Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Adóssághalmozó az anyósom,...

Adóssághalmozó az anyósom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Amióta ismerem a páromat folyamatosan derülnek ki az anyós "ügyei". (Mi külön élünk a párommal anyóséktól, van egy közös babánk is.)

Kezdve azzal, hogy a párom nyakába varrt egy hitelt, amit minden hónapban vonnak tőle, nem egy kis összegről van szó... Elcsalta a bankba, aláíratta vele a papírt. A párom akkor huszonéves volt, semmit nem tudott, hogy működnek a dolgok, átvágta az anyja. Aztán voltak kölcsönkérések, amiket vagy megadott vagy nem. Aztán mindig valamilyen adósság kiderült, ami hosszú hónapokon keresztül halmozódott, mert elhallgatta, és végül nem tudta kifizetni.

Ez megy évek óta, borzalmas így élni.

Volt, hogy a férjét is meglopta... az anyós persze úgy tesz, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ha leszúrja a fia, bőg, majd megy minden tovább. Mostanra megszakítottunk velük a kapcsolatot, mert megint kölcsönkért - nem kis összeget -, de nem adta meg, és mivel baba is van, szükség lenne rá...

Az ismerőseinek persze hazudozik mindenről, mint ahogy nekünk is, hogy lesz pénz még a héten stb.

Megszakítottuk a kapcsolatot, de ez nem mehet így a végtelenségig, egyrészt a páromnak csak az anyja, és a picinek is "elvileg" a nagyanyja. Igazából nekem egyáltalán nem hiányzik... :-)

#anyós #adósság halmozás
2014. okt. 4. 08:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
pénzügyekben ne közösködj vele. semmi kölcsöntne adjatok neki. meg kell oldanija a saját problémáját.
2015. febr. 23. 09:10
 22/25 anonim ***** válasza:
95%

Könnyű okoskodni meg bírálni.

Sajnos én is tapasztaltam, hogy a fiatal húszon egy pár éveseket milyen könnyű becsapni főleg egy közeli hozzátartozónak. Hiába bíráljátok, igenis létezik a probléma. 1-2 hete a 20 éves sógoromat akarta rávenni a nagyanyja egy hitelre. Ő alá is írta volna, elhitte, hogy a mama fizetni fogja , nincs mit enni, nincs választás. Azért egy közeli hozzátartozó anyuka nagymama igencsak tudja manipulálni a fiatalt. A sógoromnak 20 évesen fogalma sem volt arról, hogy az adott összegre mennyi a kamat, hogy az a mama által elmondott törlesztővel évekig tarthat. A férjem lépett fel, és cirkuszolta ki a nagymamánál, hogy nincs hitel az öccse nevére, vegyen fel a mama ha kell neki a hitel. Órákig osztottuk az észt a húsz éves öccsének. Úgy hogy a hitetlenkedőknek meg annyit, hogy igenis könnyű egy fiatalt átverni főleg egy anyának nagymamának akiben bízik. Mert az ember alapból bízik a családjában. És vannak akik hiszékenyebbek, butábbak, naivabbak mint a többiek. Pl a férjem is mikor otthon lakott őt is lehúzták de hitelbe nem ment volna bele. Mi elköltöztünk és senkinek nem adunk kölcsön pénzt. Ebben viszont én voltam aki kitartott. A férjemmel úgy költöztem össze, hogy láttam milyen az anyja, a nagyanyja, a családja mindenkinek csak a pénz kellett.Szóval megmondtam, hogy innentől közös a pénz, és nem adunk senkinek. Nem engedtem elgyengülni. Nem is volt nálunk otthon az első hónapokban pénz. Ne tudják lerohanni. Most már nem is mernek kérni.Szóval kedves feleség ezentúl a te dolgod, hogy tiszta fejjel gondolkodj és megtagadd a kölcsönt. Többet nem szabad bedőlnöd neki, a fiát valószínű megtudja majd puhítani, de mivel közös a pénzetek így te legyél észnél.

2015. febr. 23. 11:09
 23/25 anonim ***** válasza:

Arra én is kíváncsi lennék, hogy az anyós vajon hova süllyeszti el ezt a rengeteg pénzt? Mert a mai viszonylatban bizony nem kis összegekről beszélünk, de ahogy elnézem, nektek sincs semmi fogalmatok arról, hogy mire költi, vagy mire kell neki ez a sok pénz. Így én is arra tippelnék, hogy beszippantotta valami szekta, és anyósod őket "támogatja" rengeteg pénzzel.

Beszéljetek vele jó hosszan és alaposan, mert ha tényleg egy szekta van a dologban, az bizony nem játék! Nagyon jól tudják az embereket, főleg az időseket manipulálni.

Egyébként ha nem erről van szó, akkor szimplán közölném vele, hogy innentől tőletek nem lát egy fityinget se, az adósságaira meg nem vagytok kíváncsiak, oldja meg maga. Pont. És következetesen ehhez kell tartanotok magatokat.

2015. febr. 23. 21:36
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó 2 hozzászólónak a válaszait!

Veletek értek egyet.

Miután írtam ide (közben annyira gyülemlett már bennem a feszültség), hogy elmentünk a férjemmel és a gyerekkel anyóshoz, és számon kértük, miért csinálta ezeket velünk, vagyis inkább a gyerekkel, mert tőle veszi el a pénzt, mi nem sokat költünk magunkra.

Ő állt ott, nézett hol rám, hol a férjemre, hol az apósra (ő is teljesen maga alatt volt a történtek miatt), hallgatott, majd annyit tudott kinyögni, hogy "akkor én most mit csináljak?". Már ordítoztak vele a férjemék...

Aztán véletlenül akadtam egy cikkbe az interneten, hogy "honnan ismerhetjük fel a pszichopatákat?" Elolvastam, tovább kerestem a témában, és minden, amit ott leírtak, egyértelműen ráillett az anyós viselkedésére: pszichopata. Nem érez megbánást a viselkedése miatt (pénz kéregetés, férje meglopása), az embereket tárgynak tekinti, akiket kihasználhat.

Családi, ismerősi beszélgetések után összeállt a kép, és kiderült, hogy van egy ilyen vonal náluk a családban, akiknek "agybajuk" volt.

Abban igazatok van, hogy nekem kell észnél lenni, és meghúzni a határokat pénzügyekben.

Mi úgy vagyunk külön számlán, hogy a férjeméről fizetünk mindent, és ha az elfogy, költjük az enyémet, ami most nem olyan sok a gyed+csp miatt. Van, hogy nem kell hozzányúlni az enyémhez, van, hogy igen (váratlan kiadás a gyereknek, a házba stb.). Így azt gondolom teljes mértékben nem tudom ellenőrizni a férjem, mit mikor mire költ. Mindig megmondja, miket vesz (ami nagyobb tétel), emellett fennáll a veszélye, hogy bármikor adhat az anyjának, DE ezen már lelke rajta...

Vagy gondoljátok, hogy egyikünk számláját meg kellene szüntetni, és egy számlán legyen minden pénzünk (a megtakarításunk is)?

2015. nov. 25. 17:12
 25/25 A kérdező kommentje:

Kiderült az is, hogy hova tette azt a rengeteg pénzt.

Persze ő nem vallotta be, hazudozott a fiainak, és a férjének mindenfélét. Ismerősök látták-hallották ott, ahol él, hogy egy "nem egy nyár alatt lebarnult egyénnek adta, aki "majd befekteti", és "hamarosan" visszakapja.

Nagyon sok embertől kért "kölcsön" az anyós, nemcsak a családtagjaitól.

2015. nov. 25. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!