Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós gondok, ilyenkor mit...

Anyós gondok, ilyenkor mit lehet tenni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Én 26 vagyok, a párom 27. Fél éve lakunk együtt, én költöztem hozzájuk. Hozzájuk, hozzá, és az édesanyjához. Anyósjelölt pajti ki nem állhat, de főként ezt akkor teszi mikor a fia nem látja/hallja. 12 órában dolgozok, heti 4szer, emellett van egy mellékállásom, valamint szombatonként suliba járok, amire még sokat is kell tanulni. Segíteni is ott segítek ahol tudok, de neki semmi sem jó. Ha elmosogatok újra elmosogat,kioktat hogy ez így nem jó. Főzni már nem is merek és nem is fogok, mert ha csak egy csepp piszok, vízcsepp vagy bármi marad utánam, kitör a haddelhadd. Ha valami kell neki, nem várhat egy percet sem, de szó szerint. Volt hogy már az sok várás volt neki, hogy épp vécén voltam, és mondom le kellett húznom és kezet mosnom. Nem, azonnal kell. Tanulni is nehéz, mert azt is félbe kell hagyni, ha füttyent egyet. Sokszor azt i sérelmezi, ha nem találom ki, mit szeretne. Sokszor mondja hogy a fia nem tudja hová tette a szemét, hogy egy ilyen életreképtelen nőt választott, aki elhanyagol mindent. Persze ez nem igaz, de ki vitatkozik vele arra nincs erőm egyszerűen. Az elején próbáltam vele valahogy kijönni, ma már nem megy. Egyik fülemen be másikon ki, de közben azért gyűlik bennem az ideg. GYakran úgy megyek haza hogy remeg a gyomrom mi vár rám megint. Pedig szükségem lenne pihenésre. A párom másként dolgozik, ő nemigen látja ezeket. Beszéltem vele, azt mondja viseljem el valahogy, még egy év míg külön tudunk költözni, meg úgyse lehet olyan vészes mint elmondtam ( igen, mert ha ott a fia, a kedves mama átmenetileg kevésbé lesz sárkány). Volt már vitánk mert feszült voltam, de igyekszek nyelni, mert ha mindig a mama miatt veszekszünk arra rámegy a kapcsolatunk. Albérletbe nem tudunk költözni, minden fillérre szükségünk van.

Kérdésem: Aki volt már hasonló cipőben, hogyan oldotta meg? Fél éve vagyok még csak itt, és még egy évet kellene, belegondolni is rossz. Tapasztalatokat! Mit tehetnék?

2014. szept. 3. 22:56
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
67%
Nem pont anyós-meny tapasztalat, de hasonló helyzet. Tanács: 1: a párodat ne terheld ezzel, a férfiak idegesek, ha választaniuk kell az anyjuk meg a barátnőjük között és a kedves mamát ritkán van merszük letolni. 2: anyósoddal ne veszekedj, mert valahányszor beléd köt, csak vitázni akar. Legyél bűbájos, mosolyogj a szemébe, bármivel köt beléd, szóban adj neki igazat, csak bólogass mint egy idióta. Igen mama, tellljesen igaza van mama, hogyne, persze... Nyugodtan éreztesd, hogy ez nem őszinte viselkedés, csak te nem állsz le vele veszekedni. Ha van saját szobátok és dolgod van/alszol/olvasol akkor zárkózz be és a lehető legtovább tettesd magad süketnek. Egy idő után idiótának fogja érezni magát és kevesebbet zakurál. Én is ilyesmiket csináltam és a legjobb trükk, ha minden lepereg rólad. Kicsit mint a gyerekeknél: ha valaki nem ugrik a bosszantásra, akkor nem poén bosszantani. Nyugodtan főzz, mosogass, ha neki nem tetszik majd tüntetően takarít, de hadd fárassza magát. Ne hagyd, hogy teljesen elnyomjon és ha rosszul is esik, amiket a fejedhez vág, ne mutasd ki, ne borulj ki és SOHA ne add meg neki, hogy elégedett legyen magával, amiért 'jól megmondta neked a magáét'.
2014. szept. 4. 00:32
 12/26 anonim ***** válasza:
68%

Elotte hol laktal? En tuti visszamennek.

Mi lesz 1 ev mulva?

2014. szept. 4. 00:37
 13/26 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem próbálj minél kevesebbet találkozni vele. Nem tudod úgy időzíteni hogy akkor érj haza amikor a párod? Ne konfrontálódj, ne vedd fel a kesztyűt, ne hagyd, hogy elérje a célját. Bosszantani akar.

