Anyósom megtudta, hogy ebédre rendeljük a kaját, ezért kitalálta, hogy majd ő főz a fiának minden napra friss ebédet, ha már én lusta vagyok hozzá. A férjem leállította, most engem szid emiatt. Mit csináljak vele?
A férjem vagy elengedi a füle mellett, vagy elmondja hogy semmi köze hozzá, ne szóljon bele.
Ti mit tennétek? Engedjem el én is a fülem mellett? De hogyan?
45-re:
A konkrét esetben a férj és feleség egyetértésével rendelnek kaját.
A kérdés nem az, hogy ki lusta, ki szorgalmas, mi éri meg és mi nem, hanem, hogy ha férj és feleség eldönti, hogy így csinálják, milyen joga van bárki másnak ebbe beleavatkoznia? SEMMILYEN!!!
Én a hátam közepére se kívánnám, hogy mindennap munka után főzzek, hétvégente főzök, a többi napban megoldjuk másként. Semmi kedvem nem lenne munka után leállni tüsténkedni a konyhában, mikor azt az időt végre a párommal is tölthetem. Együtt ülünk le vacsizni, meg beszélgetni munka után és még kis összebújásra is van bőven idő :) Semmi gondom nincs a főzéssel, de ha egy mód van rá, akkor nem kezdem el otthon a szorgos méhecskét játszani. Ráadásul nálunk még nincs gyerek, élvezzük nagyon egymás társaságát kettesben.
Hogy valami kedveset is mondjak, minden tisztelem annak aki 3 gyerek mellett, munka mellett még mindennap megfőz, mos, takarít, rendezkedik és utána még foglalkozik a gyerekek nyűgjével-bajával és még a férjével is párként tud napvégére működni :P :) Nekem biztosan nem menne, de én nem is vágyom ilyen tipikus családi anya szerepre.
A lényeg amit ki szerettem volna hozni, hogy senkire sem tartozik, hogy kettőnkön kívül ez másnak tetszik-e vagy sem. (a páromnak is megfelel így).
Kérdező, ne foglalkozz az anyósoddal. Elhiszem,hogy jót szeretne, de ha nektek-családodnak ez így megfelel, akkor ne számítson, hogy más mit gondol.
Csak kíváncsiságból: miért nem főzöl? :)
Amúgy te szrd le anyóst, elég, ha a fia helyre teszi.
Nem kell csinálnod semmit vele. Az ő világképébe be van betonozva hogy egy feleség éjjel nappal mindent megtesz a férjének ő főz mos takarít stb. Sosem tétlenkedik. Sokat szerint így van ez hogy szégyen ha valaki nem jó háziasszony.
Ha van pénz arra hogy rendeljetek akkor tegyétek mégis mi köze hozzá bárkinek is ? Attól hogy valakinek ez a rendes dolog hogy ő főz mert így költséghatékony stb az ő dolga. Nehogy már más ember mondja meg neked hogyan élj. Mindenkinek meg van a saját világnézete stb. Milyen unalmas lenne a világ ha mindenki ugyanúgy élne. Szerintem nem árt ez a család senkinek azzal hogy máshonnan rendeli az ételt. Az is lehet friss egyébként mi ez a hülyeség hogy nem az? Ha beülök egy étterembe vélhetőleg ott sem az egy hetes kaját teszik be a mikróba. Viszont ha valaki megfőz hétfőn és péntekig azt eszi akkor már az sem friss kaját eszik szóval akkor mindenképp mindenki főzzön mindennap mert az az egészséges és úgy illik!!!! :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!