Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós telebeszéli a lánya...

Anyós telebeszéli a lánya fejét? Veszett fejsze nyele?

Figyelt kérdés

Feleségem négy hónapos kisfiunkkal gyeden otthon. Egy megyeszékhelyen lakunk. Feleségem szülei 200 kilométerre laknak ott van a feleségemnek egy saját lakás, ami ki van adva bérbe. Mióta megszült, anyósom nagyon sokat van itt, több napra, segíteni. Ez még hagyján, bár a falra mászok tőle, neki mindenhez van egy szava, és naphosszat mások életén csámcsog, mert az övében nem nagyon történik semmi, de hát hadd segítsen a lányának.

Viszont egyik nap elém áll az asszony, hogy ő nem akar tovább itt lakni, nem jó ez a város, nem tud menni sehova a gyerekkel, mert szerinte minden túl messze van (otthon van hagyva neki az autó mindig de a tömegközlekedés is nagyon jó, meg sétálni is van hol a környéken, bolt is van, de együtt is megyünk.. nem is értem, minden van tényleg és minden elérhető) és hogy ő visszaköltözik oda, ahol a szülei laknak, már felmondott az albérlőknek is. Ezt így.

Mint kiderült, nekem egy szót se szólt az egészről, anyósom kb. két hónap alatt telebeszélte a fejét, hogy költözzön vissza, ott majd mennyivel jobb lesz és ne beszélje meg velem, mert úgy is lebeszélem róla, inkább csak intézzen el mindent, és utána szóljon, ha igazán szeretem együtt költözünk. Teljesen ki vagyok akadva!

Szavakat nem találok. Nem lehet vele beszélni sem. Arról sem akar hallani, hogy itt költözzünk másik városrészbe, ha ez neki nem megfelelő valamiért. Mert ő hazaköltözik és kész. Semmi nem érdekli se őt se az anyját. Az se érdekli őket, hogy mi lesz a munkámmal.

2014. nov. 10. 17:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%
Ehhez nem feltétlenül kell, hogy a férjével legyen problémája. Gondolom a férj napközben dolgozik, a feleség meg egyedül érzi magát otthon. A sógornőm majdnem ugyanezt csinálta az első gyerekük születése után. Állandóan hazalátogatott napokra az anyjához és a férje hétvégén látogatta őket. Aztán rábeszélte a férjét, hogy költözzenek haza. Neki belement a férje és azóta is együtt vannak, szeretik egymást, született még három gyerekük, de vagy 8 évet lehúztak anyósnál, illetve így mindketten otthagyták a jó kis dunántúli állásukat és güriznek Szabolcsban.
2014. nov. 10. 18:51
 12/20 A kérdező kommentje:

Én is ezen gondolkodtam először, de nem tőlem akar elmenni, hanem hogy menjek én is, ha nem is rögtön, de keressek állást, mondjak itt fel és menjek, amit tudok.

Sajnos, ahogy írta valaki, hogy én vagyok a kenyérkereső, ahogy jön az ötlet úgy megy majd... Hát nem igazán. A maximális gyedet kapja, és van egy saját, tehermentes lakása ott, tehát, ha akarna, még akkor is meg tudna élni valahogy, ha engem többet nem látna, szóval az anyagiak biztos, hogy nem fogják visszatartani. Esetleg arra jöhet rá, hogy ha csak az van, és nincs már a pénz, amit a bérlő fizet, akkor kicsit kényelmetlenebb a helyzet, de azt nyilván nem hagynám.

Egyik haverom szerint erre épít és a gyereknél fogva rángat. A durva az, hogy anno ő kapálózott a legjobban, hogy költözzünk már el onnan, mert nincs munka, meg semmi. Még a lakását is sokáig hirdette, hogy eladja, csak nem volt vevő.

A gyerek születése előtt anyós már feldobta a témát, de együtt beszéltük meg, hogy itt jó lesz, minden oké, most meg mintha nem is ő lenne, hogy itt semmi se jó és ott minden jó lesz majd meglátom.

Megpróbálom majd ezt a fordított ultimátum dolgot, hogy ha szeret, akkor nem költözik el. Először próbálkoztam azzal, hogy, ha neki itt nem jó, akkor költözzünk máshova, de itt, az nem jött be. Erre kíváncsi leszek.

2014. nov. 10. 19:35
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ülj le vele beszélni, de határozottan mond meg neki, hogy te NEM vagy hajlandó elköltözni. Ha akar, menjen, de mivel te vagy az, aki dolgozik, ha válásra kerülne a sor, az a te javadra billentené a mérleget.

Bár remélem erre nem kerül sor.

De mégis mit gondol, hogy Magyarországon csak úgy dobálni lehet a munkahelyeket?

Plusz gondolj bele, ha közelköltöztök, mi lesz? Az anyós így abba is bele fog szólni, hogy mikor, hova mehetsz el szarni.

2014. nov. 10. 19:53
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez itt nem csak a szeretetről szól.

Nem tisztel. És ez az ami durva. Nem arról döntött egyedül, hogy milyen színű legyen az előszoba, hanem 100%ban felforgatja a családotok életét. Egy ilyen horderejű döntést meghozni egyedül nincs joga.

Ugyanis ti egy család vagytok elméletileg. Véd és dacszövetség.

Úgy hogy már gyerek is van majd-csak-lesz-valamire költözni nem lehet.

Pofátlanság amit a feleséged művel, kis lelkiterrorral fűszerezve.

Nyugodtan fordítsd meg a kérdést, és üljetek le nagyon komolyan beszélni.

24/n

2014. nov. 10. 20:02
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én közölném vele hogy ha ennyire megbeszélés nélkül menni akar menjen de a gyerek marad. Neked is jogod van a gyerekhez, esetleg gyedre is el tudnál menni... Hátha ettől rájön mekkora idióta volt.
2014. nov. 10. 21:12
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
Ajánld fel, h : Menjen el egy pár napra anyukához, pihenjen, lazuljon, aludjon, addig vegyél ki szabit, lásd el a picit ITTHON , aztán tisztitsa ki az agyát! Szerintem csak fáradt vagy lehet szülés utáni depressziós (??), aztán ha hiányoztok neki akkor jöjjön haza!
2014. nov. 11. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia, történt valami azóta?
2014. nov. 12. 13:29
 18/20 anonim ***** válasza:

14-el teljesen egyetértek. Nem tudom felfogni, hogy gondolta ezt a feleséged :( Még ha akarnátok költözni, azt sem lehetne egyik napról a másikra, de ezt így a képedbe vágni, kész tények elé állítani téged és azt várni, hogy mosolyogva "engedelmeskedj", elég durva.

Beszélj vele de nyugodtan, szépen. Nem változtathat az életeteken ő egyedül. A házasságnak kompromisszumokra kell épülnie (pl amit javasoltál, a másik városrész), nem az egyik fél akaratának maradék nélküli érvényesítésére, a másik meg majd kullog utána.

2014. nov. 14. 08:07
 19/20 A kérdező kommentje:
Beszélgetünk, sokat. Egyelőre ennyivel tudok szolgálni.
2014. nov. 14. 17:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Jutottatok valamire?
2014. nov. 28. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!