Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom megtudta, hogy ebédre...

Anyósom megtudta, hogy ebédre rendeljük a kaját, ezért kitalálta, hogy majd ő főz a fiának minden napra friss ebédet, ha már én lusta vagyok hozzá. A férjem leállította, most engem szid emiatt. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

A férjem vagy elengedi a füle mellett, vagy elmondja hogy semmi köze hozzá, ne szóljon bele.

Ti mit tennétek? Engedjem el én is a fülem mellett? De hogyan?

2014. okt. 15. 10:21
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
26%

Biztos le leszek szavazva, de szerintem "drágább" rendelni. Vannak ilyen menük,amik ugye pár száz forintért kaphatóak, egy kis leves, második. Aztán kiszámoltuk a férjemmel hogy oké, van ebéd, de akkor a reggeli, vacsora még sehol. Ha azt is megveszed (reggeli, Vacsora) akkor már ott vagyunk ahol a part szakad. És ha sokat főzök, jut estére is akár, és 2 napra elég ( 2 napig meg lehet enni a kaját) Én ráadásul soha nem voltam elégedett a menükkel :(

Anyósoddal azért nem értek egyet, mert mi köze van hozzá hogy Ti mit esztek? Miért mondtátok el neki?

2014. okt. 15. 10:52
 12/54 anonim ***** válasza:
45%

Én ugyan nem az utolsó elötti válaszoló vagyok, de szerintem is olcsóbb és jobb, ha otthon föz valaki és nem rendelt (és mindenfélével teletömött) valamit esznek.

Feltétel természetesen, hogy ne félkész-, kész- illetve zacskós legyen az otthon készített, hanem igazi nyers alapanyagokból fözzék.

Ebben az esetben sokkal olcsóbb, sokkal jobb és egészségesebb.

És mielött beleköt valaki, már 15 éve külön élek és naponta fözök, szóval tapasztalatból mondom, amir írtam.

De ettöl függetlenül a kérdezönek és férjének jogában áll azt enni, ami nekik tetszik és ebbe az anyósnak semmi, de semmi beleszólása sincs, ez kettejük dolga.

Az anyóst nem kell meghallgatni, nem engedni be a lakásba, nem venni fel a telefont, elötte viszont megmondani, hogy CSAk akkor jelentkezzen, ha nem akar beleszólni a fia és a menye életébe.

2014. okt. 15. 10:52
 13/54 anonim ***** válasza:
8%

Akkor is hatékonyabb magunknak főzni, és ez így is lesz!

Mi is így csináljuk itthon is, pár naponta főzünk (5 főre, már 21 éve) és tökéletes. Úgyhogy nem kell kötekedni, igen is meg lehet oldani.

A kérdező meg hagy rendelje, ha megteheti, ő dolga.

21L

2014. okt. 15. 10:56
 14/54 anonim ***** válasza:
100%

Abba nem szólok bele, hogy olcsóbb-e az otthoni vagy a rendelt, mert lehet, hogy a kérdező a mások által főzéssel töltött időt túlórával tölti és az ötszörösét megkeresi azidő alatt, mint a két kaja közti árkülönbség. Tehát az,hogy rendelik, közös döntés, az ő dolguk.

Viszont az érdekesebb lenne, hogy mit ért az alatt, hogy anyós kikészíti. Nem tudom mit csinál, de az egyetlen megoldás, hogy ne engedjék napi szinten be a lakásukba és ne vegye fel neki a telefont, csak hetente egyszer. Szóval le kell kicsit építeni, ha nem tartja vele a kapcsolatot napi szinten, akkor nem tudja majd kikészíteni.

2014. okt. 15. 10:57
 15/54 A kérdező kommentje:

Az, hogy drágább, az szerencsére nem probléma. Jó helyről rendelünk egészséges menüt, szóval tényleg drága.

3 gyerekünk van, 8 órában dolgozok és a másoddiplomámra készülök. Nyilván ha nagyon-nagyon akarnám, lenne időm főzni (vagy a férjemnek. De nem akarjuk.

2014. okt. 15. 10:58
 16/54 anonim ***** válasza:
90%

A reggeli és vacsorát is számítva szerintem sem éri meg rendelni, bár valóban időhatékonyabb. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy akinek ez így megfelel és megteheti, csinálja így, anyós meg majd beletörődik, nincs más választása.

Egyébként másfél évig én is 5-ig dolgoztam, azt mondtam, az milyen király, 6-ra otthon, fél 8-ig megfőzök, közben takarítok stb.

