Vannak itt olyan anyukak, akik szeretik az anyosukat?
Ezen az oldalon a valaszadok tobbsege szinte semmibe nezi az anyosat. Az o velemenyuk, hozzaalasasuk, tanacsuk szinte mindig rossz, elavult, ok szinte mindig alkalmatlanok az unoka felugyeletere, mig a sajat anyukajuk a jo/jobb nagymama, csak ra lehet szamitani, stb.
Elhiszem, hogy van ellenpelda erre, de sajnos sok esetben annyira negativan irtok az anyosrol, olyan aprosagok miatt, hogy pl., ebed elott sutit adott a gyereknek... tegye a szivere a kezet az, aki majd a sajat unokajanak nem fog adni egy falat frissen sult pogacsat, mert az ebed elott veletlenul kisult, es a gyerek odaig van az illatatol, szepen keri...de ez csak egyetlen pelda volt.
Boldog gyerekkorom volt, mindket nagymammal imadtam lenni, igazi foldi paradicsom volt szamomra es a tesoim szamara, hogy naluk minden lazabb volt mint otthon, es igen, osszeettunk mindent, kikonyorogtuk az edessegeket, fent maradtunk sokaig, szomszedoltunk, koszosak lehettunk, lemereszkedtunk a dohos pincebe bujocskazni, bebujtunk neha a kutyaolba is, megsem lettunk betegek, es otthon visszaallt a rend. En mar nagyobb voltam, es emlekszem ezekre, de a 2-3 eves ocsemet is ott tudtak hagyni anyukamek velunk akar egy hetre is, soha nem sirt a "vakacio" alatt, pedig mamaek nem mindent ugy csinaltak, ahogy anyukamek, sot. Nem gondoljatok, hogy az anyukaknak elfogadobbnak kellene lenni az anyosokkal szemben?
Oszinten, ha a sajat anyukatok tenne azt, amit az anyos, akkor is ugyanugy viselkednetek?
Persze a sajat magara es kornyezetere veszelyes, nem beszamithato vagy beteg nagymamak egeszen mas tema, remelem ertheto, hogy a kerdesemmel mire celoztam.
Bocsi az ekezetek hianya miatt!
Nekem semleges volt vele a viszonyom. Őt nem igazán érdekelte, hogy összeházasodunk-e, lesz-e gyerekünk. Messze is lakott, így a gyerekeimre nem vigyázott, nyaralni nem nyaraltak ott. Amikor nála voltunk, hiába kértem, hogy bizonyos ételt ne adjon a gyereknek, mert nem bírja, mégis adott (persze éjjel nekem hányt), szerinte egy másfél éves gyereket nyugodtan ki lehet engedni egyedül, felügyelet nélkül a kertbe (falun lakunk, ő is falun lakott), a kertek egyik faluban sem voltak teljesen elkerítve, nála nyitott kút volt az udvaron. Ha mondtam valamit a gyereknek, rögtön rákontrázott, akár pro, akár kontra.
A saját anyámtól sem vártam kevesebbet: pici gyerek ne legyen felügyelet nélkül, bizonyos kaját ne kapjon, ha mondok valamit a gyereknek, ne kontrázzon rá. Mivel egymás mellett lakunk, a nyaralás nem tényező.
Érdekes módon legkevésbé a saját nagyanyámmal kellett "harcolnom", tőle a fentiek egyikét sem kellett kérnem, magától megtette, pedig volt egy természete. Amúgy pedig nála sokkal több minden meg volt engedve a gyerekeknek, mint bármelyik nagymamánál.
A lányom sem fogja az anyósára bízni a gyerekét, mert a saját gyerekeire se vigyázott, az egyik gyereke konkrétan hónapokig volt kórházban a felelőtlensége miatt. Óvodás koruktól csavaroghattak ahogy és amikor akartak, az iskolába járás és a tanulás nem volt fontos, sőt, inkább "minek tanulni" Annak ellenére, hogy saját magára és a környezetére nem veszélyes, beszámítható, nem beteg, "csak" felelőtlen és nemtörődöm.
