Anyós telebeszéli a lánya fejét? Veszett fejsze nyele?
Feleségem négy hónapos kisfiunkkal gyeden otthon. Egy megyeszékhelyen lakunk. Feleségem szülei 200 kilométerre laknak ott van a feleségemnek egy saját lakás, ami ki van adva bérbe. Mióta megszült, anyósom nagyon sokat van itt, több napra, segíteni. Ez még hagyján, bár a falra mászok tőle, neki mindenhez van egy szava, és naphosszat mások életén csámcsog, mert az övében nem nagyon történik semmi, de hát hadd segítsen a lányának.
Viszont egyik nap elém áll az asszony, hogy ő nem akar tovább itt lakni, nem jó ez a város, nem tud menni sehova a gyerekkel, mert szerinte minden túl messze van (otthon van hagyva neki az autó mindig de a tömegközlekedés is nagyon jó, meg sétálni is van hol a környéken, bolt is van, de együtt is megyünk.. nem is értem, minden van tényleg és minden elérhető) és hogy ő visszaköltözik oda, ahol a szülei laknak, már felmondott az albérlőknek is. Ezt így.
Mint kiderült, nekem egy szót se szólt az egészről, anyósom kb. két hónap alatt telebeszélte a fejét, hogy költözzön vissza, ott majd mennyivel jobb lesz és ne beszélje meg velem, mert úgy is lebeszélem róla, inkább csak intézzen el mindent, és utána szóljon, ha igazán szeretem együtt költözünk. Teljesen ki vagyok akadva!
Szavakat nem találok. Nem lehet vele beszélni sem. Arról sem akar hallani, hogy itt költözzünk másik városrészbe, ha ez neki nem megfelelő valamiért. Mert ő hazaköltözik és kész. Semmi nem érdekli se őt se az anyját. Az se érdekli őket, hogy mi lesz a munkámmal.
Hát keressek munkát, amíg nem találok, addig jó lesz külön, az az ő elmegy addig is, én meg maradjak itt és akkor majd hétvégenként megyek hozzájuk.
Hogy ez a gyerek érdeke, meg akkor legalább ott lesz az anyja mindig és segít neki is. Szerintem beütött nála valami szülés után, mi szokott ez lenni? Úgy gondolja, hogy az megoldja, ha teljesen elköltözik máshova, de az anyja közelébe vagy nem tudom, de egyszerűen ezt fel sem tudom fogni. De nagyon jól fel lett benne építve, hogy máshogy nem is lehet jó és ez a megoldás úgy tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!