra támaszkodva lehetne meg az új, akkor én nem támaszkodnék anyósra. Lesz még más megfelelő lakás is, ha a párod csak ideiglenesen van tiltólistán és ezt beírtad volna az elején, akkor rögtön máshogy reagáltunk volna. De megintcsak a kapkodás jön le ebből. Ha 1-2 éven belül van rá esély, hogy lekerül a listáról és csak pár száz ezer forint kéne, akkor mi a fenéért kell felvenni hitelt? Én nem kockáztatnék. Kivárnám a hitelképesség visszakapását és lehet, az idő alatt már össze is gyűlne a pénz. Hát nem jobb lenne hitel nélkül megoldani? Anyóssal se kéne akkor összeveszni. Azt tanácsolom, várd ki az időtöket, nem szabad kapkodni úgyse a lakásvásárlással kapcsolatban se. Lehet, hogymost lemaradsz egy tök jó házról, de hidd el, lesz még lehet jobb is.
Türhetőbb viszonyt meg próbálj meg kialakítani anyóssal. Nem jó veszekedni, békesség nyugalom a hosszú élet titka.
2014. nov. 28. 12:06
Én sose fogom megérteni miért jó úgy kérdezni, hogy fél infókat adsz meg? Én például így most már, tök mást írnék, mint amit válaszoltam. Komolyan nem értem.
2014. nov. 28. 12:09
19/34 A kérdező kommentje:
eredetileg nem arròl a frànya hitelről szòlt a kérdés de mivel mindenki ezért òcsàrolt hàt leìrtam a teljes sztorit
20/34 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnàlom hogy ti azt gondoljàtok h nem kötelesség egy szülőnek segìteni. De igenis az ! Amikor megszülte vàllalta hogy élete végéig kitart mellette. Az én lànyomnak életem végéig tàmaszt és segìtséget nyùjtok legyen bàrmi mert ez a vilàg nagyon nehéz és egy csalàdnak igenis össze kell tartani és segìteni egymàst. Ha ti le tudjàtok az életeteket ùgy élni hogy a gyerekeiteknek vagy az unokàtoknak tudnàtok segìteni de nem teszitek mert nem érzitek kötelességnek milyen emberek vagytok ti? Egy anyànak a dolga az hogy végigsegìtse a gyermekét ezen a nehéz rögös ùton mert a mostani vilàg nem az a vilàg ahol a gyermekeinket szivesen engedjűk szabadjàra. Nem kérek több ìtlkező és òcsàrolò hozzàszòlàst főleg olyanoktòl akik szerint a segìtséget kérni egy szülőtől "hogy képzelem" kategòriàba tartozik.
Kapcsolódó kérdések: