Ez normális? Így természetes?
Úristen, szerintem sokan fel sem fogják, hogy hogy éltek! Egy külön házrészük van, amire külön fizetnek számlákat. Ezt mindet ők külön fizetik! Egyedül a vizet nem tudják külön fizetni, mert nincs külön mérőóra, és emiatt adnak havi pénzt. 20 ezer forintot!
Mégis ki a fene fogyaszt el 20 ezer forintnyi vizet havonta? Senki! És akkor még örüljön, hogy már nem 40 ezret ad vízszámla felkiáltással HAVONTA?
Ti tényleg ilyen hülyék vagytok? Külön esznek, külön fizetnek minden számlát, kivéve a vizet és akkor szerintetek az normális, hogy havi 40 ezret adjanak még oda? Mégis mire?!
Nem sül ki az ilyen ember szeme, hogy a albérletet szed a saját gyerekétől? Mert ez nem más. És neki nem esik ki pénze, mert mérget vennék rá, hogy amúgy nem hasznosítanám, mert "idegen ember az én telkemre ne költözzön". Ugyanezt csinálták anyósomék a férjem húgával, állandóan pumpolták, ott is csak a vízre nem volt külön mérőóra. Nekünk ajánlgatták előtte, hogy jó lesz nekünk ott (anyósom amúgy a virágait tartotta ott télen, semmire sem volt használva, ugyanígy, kamra, konyha, fürdő, szoba külön mérőórákkal, kivéve vizet) de mondtam a férjemnek, hogy szóba sem jöhet, mert én már eleve láttam, hogy hiába a közös óra, a szülei nagyon szerették a gyerekeiket mindig is lehúzni és én nem fogok erre lehetőséget adni nekik. Helyettünk a húga úgy volt vele, hogy jó lesz, aztán ő is rájött, hogy belőle akarnak megélni.)
Bässzátok meg, társasházakban, a közösköltésgben, ahol korlátlan vízfogyasztás van, ott egy kétszobás lakás átlagos közöse 12-18 ezer forint. És ebben már más is van, nem csak a víz. Ő meg még örüljön, "csak" 20 ezret szednek tőlük vízre és nem 40 ezret?
Ti tényleg nem értettétek, hogy minden számlát fizet, magukra főznek és vásárolnak, külön házrészben laknak és így szedték be tőlük a 40 ezret "víz" felkiáltással?
Hát nem tudom, lehet az én komplett családom a degenerált, hogy a szemünk kisülne, ha így lehúznánk a másikat, főleg a gyereket?
Ha vén napjaira anyós költözne így melléjük a házrészbe, akkor is egyet értenétek azzal, hogy a mamika fizessen 40ezer plusz rezsit a saját gyerekének?
Arról nem írt a kérdező, hogy a kaját is ők állják. El tudom képzelni, hogy anyuka mindenkire főz, hogy ne a menyének (kérdezőnek) kelljen egy kisbaba mellett még főznie is. Gondolom a kajába kért 40 ezret, és mióta megszületett a gyerek, 20at adnak, h maradjon a gyerekre is.
Kérdező, ha ennyire futja mindenre, és problémátok van, miért maradtok ott anyósnál? Én eleve nem tartom jó ötletnek, hogy 2 generáció együtt éljen, mert előbb-utóbb csak probléma és vita lesz belőle. Az már nem a ti gondotok,hogy anyuka nem fogja tudni fenntartani a házat, meg amúgy is, akkor legalább rájön hogy ott a másik fia, majd megoldják ketten maguk között. Ha meg nem sikerül, kitalálnak valamit. Szerintem a normálisabb emberek nem úgy rendezkednek be valahova, hogy majd minden gyerek ott marad a nyakukon, és lesz ki fenntartsa a házat. Ugyan nincs még gyerekem, de biztosan nem akarnám hogy a párjával együtt nálunk éljenek, és még babát is hozzánk tervezzenek. Nem azért mert nem fogom szeretni, hanem mert a legjobbat akarom neki és előbb-utóbb biztos megromlana a viszonyunk, és nem menne a vita, hogy ki alkalmazkodjon kihez, ki mennyit fizessen kinek.
Az lenne a legtisztább ha végre a saját lábatokra állnátok és nem kellene senkitől sem függenetek, valamint nem lenne téma a pénz, mert a mai világban ez a legérzékenyebb téma, főleg a családtagok között. Ha alkoholistával kéne együtt élnem (a párod testvére), végképp költöznék, már önmagában ez is elég indok lenne nekem.
"Arról nem írt a kérdező, hogy a kaját is ők állják."
Nézzél csak vissza a 13-as kommentjére.
"jó viszony érdekében előbb kell belevágni a saját ház/lakás megszerzésébe.
"
ezen még most is nevetek..a "gyerekcsinálás" elött kellett volna ezt elkezdeni..
szegény anyósod
odaszülsz a nyakára, de fizetni nem akarsz, ha nem tetzsik, lehet költözni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!