Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vannak itt olyan anyukak,...

Vannak itt olyan anyukak, akik szeretik az anyosukat?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon a valaszadok tobbsege szinte semmibe nezi az anyosat. Az o velemenyuk, hozzaalasasuk, tanacsuk szinte mindig rossz, elavult, ok szinte mindig alkalmatlanok az unoka felugyeletere, mig a sajat anyukajuk a jo/jobb nagymama, csak ra lehet szamitani, stb.

Elhiszem, hogy van ellenpelda erre, de sajnos sok esetben annyira negativan irtok az anyosrol, olyan aprosagok miatt, hogy pl., ebed elott sutit adott a gyereknek... tegye a szivere a kezet az, aki majd a sajat unokajanak nem fog adni egy falat frissen sult pogacsat, mert az ebed elott veletlenul kisult, es a gyerek odaig van az illatatol, szepen keri...de ez csak egyetlen pelda volt.

Boldog gyerekkorom volt, mindket nagymammal imadtam lenni, igazi foldi paradicsom volt szamomra es a tesoim szamara, hogy naluk minden lazabb volt mint otthon, es igen, osszeettunk mindent, kikonyorogtuk az edessegeket, fent maradtunk sokaig, szomszedoltunk, koszosak lehettunk, lemereszkedtunk a dohos pincebe bujocskazni, bebujtunk neha a kutyaolba is, megsem lettunk betegek, es otthon visszaallt a rend. En mar nagyobb voltam, es emlekszem ezekre, de a 2-3 eves ocsemet is ott tudtak hagyni anyukamek velunk akar egy hetre is, soha nem sirt a "vakacio" alatt, pedig mamaek nem mindent ugy csinaltak, ahogy anyukamek, sot. Nem gondoljatok, hogy az anyukaknak elfogadobbnak kellene lenni az anyosokkal szemben?

Oszinten, ha a sajat anyukatok tenne azt, amit az anyos, akkor is ugyanugy viselkednetek?

Persze a sajat magara es kornyezetere veszelyes, nem beszamithato vagy beteg nagymamak egeszen mas tema, remelem ertheto, hogy a kerdesemmel mire celoztam.

Bocsi az ekezetek hianya miatt!

2014. okt. 20. 19:09
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
31%
Én szeretem az anyósom, és sajnálom, hogy 220 kilóméterre lakunk, és csak havonta egyszer látja az unokáját,. Szegény mindig sír ha eljövünk, majd próbálunk sűrűbben menni.
2014. okt. 21. 09:52
 22/33 anonim ***** válasza:
66%

Nekem meghalt az Anyukám, úgyhogy én lennék a legboldogabb, ha anyósomra lehetne számítani. DE NEM LEHET.

A férjem is nagyon rossz véleménnyel van a saját anyjáról, akkor gondolhatod...

Nekem vannak az anyósom korosztályából barátnőim, n úgy gondolom, hogy nem feltétlen a meny generálja a rossz viszonyt.

2014. okt. 21. 09:54
 23/33 anonim ***** válasza:
66%
Előző vagyok,- és anyósomnál nemhogy lazábbal a szabályok, hanem farkastörvényeket állít fel, még a három éves kisfiammal szemben is.
2014. okt. 21. 09:55
 24/33 anonim ***** válasza:
66%
bocsánat- lazábbak
2014. okt. 21. 09:55
 25/33 anonim ***** válasza:
29%
Nekem ugyan még nincs gyerekem, de anyósom tündéri nő, nincs okom arra, hogy ne szeressem. Főleg, hogy imádja a férjemet, örül, hogy boldog, engem sem bánt. Ráadásul a nagyobbik lányának a fiaival nagyon jól bánik, ha nem ért egyet valamivel, akkor sem szól bele.
2014. okt. 21. 11:07
 26/33 anonim ***** válasza:
26%

Én is szeretem az anyósomat! Szívét lelkét kiteszi a fiáért és az unokáiért. Vidéken él, így akármikor megyünk hozzá, sose enged el üres kézzel minket, pedig nem vagyunk rászorulva. Ő a friss zöldséget, húst tudja adni, így tud segíteni. Ha megyünk hozzá mindig kérdezi hogy mit főzzön, süssön hogy biztos olyan étel legyen amit mind szeretünk.

