Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha utálom az anyósom?

Mit tegyek, ha utálom az anyósom?

Figyelt kérdés
Van egy férjem már 7éve együtt vagyunk,van egy fiúnk fél éves..és most 11hetes terhes vagyok. Egyszerűen utálom anyósom..amikor még nem voltunk összeházasodva az volt a cél hogy szétválasszon (albérletben éltünk,párom hetelt,azt állította hogy hozzám KILENC pasi jár..stb.) azt mondta ne jöjjön a második baba amíg nincs saját házunk,anyuméknál lakunk itt van bőven hely 5szobás emeletes házban.. fiamnál nem volt tejem bármit tettem,megkaptam hogy ő két évig szoptatott soha nem volt beteg a férjem(fiamnak sincs baja,mégis ezerszer a fejemhez vágta)nagyon fájt lelkileg,mert én is a legjobbat akarom a fiamnak és akartam szoptatni mindent megtettem érte. A legújabb hogy párom hétvégén menjen vele erdélybe.. nem kérdezte meg rá e ér.. muszáj.. a drága fia meg el se magyarázza neki mi van ha nem ér rá? Csak hétvégén segit a gyereknél..most hétvégén sem fog..elegem van és a párommal veszekszünk emiatt..mit tegyek?egy csepp hála és tisztelet sincs bennem már felé.egyszerüen utálom.
2014. nov. 20. 06:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok, szerintem alapvetően jó üzenetű kommentet lepontoztak. Holott, bár esetleg nyersen megfogalmazva, de jó dolgokat mondtak.

Kedves Kérdező! Átérzem a problémádat, és azt gondolom, nem dramatizálod túl, teljesen érthető a problémád!

Az ilyen anyóstól nekem is égnek állna a szőr a hátamon.

Több dolog is felmerült bennem. Nem ismerem őt, csak azalapján következtetek, amit mondtál, tehát lehet, hogy nem lesz igazam.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a férjed nem vált le érzelmileg az anyjától, úgy igazán.

Ezt bizonyítja, hogy "muszáj mennie Erdélybe". Már bocsánat, de egy felnőtt férfinek miért lenne muszáj bármi olyat tennie, amiről előzetesen nem kérdezték meg a véleményét? Ráadásul ott kéne hagyja a családját, tehát az ilyen döntéseket a családdal is meg kell beszélni, lehet, hogy apró döntés, de akkor is!

Meg az, hogy hívott, hogy lakjatok náluk.

Lehet, hogy pusztán anyai kedvességből tette, de ha az én elméletem az igaz, akkor azért, hogy méginkább magához kösse a fiát! Nem állítom be őt gonosz embernek, hanem esetleg egy olyan anyának, aki meg van róla győződve, hogy a legjobbat teszi a fiának, s közben megnehezíti a fia életét: a fia életét, aki már nem egy kisfiú, hanem egy családapa!

Kommunikáció, kommunikáció és kommunikáció!

Az én tanácsom a következő:

Beszéld meg a férjeddel, szerintem a dolgokat.

Mondd el neki őszintén az egészet, hogy hogyan érzel. Ne zúdítsd a fejére, hanem keress egy megfelelő és nyugodt időpontot, és megfelelő bevezetéssel mondd el a problémát, én mondjuk ezt tenném: elmondanám, hogy tisztelem az anyóst, becsülöm, tehát nem szeretném őt bántani a háta mögött, ugyanakkor vannak egyes dolgok, melyek frusztrálnak vele kapcsolatban, és melyek a házasságomra, családi életemre is kihatással vannak.

Megfelelő tapintattal nagyon jól elmondhatod a dolgokat, anélkül, hogy megbántsd a férjed!

Nem írtál arról bővebben, milyen a kapcsolat közted és a férjed között. Amennyiben jó kapcsolat van, úgy a megbeszéléssel szerintem könnyen elindulhattok a megoldás útjára.

Ha nem jó a kapcsolatotok, az további problémákat vet fel, de nem írtál erről, tehát ebbe nem megyek bele.

A legjobbakat kívánom Neked, kedves Kérdező, remélem, segítettem azzal, amit írtam... csak próbáltam tanácsot adni, de látatlanban azért annyira nem megy egykönnyen.

Puszi!

2014. nov. 23. 21:41
 12/13 anonim válasza:
Az anyósod valószínűleg egy drámafüggő,érzelmi zsaroló,leleket mérgező,önző kígyó,aki mindenkinél okosabbnak képzeli magát(már csak a szoptatásos témából kifolyólag).Attól még,hogy öreg nem jelenti azt,hogy okos vagy hogy többet tudhat bármiről is.Egyszerűen féltékeny a fiatalságodra.Ami meg azt a hozzászólást illeti, hogy "Te a felesége vagy,ő meg az anyja. Két különböző családtag, egyik sem helyettesíti a másikat." arról csak annyit,hogy az ilyen sérült személyek mániákusan próbálják betölteni mindkét szerepet és folyamatosan bizonyítani hogy ők mennyire nélkülözhetetlenek.Minél jobban mellőzve vannak,annál inkább bedurvulnak és hihetetlen szituációkat produkálnak.Ez az erdélyi út is lehet amiatt van, hogy féltekeny,mert nincs annyit vele a fiacskája.Az kész őrültség,hogy te is pakold a holmidat és menj,mert az öreglánynak olyan kedve van.Mi lesz akkor a következő?Kisérjetek mindenhova?Ha nem akar vagy fél egyedül menni akkor maradjon otthon.Nehogy már fél világ mozgosítva legyen őnagysága miatt.A férjed majd akkor veszi észre hogy mekkora manipulator,amikor anyósod végleg elveszti az önkontrollt.
2021. júl. 29. 00:05
 13/13 anonim válasza:
Mivel a kérdés már régi nyilván nem aktuális a válaszom. De remélem sikerült leválasztani valahogy.
2021. júl. 29. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!