Mi rosszat tettem hogy ezt érdemlem anyósomtól? Mit tehetnék hogy megváltozzon velem szemben?
Kedves Kérdező!
Nagyon sajnállak, én is hasonló cipőben vagyok. Anyós, após utál, igaz engem 15 éve. Férjem egyke, lehet, hogy ez sok mindent megmagyaráz.
3 gyermekünk van, állítólag őket szeretik. Legutóbb apósom ordibált velem, minősíthetetlenül viselkedett, anyósom szó nélkül tűrte, szerintem élvezte is. Azóta nem láttam őket, nem is megyek hozzájuk. Apuka megy, amikor akar, ha a gyerekek akarnak, vele mennek. (A két kicsi nem fog menni nélkülem, ez eléggé biztos, ők még nagyon kicsik.) Nem tudom, hogy mit tettem, miért ilyenek velem. Nem vagyok sötét és rosszindulatú, két diplomám van, 2 gyerek mellett szereztem doktorátust. Egy tippem van: nem úgy ugráltam, ahogy anyóspajti fütyült.
Nálunk egyébként fordítva van: sosem dicsért meg, sosem volt jó, amit csináltam, még nem sikerült jól levegőt vennem az elmúlt 15 évben. Mások előtt azonban dicséri a gyerekeket, a férjemet, és engem sem pocskondiáz. Sajnos az én tapasztalatom szerint az anyós és az após egy átok.
Kritikus pont, hogy a férjed mit tud erről, és ha tud, mit szól hozzá.
Ha tud róla és melletted áll, akkor kérd meg, hogy ő állítsa le az anyját, mégiscsak ő ismeri legjobban.
Ha nem tud, akkor beszélj őszintén (de nem vádaskodva) a problémáról neki és kérd a segítségét.
Ha tud, de nem tesz semmit, az gááááz, de nagyon!
14. hsz. vagyok ismét.
Hát, ebből úgy érzem, nem nagyon áll ki melletted.
Szerintem mondd meg a férjednek: ha ő nem képes leállítani az anyját, akkor többet te nem mész az anyósodhoz és őt ide be nem engeded, az utcán pedig átmész a másik oldalra, ha meglátod.
Akkor legalább neked nem mondja.
Ha pedig másvalakitől olyat hallasz vissza, hogy anyósod azt mondja, hogy pl. nem férjedtől van a gyerek, akkor oszd ki azt, aki ezt mondja. Mert ő is keveri a sz..t, úgyhogy nem sokkal különb az anyósodnál.
14. és 16. vagyok.
Van, amit meg lehet bocsátani.
De egy olyan mondatot, hogy nem a fiától van a gyerek, azt én ugyan sosem bocsátanám meg. És rohadtul nem érdekelne, hogy ő csak mástól hallotta. Kötelessége lett volna fia nevében kikérnie magának a feltételezést. Azzal, hogy továbbadta, csak a sz...t keverte.
Én ilyen mondat után ÖRÖKRE befejezném vele a kommunikációt. Nem mennék hozzá, nem engedném be hozzánk, ha ő hívna, a telefont letenném, az utcán kikerülném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!