Mi lesz egy év múlva?

Nem tudjátok valahogy lerövidíteni? Kisebb lakás, több munka, esetleg több hitel, kevesebb bútor. Gondolkozz hogyan tudsz pénzhez jutni minél hamarabb. Az is megoldás ha albérletbe mentek és mondjuk nem egy, hanem 2 év múlva lesz sajátotok. Hidd el nekem, ez minden pénzt megér !

2014. szept. 4. 01:13
 14/26 anonim ***** válasza:
81%

"Én 26 vagyok, a párom 27. Fél éve lakunk együtt, én költöztem hozzájuk"

A legnagyobb hiba, sosem költözünk össze anyóssal.

"A párom másként dolgozik, ő nemigen látja ezeket. Beszéltem vele, azt mondja viseljem el valahogy, még egy év míg külön tudunk költözni"

A párod nem akar kiállni érted, anyafüggő, ide a rozsdás bökőt, hogy ti még 3 év múlva is ott fogtok dekkolni.

Amúgy minek költöztél oda ha ennyire nem bír az anyósjelölt?

2014. szept. 4. 02:30
 15/26 anonim ***** válasza:
8%
Amikor elkezdünk háztartást vezetni azzal egy időben kialakulnak a jó és rossz szokásaink.Az a gyanúm a te esetedben is ez a helyzet az anyósoddal.Még nem ismeritek egymást és szerintem meg kellene próbálni megérteni egymást.Igen elfoglalt vagy az írásod szerint:mi volna ha segítséget kérnél tőle,hogy néhanapján főzzön nektek,vagy szólnál neki,hogy szükséged lenne pár órára mert tanulni szeretnél? "Nem kell nyelni" mert ez hosszútávon megbosszulja magát! Amikor ti dolgoztok akkor az anyósod egyedül van? Ha te nem érsz rá amikor az "anyós füttyent" nyugodtan közölheted vele! Ha elzárkóztok mindketten a kommunikáció elől akkor sosem fogtok megegyezni! Amikor a fia is jelen van akkor lehetne egyeztetni abban ti mit szeretnétek és az anyós mit szeretne?
2014. szept. 4. 02:36
 16/26 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem el, hogy felnőtt, dolgozó nő, két állással, dolgozó párjával,(vagy nélküle) nem tud egy albérletet kifizetni. Más egyedül, gyereket nevelve is megteszi, mert muszáj. Nem tudlak sajnálni, akkor tűrj, te választottad ezt a helyzetet.
2014. szept. 4. 04:42
 17/26 anonim ***** válasza:
69%
Ott cseszted el, hogy anyósodhoz költöztél. A párodat láthatóan nem hatja meg, amit mondtál neki. Menjetek albérletbe, ettől még az az is jobb.
2014. szept. 4. 05:53
 18/26 anonim ***** válasza:
30%
En ezt senkiert nem turnem. Ramennek az idegeid ha maradsz, es az a baj hogy semmit nem tudsz csinalni mert akkor megmondja hogy ez az o haza. Hozzatok nem tudtok koltozni?
2014. szept. 4. 07:38
 19/26 anonim ***** válasza:
65%

Egy év alatt be fogsz csavarodni, a párod nem ért meg, mert nem látja, mit csinál az anyja, erre a konfliktusra pedig rámehet a kapcsolatotok is. Mennyi pénzt adsz le? Ha kicsit kiegészítitek nem jönne ki egy olcsó egyszobás albérlet?

Esetleg a te szüleidhez nem mehettek? Vagy ideiglenesen nem költöznél haza, és egy év múlva pedig összeköltöznétek?

Én biztos nem tűrném ezt a helyzetet. Beleszólásod sosem lesz a dolgokba, mert az anyuka háza, és az anyós sem fog soha megváltozni. Egy dolgot tehetsz, vagy költözöl a pároddal, vagy egyedül.

2014. szept. 4. 09:47
 20/26 anonim ***** válasza:
42%
Ha nem állsz ki magadért kőkeményen akkor el leszel nyomva. Pontosan tudja hogy a fia miatt nem mered kinyitni a szád mert nem akarsz balhét és még esetleg tiszteled is az idősebbeket, erre alapoz és jól kihasználja a kedvességed. De te is egy ember vagy, érzésekkel, igényekkel és önbecsüléssel, ha úgy érzed nem érdemled meg a szidalmakat akkor ne tűrd el mert hozzászokik és kiidegel.
2014. szept. 4. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!