Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan szabaduljak meg az...

Hogyan szabaduljak meg az anyósomtól?

Figyelt kérdés
12 éve lakik velünk, viszont a férjem 4 éve sajnos elhalt. Nagyon ellenséges velem és a gyerekkel is. Azt mondja, hogy szerinte nem is a férjemtől, hanem más apától vannak. Pár hete rábeszélte a kislányomat, hogy vágják le a haját, ő meg szegény belement és most a gyönyörű derékig érő hajából alig maradt valami. Persze már megbánta és napi szinten sír miatta. Tudom, hogy hátsó szándékkal csinálta ezt az anyósom, de ártatlannak állítja be magát. A kutyákat meg a tyúkokat is mindig megveri, sokszor arra riadok hajnalban, hogy visítanak. Hazugságokat talál ki, pl hogy ellopom a nyugdíját meg leskelődök utána és mindezt terjeszti a szomszédoknak is. Mit tegyek? Már nem bírom tovább :(

2014. okt. 16. 00:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10-es, teljesen elfogadható, kicsit régies, irodalmias az "elhalt".

Kérdező, osszátok fel a lakást a tulajdoni hányad arányában, és ne lépjen senki a másik részére. A kislányodat tartsd távol az anyósodtól, mert beteg, vagy nem az kérdés, de hogy gonosz, az 100%. Ha ilyen keserűséget okoz szándékosan a kicsinek, akkor bármire képes.

Ha az állatokat bántja, akkor azt a jegyzőnél jelentsd be. Nem rosszindulatból, de a gyermeknek nem tesz jót, ha az állatkínzás napi látvány. Hátha fékezi magát az anyós.

2014. okt. 16. 23:15
 12/21 anonim ***** válasza:
2014. okt. 16. 23:40
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

El se kell adni, a ház negyedrészének értékét én felvenném hitelben, kifizetném belőle. Az nem lehet AKKORA összeg, hogy ne bírd visszafizetni. Ha meg mégis, akkor eladni az egészet, mindenki viszi a saját részét és csókolom.

Tüzes vassal se lehetne arra kényszeríteni, hogy anyósommal egy fedél alatt éljek. Ha a férjem halott, pláne!

2014. okt. 17. 01:50
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Kiadnam a haz rank eso reszet, en abbol a havi bevetelbol mennek egy masik lakasba, aztan nezhetne az oreglany. Utana biztos belemenne a haz eladasaba:)!
2014. okt. 17. 15:34
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
Öregekotthona! Vidd dokihoz!
2014. okt. 17. 16:14
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ma megmondtam neki, hogy vagy menjen orvoshoz, vagy kifizetem és költözzön el, erre elkezdett sírni és kiabált velem, hogy hogy lehetek ilyen önző. Miért akarom egyedül hagyni mikor nincs senki más neki, elhalt a fia is meg a férje is. Mondtam, hogy akkor menjen el orvos, erre meg elkezdett vagdalózni, megtépte a hajam és üvöltve kirohant a házból. Ez 2 órája volt, azóta nem jött haza. Nem vitt magával semmit, kérdeztem egyik barátnőjét, akivel néha beszél, hogy nála van-e de nem. Nem tudom hova máshova mehetett. Kétségbe vagyok esve, a gyerekek is megrémültek, sajnos szemtanúi voltak a kirohanásának. :(

2014. okt. 17. 19:25
 17/21 A kérdező kommentje:
Na hazajött, de nem szól hozzám, levegőnek néz :'(
2014. okt. 17. 20:30
 18/21 anonim ***** válasza:

A demencia egyik tünete, hogy nincs betegségtudat:( Nem fogja felfogni, hogy beteg, felesleges mondanod neki:(

Olvass utána részletesen, nagyon sok tanácsra lesz szükséged, hogy hogyan kezeld. Legfontosabb, h próbálj betegként tekinteni rá és ne mint egy rosszindulatú valakire (főleg ha régen rendes volt).

Beszélj a házi orvossal, hogy mi ilyenkor a teendő, ha nem akarja kivizsgáltatni magát. Biztos nem te vagy az első aki ilyen helyzetben van.

Esetleg ha más indokkal el lehetne küldeni a dokihoz (pl. panaszkodik vmi öregkori fájdalomra, derekára stb...) akkor közben erre is figyelhetne az orvos, ha megbeszéled vele előre.

Mindenképp kérj szakembertől tanácsot (akár családsegítőben vagy pszichiátertől) mielőtt bármilyen lépést tennél.

Azt hiszem olyat is szoktak, h vmelyik szakorvos elmegy házhoz mint "vendég" és elbeszélget a nénivel, nem kell tudnia róla, hogy orvossal van dolga.

2014. okt. 17. 21:01
 19/21 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező- teljesen kiakasztottál, nem lehetsz ennyire sötét, leirtuk többen ő nem tud a betegségéről, és igy ezt nem lehet egy koros állapotban szenvedő embernek odamondani, hát nagyon primitivnek tartalak.

Egy demens embert valahogy rá kell venni, hogy eljusson kezelésre és tőle el kell fogadni hogy téveszméi vannak, nem odamondani neki.. ő csak ekkor azt érti meg hogy bántják és támad.. De lehet ha ennyire primitiven intézed a dolgokat, akkor lehet nem is demens az anyosod, csak te mondtál rá mindent, hanem lehet nem tudja feldolgozni a fia és férje elvesztését és plusz neki is nehéz egy lakásban élnie veled.. igy ahogy te intézed a dolgaidat igy nem szabad intézni, értsed meg..

Egy beteg embernek, aki nem tudja felfogni hogy beteg nem mondhatod a szemébe hogy menjen orvoshoz, hát teljesen kiakadtam a sötétségen ami a te agyadban is van, rendkivül primitiv vagy.

2014. okt. 17. 21:08
 20/21 anonim ***** válasza:
20%
19-es vagyok, ne haragudj hogy ilyen keményen megirtam a véleményemet, tényleg keress rá a demenciára és nézz utána a tüneteinek és akkor te is rájössz hogy egy demens embert igy nem tudsz rávenni az orvoshoz menéshez. Bár most kételyeim is akadtak, lehet csak szegény anyosod tényleg ki van akadva idegileg, azért szörnyü lehet neki elvesziteni a fiát és férjét, kérjél segitséget az orvostol és ha mégsem beteg annyira akkor jogilag probáld megoldani hogy különköltözzetek.
2014. okt. 17. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!