Én azért nem engedem a gyermekeimet el hozzá úgy hogy én nem vagyok ott, mert ott élnek sógoromék is és az ő gyerekeik nagyon neveletlenek, durvák, ha ott vagyok is folyton ijesztgetik, szekálják a mi gyermekünket. Anyósomra gond nélkül rábíznám őket. Volt már rá példa, hogy ő jött el vigyázni a gyerekekre még mi pl esküvőre mentünk. Ő is felnevelt két gyereket, ráadásul egyedül. Én hálás vagyok hogy ilyen anyósom van.

2014. okt. 21. 11:31
 27/33 anonim ***** válasza:
78%
Még annyit tudnék hozzá szólni, hogy azt írtad, a gyermeked a mindened. Ne legyen! Persze, most én is a gyermekeimnek élek, hisz picik. De fel kell keszulnod arra, hogy egyszer kirepulnek. És akkor is kell, hogy legyen vmi az életedben rajtuk kívül, ami leköt. Nem tudhatod, fiad nem külföldön fog-e élni, vagy nem lesz e olyan hivatása, ami miatt rád nem lesz ideje. Szóval hosszú távon ne a fiad legyen az egyetlen dolog az életedben. Másik, amit még írtál, hogy ne szóljunk anyósra egy - egy süti, vagy engedekenyseg miatt. Ez rendben is van, de akkor anyós se szóljon be mindenért. Mert akkor pl. én már kaptam rajta anyósom, hogy kora reggel gumicukorral tömte a gyereket (éhgyomorra), és egy szót sem szóltam. Ő bezzeg napi szinten szóvá teszi, ha a kisebb üveges bébi ételt kap, nem frisset. Vagy pl. ő a megkerdezesem nélkül elkuldi gyermekem fényképet egy fotopalyazatra(!!) , de bezzeg ő ramszol, hogy Facebook ra miért teszek fel családi fotókat. Szóval csinalhatsz az unokaval dolgokat, feszegetheted a határokat, de akkor a menyed se bántsd. És még annyi : nem mindenért a menyet kell felelőssé tenni. Jó lenne véget vetni ennek a himsoven társadalomnak. Ha fiad pl. részt fog venni a gyereknevelesben, akkor ő majd mesél Neked a gyerekekről, és nem kell sirnod, hogy jaj a menyem nem mond semmit. Ha fiad is főz, takarít, nem a menyed egyedül, akkor fiad kikeri a tanácsot, és nem érzed magad mellőzve, hogy jaj rám (a tanácsaidra) senki se kíváncsi i. Sok múlik a fiún is, nemcsak a menyen. Sok anyós szeret minden konfliktust a menyre fogni, pedig rengeteg dolog múlik a fiún. Nem szükségszerű, hogy anyuka dominalja a gyereknevelest, ez csakebben az elmaradott magyar társadalomban van így.
2014. okt. 21. 12:11
 28/33 anonim ***** válasza:
37%

Én szeretem az anyósom!

Nagyon aranyos, kedves, végtelenül megértő és türelmes asszony, aki nagyon sokat tett, tesz értünk! Amiben csak tud, segít és egyáltalán nincs benne rosszindulat!

Én megmondom őszintén, a saját édesanyámmal nincs ilyen jó viszonyom, mint vele... Amolyan anya-pótlék, mivel anyám több száz km-re van tőlünk.

2014. okt. 22. 17:48
 29/33 anonim ***** válasza:
55%

En is anyos szereto vagyok , egyutt elunk mar 5 eve ,nem szol bele semmibe, ha tud akkor mindenben segit. De ugy en is neki, gyerekekre is vigyaz nincs problema vele!

Pedig egy kicsit tartottam tole, mert a ferjem nem magyar ,alban szarmazasu de nagyon jol kijovunk a lanyuknak tekintenek nem is menyecskenek. REmelem igy is marad mindig!

2014. okt. 30. 15:40
 30/33 anonim ***** válasza:
55%

Nem szeretem,nem utálom..

Azt hittem a világ legaranyosabb anyósát fogtam ki,mikor a férjem(akkor még párom),elmondta miket mondott rólam a hátam mögött,és utána szívélyesen mosolygott tovább,apósommal együtt..

Nem említettem nekik soha,kedves vagyok de ha nem muszáj(ünnep,szülinap) menni hozzájuk,akkor hanyagolom..

2014. okt. 30. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!