Hogyan szabadúljak meg az apósomtól?
És egy beteg, idős embert hova költöztetnél? Gondolom az igénytelensége összefüggésben van a betegségével.
Milyen betegségről van szó?
Amúgy gyerekkoromban a beszédképtelen, agyvérzéses, amputált lábú nagyapámmal sokat találkoztam. A nagynénémnek sclerosis multiplexe volt, pelenkázni kellett, kerekesszékes volt, 35-40 kg. Nagymamámnak a lábfejét amputálták, levették a mellét rák miatt, nyelőcsőszűkülete volt - utolsó heteit nálunk töltötte. Akkor már szellemileg is leépült sajnos, pelenkázni kellett, néha letépte magáról, sokszor engem sem ismert meg. Akkoriban 10-11 éves lehettem.
Nem kell a gyereket cukormázba csomagolni. Neki az lesz természetes, amit lát. Miért baj az, ha empátia is szorul belé és tudatában lesz annak, hogy léteznek beteg emberek?
Minden reggel fogod az öreget és bekíséred a fürdőszobába hogy márpedig zuhanyozzon le, törölje ki a csipát a szeméből, ha nem teszi akkor leöntöd langyos vízzel így kénytelen lesz megtörölközni.
Ha nem hajlandó fürdeni akkor szólj a fiának hogy fogja meg az apját és fürdesse le..
Ha ez se megy akkor berakod az öreget a kocsiba, elviszed valamelyik gyerekéhez, és ott hagyod, hogy volt nálatok eleget..
Vagy állítsd az öreget tények elé. Vagy tisztálkodik rendesen vagy mehet haza a saját otthonába..
Mit semmit, most azt gondolod hogy szülsz neki egy gyereket aztán már a szüleivel nem is fog foglalkozni?
Én a te ki..szásodon gondolkoznék a párod helyében, az biztos.
Bocs, kérdezek: ha betegség miatt te kerülnél hasonló helyzetbe, mit várnál el a gyerekedtől, hogyan viselkedjen veled?
Önként távoznál, ha már önellátásra képtelen lennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!