Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem köszöntötte a kisunokáját....

Nem köszöntötte a kisunokáját. Vajon miért?

Figyelt kérdés

Anyósom 5 percre lakik tőlünk.Folyton a nyakunkra járt,főleg akkor ha a külföldi utazásaiból hazatérve beugrik hozzánk dicsekedni.A saját házába még egyszer sem hívta át az unokáját.Folyton azt mondja,hogy a picink a legszebb gyerek,és mindenkinek dicsekszik a gyerekünkkel.

Persze a több év alatt egyszer sem! vigyázott rá,ha átjön hozzánk nem puszilgatja,nem ölelgeti mint mondjuk az én anyukám.

Eljött a picink szülinapja és férjemmel átküldte az ajándékot,ennyi.

Miért nem köszöntötte személyesen?

Egy álszent nagymamának tartom sőt az ilyen nem is nagymama a szememben.

Nagy vita volt itthon,mert férjem folyton az anyját védi.

Egyébként mindenki köszöntötte személyesen és megjegyezték milyen gáz hogy nem jött át a kisunokájához hisz nem messze lakik.

Mások meg másfél órányi útról jönnek.

Egyébként már merghívtuk többször,folyton visszautasított.Azt mondta kb 1%,hogy megyek húsvétra hozzátok...

Ha legközelebb jönne látogatóba hogyan viselkednél,mert ez nagyon rosszul esett azért és nemtudok csak úgy jópofit vágni ehhez az egészhez.

Vagy vágjak jóképet?

Nem értem mi szükség van erre...

2014. okt. 22. 17:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
a másik kisunoka a lányától van?
2014. okt. 22. 21:00
 12/20 A kérdező kommentje:
Két fia van.
2014. okt. 22. 21:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Az nem derült ki számomra, hogy te meghívtad a gyereked szülinapjára? Vagy csak simán vártad volna hogy átmenjen magától? Lehet nem hívtad meg, és azért gondolta úgy, hogy csak átküldi az ajándékot.

Mi ha szülinapot tartunk, meghívjuk azokat, akiket szeretnénk hogy ott legyenek.

2014. okt. 23. 06:26
 14/20 anonim ***** válasza:
Ő nem 1 tipikus nagymama, el kell fogadni olyannak amilyen. Ha jön , legyél kedves, ne éreztesd hogy haragszol. Nagymamának lenne nem kötelező ha nem kiváltságos, ha ő nem él ezzel ez az ő baja. A férjeddel ezen ne vitázz, mert ez nem segít. Nem mindenki áll úgy a dolgokhoz ahogy kéne, ez az ő élete , ő így él, el kell fogadni. Lehet hogy majd egyszer megváltozik. Ha a férjed átmegy az anyjához, vigye át a gyereket is, Az én nagy anyám is egyszer jött hozzánk egy évben, és nem is hiányoltuk, mert nem tudtuk hogy mi az hogy nagymama, és ha a gyerek nagyobb lesz majd eldönti hogy akarja-e látni a nagyit vagy sem.
2014. okt. 23. 06:57
 15/20 Puliszkas ***** válasza:
Ha-ha...majdnem ugyanabban a helyzetben vagyunk,vagy voltunk,mint amit te itt leírtál,csak persze egyéb árnyalatokkal.Az én véleményem az,hogy ne foglalkozz vele többet mint ő foglalkozik veletek.Persze jó képet nem kötelező vágni hozzá,de ne is bánkódj,idegeskedj feleslegesen.A férjednek természetesen elmondhatod a véleményed,de mindig csak higgadtan,objektíven semmiképpen sem vitát szítva,nem éri meg,ha egyébként a ti kapcsolatotok és a családi légkör jó.Nálunk az én gyerekem a sokadik unoka és természetesen nagyon rosszul esett,hogy a tizedét sem kapta annak a figyelemnek amit a többi unoka,de mivel az anyukám más városból jött,hozta-vitte a gyereket,míg pici volt,ha dolgoztunk és beteg lett a pici,ugrott és fél nap alatt itt volt, a rendelkezésünkre állt bármikor,aktív segítségével vészeltük át a kisgyerekkort,nem igazán éreztem hiányát annak,hogy valaki aki nem őszinte szeretettel fordul felénk nincs állandóan jelen.Sőt,őszintén örültem amikor hónapokra elutazott a másik gyerekekhez,unokákhoz.Elteltek az évek és lassan az én gyerekem lett a "sztár",a legokosabb legügyesebb legszebb gyerek,és néha ördögi elégtétellel figyelem,hogy nem esik jól neki,hogy a gyerek nem favorizálja,bár rendesen viselkedik vele.Közös ebédekre,römipartikra nyári pár órás strandolásra jókedvvel vállalkozik a gyerek,de azonkívűl....Egyszer finoman érintette a témát,ugyanolyan finoman és higgadtan elmondtam neki,hogy nehéz egy kiskamasszal lelki kapcsolatot kialakítani ha az alapok nem voltak meg kisgyerekkorban.Ezt zsebretette és ennyivel maradt.Én meg csak azért drukkolok ma már,hogy anyukám sokáig egészséges és friss maradjon,hiszen a gyerekem még most is rajong érte.Örvendek,hogy legalább egyik oldalról megkapja azt amit más esetleg két oldalról sem.
2014. okt. 23. 09:17
 16/20 A kérdező kommentje:

Valahol olvastam egy idézetet,ami megmaradt bennem:

"Sem írás,sem beszéd sem semmi más nem számít csak a cselekedet."

És üsse kő,ha esetleg kórházba kerül és együtt leszek a férjemmel,pont tojni fogok rá...én még annyira sem fogom méltatni hogy kaját küldözgessek be.

Majd meglátjuk hogyan fogja érinteni és akkor mondhatjuk hogy én sem vagyok az a mai meny tipus!

2014. okt. 23. 09:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Arra nem válaszoltál, meghívtad a gyerek születésnapjára? Egyáltalán, elszoktad-e hívni néha hozzátok, csak úgy?
2014. okt. 23. 12:29
 18/20 A kérdező kommentje:

Válaszolok neked.

Igen,mikor utoljára nálunk volt,szóltam neki.

Mellesleg ha már valakit ennyiszer visszautasították mint az anyósom engem már szerintem te is elgondolkoznál hogy most akkor hívjam vagy ne hívjam...sehogy sem jó ez így.

Hisz nemtudjuk a visszautasítások okát.

Dehát ezt ő alakította így hàt viselje méltósággal.

Azt sem hiszem hogy a lelkiismeretének jó ez hogy nemköszöntötte az unokáját...már ha van neki ilyen.

Persze hozzá nem mehetünk csak úgy előre engedélyt kellene kérni.Hát nem kérek belőle.

Jössz te még az én utcámba...

2014. okt. 23. 13:19
 19/20 anonim ***** válasza:
ne hagyd hogy ezek a dolgok bántsanak, arra gondolj hogyy ott van nektek anyukád, és csak ez számít. anyósod kicsit dilis.majd vissza sírja a régi időket amikor még kicsi volt az unokája. neked nem kell közelednek, ha úgy érzed hogy nem akarsz.Ha a fiad szülinapja lesz, esetleg hívd meg és ha nem jön el akkor többé ne hívd el.
2014. okt. 23. 14:06
 20/20 A kérdező kommentje:

Dehát ez már megtörtént így többet nem hívom.

Visszasírni?Lehet jövőre már tényleg nemtudja köszönteni.

Erre nem gondol 74 évesen?!Elég vakmerő...

2014. okt. 23. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!