Ja, általában 6-ra otthon, 7-ig lustálkodás, majd nagy nehezen nekiálltam főzni, közben kutyaséta, takarítás, anyukámnak segítség, 9-10 kor ágybakerülünk, ha minden menetrend szerint megy. Örülök, ha otthon vagyok végre.

Mi szoktunk főzni, de hétközben mi is egyszerű, 1 óra alatt elkészülő ételeket szoktunk csinálni. De sokszor még ahhoz sincs kedved, és valóban nálunk sincs még gyerek...

2014. okt. 15. 10:59
 17/54 anonim ***** válasza:
95%
Ja hogy van 3 gyerek, de anyós csak a kisfiának akar vinni főt ételt?! De "édes" mamika lehet :)
2014. okt. 15. 11:03
 18/54 anonim ***** válasza:
100%

Most ne ezen veszekedjetek már, hogy mi a hatékonyabb, itt nem ez a kérdés! Én is főzéspárti vagyok, akkor is ha reggel 5-kor kelek és este 6-ra érek haza. Jól esik a főtt étel, és szeretek is főzni, a rendelt kaja meg nekem nem jön be. De másnak meg bejön, és számára ideálisabb megoldás. Se nekünk, se a kérdező anyósának nincs köze hozzá!!!

Az anyóska fia már külön önálló életet él, el tudja dönteni, hogy mi kell neki. nem kell túl sokat foglalkozni az anyóssal, le kell rázni, hátha megunja. És azt gondol, amit csak akar...

! Viszont itt nem vili valami. Jól értem, hogy nem otthonra rendelitek az ebédet, hanem a munkahelyetekre??? Hát ezt még sokan olyanok is csinálják, akik szeretnek és szoktak is otthon főzni. Munkahelyre nem mindenki szereti becipelni naponta a főztöt, főleg, ha még messze is lakik... Ezzel az indokkal az anyós is lerázható, hogy bocs anyuka, de nincs kedvem minden nap ételhordóval járni, inkább rendelek, estére meg főzünk magunknak...

2014. okt. 15. 11:07
 19/54 anonim ***** válasza:
100%

8-ra:

Figyu! Mi is főzünk magunkra, én is ellenezném, hogy kaját rendeljünk magunknak. Nemcsak anyagi okokból, hanem mert a saját főztünk mindig jobban ízlik. ;-)

De!!!

Nem gondolom, hogy jogom lenne egy másik család, másik háztartás számára előírni, hogy hogyan csinálják!

Itt nem az a kérdés, hogy melyik megoldás a praktikusabb, hanem az, hogy milyen jogon akarja anyós ráerőltetni a saját elképzelését a felnőtt, külön háztartásban élő fiára és annak feleségére.

Az meg különösen bicskanyitogató, ha úgy kommentálja, hogy menye lusta főzni, ezért ő főz "a fiának" (értitek: nem a fiának ÉS A MENYÉNEK, hanem a fiának).

Borítékolom, hogy ezer és egy dolog lesz még, amibe bele akar beszélni. Aztán csodálkozik, hogy mitől utálja a menye, miért nem engedi majd hozzá az unokát stb. stb.

Szóval lehet viszályt szítani, csak nem értem, miért jó ez az anyósnak?

2014. okt. 15. 11:13
 20/54 anonim ***** válasza:
93%

Kit érdekel, hogy drágább e rendelni, ha a kerdezoek igy szeretik es megtehetik? En fozok mindennap, mert idom is van ra, meg szeretek is fozni. Aki nem akar, nem szeret, az ne fozzon, rendeljen. Ok rendelnek, az o dolguk. A kerdes se az volt, hogy jobb e, hanem hogy mit csinaljon az anyóssal.

Kerdezo, egIk füleden be, az másikon ki.

"Katikam, hat miért nem fozol, tudod hogy a Pisti mennyire szereti rantott húst!

Ugy döntöttünk, Zsuzsaneni, hogy rendeljük az ebedet. Tetszett látni tegnap a Baratok kozott?

Nade Katikam, a házi koszt mégiscsak mas!

Ugy döntöttünk, hogy rendeljük az ebedet. NagOn tetszik a Zsófi uj frizurája. Zsuzsaneni mit szól hozza?"

Mindig ugyanazt válaszolni, ugyanazzal a hangsúllyal es másról beszélni.

2014. okt. 15. 11:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!