Én szeretem anyóspajtást! ;)
Sajnos vagy nem sajnos,még dolgozik és elég sokat,így ritkán találkozunk!
Párom is szereti anyukámat,így nincs gond! :)
apósokkal már más a helyzet...
Apámat pár évente látjuk csak,apósomat minden nap,de egyikükért sem vagyunk oda!
Nálunk pont ez a baj, amit te is írsz, hogy az anyósomnak a fia volt a mindene, és most a fiúunokája a mindene.
Nagyon nehéz betartatni vele azt, hogy nem ő irányít, hogy nem ő a szülő, hanem mi a férjemmel.
Nem nagymamaként viselkedik, nem élvezi az unokáival tóltött időt, ahanem folyamatosan aggódik, intézkedne.
Mindig arra hivatkozik, hogy de ő felnevelt egy gyereket.
Ha betartaná az általunk felallított szabályok nagy részét, és elfogadná azt, hogy mi vagyunk felelősek a férjemmel a gyermekeinkért, akkor semmi konfliktus nem lenne.
És persze, kényeztesse el az unokait, de ne azzal, hogy mindent megenged, szabályok nélkül. Pár év múlva a gyerekek arra fogják hasznalni a nagyit, hogy amit mi nem adunk, vagy engedünk nekik, azt majd a nagyinál elérik. Itt lesz az a pont, hogy mérsékeljük látogatásokat.
Az, hogy anyós, anya, nagynéni, vagy akárki, az mindegy. Ha nem tudja helyén kezelni a "szerepét", akkor konfliktus van.
Nem mindegy, hogy egy nagyi kényezteti az unokaját, vagy teljesen alárendeli magát a gyerek akaratának. Ez utóbbi bizony sem a gyereknek, sem a családnak nem jó.
18-as valaszolo!
Mi, fius anyukak elegge aggodhatunk azon, hogy csak potnagymamak leszunk, ha eppen a menyecske anykaja nem er ra...
Persze te leirtad az okokat is, amit nagyon koszonok, es meg is ertelek, bar ha ugyanigy meglenne minden anyosodeknal, akkor is anyukadhoz mennel elso korben (persze, mert anyukad, ez termeszetes, de a gyerekednek csak az egyik nagymama), viszont ettol fuggetlenul el is keserit a valasz, mert a legtobb anya a sajat anyukajahoz huz, ot ismerte egesz eleteben, de ezzel ugyanigy lenne a gyermek apja is? Es ha a gyermek apja esetleg, a sajat anyjanal erezne biztonsagban ot, az altalad is leirt erzelmi dolog miatt, akkor o mar az anyuci pici fia jelzovel elne elete vegeig? Pedig neki meg a sajat anyukajanal lenne termeszetes...
Nalatok azert meg jol mukodik ahogy a szavaidbol kivettem, nalunk a csaladban van mar pelda az aggodalmamra sajnos, az egyik sogornom egy percre sem hagyta meg ott anyosomnal a 4 eves lanyat, a sajat anyukajanal pedig ket hetekre is ott hagyja, minden szunidoben...es latom, hogy anyosomnak a szive szakad meg emiatt, pedig nala is minden adott, a tobbi unoka imadja es neha ott is alszanak nala iskolaidoben is akar, a sogornom kislanya pedig meg csak latogatoba sem akar menni, es ez nem feltetlenul a kislany hibaja.
A sogorom pedig mindent ugy csinalt, ahogy a felesege akarta, ez is termeszetes, mert o az elso az eleteben, de a gyereknek ket nagymamaja van, es ha mindketto szereti ot, akkor nem szabadna mar elore belekodolni, hogy ki a jobb nagymama, majd o rajon magatol is.
Az en mamaimnal sem volt minden megengedve, de egeszen mas volt mint otthon, es mindkettonel mas dolgok miatt szerettunk lenni. Elkenyeztettek minket, megsem nottunk a fejukre, persze egy gyerek mindig feszegeti a hatarokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!