Mit tegyek, ha utálom az anyósom?
Sok, szerintem alapvetően jó üzenetű kommentet lepontoztak. Holott, bár esetleg nyersen megfogalmazva, de jó dolgokat mondtak.
Kedves Kérdező! Átérzem a problémádat, és azt gondolom, nem dramatizálod túl, teljesen érthető a problémád!
Az ilyen anyóstól nekem is égnek állna a szőr a hátamon.
Több dolog is felmerült bennem. Nem ismerem őt, csak azalapján következtetek, amit mondtál, tehát lehet, hogy nem lesz igazam.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a férjed nem vált le érzelmileg az anyjától, úgy igazán.
Ezt bizonyítja, hogy "muszáj mennie Erdélybe". Már bocsánat, de egy felnőtt férfinek miért lenne muszáj bármi olyat tennie, amiről előzetesen nem kérdezték meg a véleményét? Ráadásul ott kéne hagyja a családját, tehát az ilyen döntéseket a családdal is meg kell beszélni, lehet, hogy apró döntés, de akkor is!
Meg az, hogy hívott, hogy lakjatok náluk.
Lehet, hogy pusztán anyai kedvességből tette, de ha az én elméletem az igaz, akkor azért, hogy méginkább magához kösse a fiát! Nem állítom be őt gonosz embernek, hanem esetleg egy olyan anyának, aki meg van róla győződve, hogy a legjobbat teszi a fiának, s közben megnehezíti a fia életét: a fia életét, aki már nem egy kisfiú, hanem egy családapa!
Kommunikáció, kommunikáció és kommunikáció!
Az én tanácsom a következő:
Beszéld meg a férjeddel, szerintem a dolgokat.
Mondd el neki őszintén az egészet, hogy hogyan érzel. Ne zúdítsd a fejére, hanem keress egy megfelelő és nyugodt időpontot, és megfelelő bevezetéssel mondd el a problémát, én mondjuk ezt tenném: elmondanám, hogy tisztelem az anyóst, becsülöm, tehát nem szeretném őt bántani a háta mögött, ugyanakkor vannak egyes dolgok, melyek frusztrálnak vele kapcsolatban, és melyek a házasságomra, családi életemre is kihatással vannak.
Megfelelő tapintattal nagyon jól elmondhatod a dolgokat, anélkül, hogy megbántsd a férjed!
Nem írtál arról bővebben, milyen a kapcsolat közted és a férjed között. Amennyiben jó kapcsolat van, úgy a megbeszéléssel szerintem könnyen elindulhattok a megoldás útjára.
Ha nem jó a kapcsolatotok, az további problémákat vet fel, de nem írtál erről, tehát ebbe nem megyek bele.
A legjobbakat kívánom Neked, kedves Kérdező, remélem, segítettem azzal, amit írtam... csak próbáltam tanácsot adni, de látatlanban azért annyira nem megy egykönnyen.
Puszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!