Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most akkor melyik anyós a jobb?

Most akkor melyik anyós a jobb?

Figyelt kérdés

Van egy kedves barátnőm, akivel ismerjük egymás családját anyósát-apósát.

A barátnőm anyósa kedves, de olyan hogy is mondjam.. mindent tudni akar, mindent intézni akar típus. Segíti őket, mert vigyáz s kicsire (otthon van rokkantnyugdíjas) de minden érdekli. Naponta felhívja őket, érdeklődik, megkérdezi mit főzött, vagy visz kaját stb. A barátnőm bár tiszteli, de ahogy mondja néha sok neki. Igen, előfordul, hogy amikor a férjemmel átmegyünk, és még pár barát, akkor az anyósa is ott ül, mert szerinte jó ha ott van, hogy kiszolgáljon minket..Kicsit kínos néha amikor körülöttük ugrál..

Az én anyósom dolgozik még, és hát ő az ellenkezője a a barátnőm anyósánál. Ő nem nyomulós, segít ha kell, de nem nyaggat minket. Hétvégente átszoktunk menni, akkor olyat főznek amit mi is szeretünk (pl: nem főz pacalt, mert tudja nem szeretem). DE! Igazából nem nagyon foglalkozik velünk. Ha megkérjük akkor örömmel vigyáznak az unokára, de nem rohan át minden nap, hogy jaj, ő vigyázni akar a kislányra. Volt rá példa, hogy későn szóltunk, és nem vállalták az unoka vigyázását, mert már készültek a motoros túrára. Na igen. Motoroznak, és minden évben motoros túrára mennek Európába. Anyósom olyan tetkós, motoros nő aki szerintem nem igazán fogadta el,m hogy időközben nagymama lett.

A barátnőm szerint nekem sokkal jobb anyósom van, de szerintem az én anyósom lehetne egy picikét nyomulósabb.

Tévedés ne legyen. Nagyon szeretem anyósomat, mert tényleg nem piszkál minket, de néha olyan mintha nem is anyós lenne, hanem csak egy nagynéni. Tudom, hogy szeretik a lányomat, de nem érzem azt a nagymamai ragaszkodást..

2014. aug. 29. 16:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
Az én anyósom is olyan, mint a tied, és meg kell mondjam, imádom, hogy ilyen, tökéletes anyós. Nem dumál bele semmibe, nem mászik a nyakunkba, nem lóg rajtunk, nem akar irányítgatni nem "mindent jobban tudok" típus, nem féltékeny a kisfiára, és csak akkor mondja el a véleményét valamiről, ha kérdezzük. Ha nem kérdezzük, hallgat, mert leesik neki, hogy nem véletlenül nem kérdeztük. Mindemellett engem maximálisan elfogad, ha segítség kell, segít, ha neki kell valami, mi is segítünk. Tökéletes, tényleg, ha minden anyós ilyen lenne, nem lenne ennyi konfliktus sok családban...
2014. aug. 29. 17:30
 12/15 anonim ***** válasza:
82%
Áldd az eget, hogy ilyen anyósod van, és ezt halál komolyan mondom. A fene nagy "törődés" csak addig tűnik csábítónak, amíg nem kapod a nyakadba nap mint nap.
2014. aug. 29. 19:33
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
Vagy egyszer nem fogja felemlegetni stb. Én az arany középútban hiszek mindenben. Redszeres kapcsolat tartás, ha mesdze laknánk akkor is. Kölcsönös elfogadás és nem hergelni a másikat a párja ellen.
2014. aug. 30. 12:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem örülj annak ami van. Hidd el sokkal jobban jártál egy ilyen anyóssal, mint ha állandóan ott ólálkodna körülöttetek és mindenbe beleszólna. Nyilván nem szorultatok még különösebben a segítségére (és ez maradjon is így persze) és azért marad a háttérben.

Az én anyósom is hasonló. Nem a tetkós, motoros típus, de nem volt soha igazán anya típus, és most meg nem az a tipikus nagymama. Ritkán érdeklődik felőlünk, nem minden unokájával tartja egyformán a kapcsolatot stb., de én elvagyok vele és áldom a sorsot ezért a pár lépés távolságért. Sokkal jobb mint a másik véglet.

2014. szept. 1. 13:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem hasonló kaliberű anyósom van mint a tiéd, és nem cserélném el:)

Havi 1 látogatást teszünk, amikor én is megyek a férjemmel. Egyébként a férjem csak akkor ugrik be munka után egyedül, ha meg kell beszélni mikor menjünk és hányra, mert egy jó ideje nem vagyunk elérhetőek telefonon. Most szeptemberben készülünk új sim kártyákat venni.

1 unoka már van neki az idősebb lánya részéről, de nem sokat látja mert nincsenek jóban a lányával. Majd ő meg a másik lánya gondoskodnak unokáról.

Tőlünk nem fog kapni mert nem vállalunk gyereket. Szóval az unokás nyomulást ki is lehet zárni nálunk, de amúgy sem ilyen. Ha kell vigyáz az 1 szem unokájára, de nem tudálékos, és nem akar mindig mindenbe beleszólni.

Nem hiányzik, a tolakodás és a nyomulás. Jóban vagyunk, és ez elég is.:)

2014. szept. 1. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!