Most akkor melyik anyós a jobb?
Van egy kedves barátnőm, akivel ismerjük egymás családját anyósát-apósát.
A barátnőm anyósa kedves, de olyan hogy is mondjam.. mindent tudni akar, mindent intézni akar típus. Segíti őket, mert vigyáz s kicsire (otthon van rokkantnyugdíjas) de minden érdekli. Naponta felhívja őket, érdeklődik, megkérdezi mit főzött, vagy visz kaját stb. A barátnőm bár tiszteli, de ahogy mondja néha sok neki. Igen, előfordul, hogy amikor a férjemmel átmegyünk, és még pár barát, akkor az anyósa is ott ül, mert szerinte jó ha ott van, hogy kiszolgáljon minket..Kicsit kínos néha amikor körülöttük ugrál..
Az én anyósom dolgozik még, és hát ő az ellenkezője a a barátnőm anyósánál. Ő nem nyomulós, segít ha kell, de nem nyaggat minket. Hétvégente átszoktunk menni, akkor olyat főznek amit mi is szeretünk (pl: nem főz pacalt, mert tudja nem szeretem). DE! Igazából nem nagyon foglalkozik velünk. Ha megkérjük akkor örömmel vigyáznak az unokára, de nem rohan át minden nap, hogy jaj, ő vigyázni akar a kislányra. Volt rá példa, hogy későn szóltunk, és nem vállalták az unoka vigyázását, mert már készültek a motoros túrára. Na igen. Motoroznak, és minden évben motoros túrára mennek Európába. Anyósom olyan tetkós, motoros nő aki szerintem nem igazán fogadta el,m hogy időközben nagymama lett.
A barátnőm szerint nekem sokkal jobb anyósom van, de szerintem az én anyósom lehetne egy picikét nyomulósabb.
Tévedés ne legyen. Nagyon szeretem anyósomat, mert tényleg nem piszkál minket, de néha olyan mintha nem is anyós lenne, hanem csak egy nagynéni. Tudom, hogy szeretik a lányomat, de nem érzem azt a nagymamai ragaszkodást..
Magamnak én is a te anyósodat választanám inkább.
Vigyázás miatt előre szóljatok szerintem teljesen érthető.
Hát igen!
Nekem az utóbbi típusú anyósom van! Én szeretem,de már megfigyeltem,ha nem hívjuk fel mondjuk 3 hónapig,akkor 3 hónapig nem beszélünk!
Nem hív fel sose minket azzal az ürüggyel,hogy nem akar zavarni! De mikor mennénk látogatóba,akkor dolgozik és mindig mondja,hogyha ráér,akkor hív,de sose hív! Így aznap mikor ráérünk mennénk felhívjuk és ha otthon van,akkor megyünk,ha nincs,akkor nem!
Szereti az unokákat,fiamra vigyázott is mikor kértük év elején,de azóta nem is találkoztak!
A tiéd. Én bírnék egy ilyen rocker nagyit :-)
Időben szóljatok neki ha segítség kell, aztán kész. Érthető ha füttyszóra nem mondja le a programját.
Az, hogy nem csüng a nyakatokon nem jelenti azt, hogy nem ragaszkodik az unokához. Ő már nevelt gyereket, most szórakozni akar, a gyereket meg max kényeztetni. Szerintem ez normális, emiatt nem lehet elítélni.
Jaj, nem kell mindig vigyázni a kicsire..Csak egy példát hoztam fel, hogy volt amikor nekünk el kellett mennünk egy hivatalos helyre, és mivel hirtelen jött nekünk is, így első gondolatunk az anyósomék voltak, de későn szóltunk. De nem is volt vita vagy sértődés ebből.. Csak néha olyan jó lenne, ha csak úgy átszólna, hogy
"hé srácok.. menjetek kapcsolódjatok ki, addig mi vigyázzunk a kicsire"
De nem várjuk el, hogy mindig ők legyenek a gyerekkel hiszen tudom dolgoznak, és élik a maguk életét. De olyan sokszor látom, hallom, hogy sok anyósnak első az unoka.. Mint írtam, tudom, hogy szeretik..
Hátam közepére nem kívánnám a barátnőd anyósát aki még mindig gyerekként kezeli a fiát és a mennyét.
Te anyósod felfogtak hogy felnőtt emberek vagytok,külön család mi ezzel a baj? Legjobb anyóstípus.
Minden ember másként éli meg, hogy nagyszülő lett. A barátnőd anyósa az anyatigris típus akinek nem sok kikapcsolódás jut, minden szabadidejét a családjának szenteli. Kiszolgál de, ennek fejében mindenről tudni szeret. Az ő szemszögéből nézve reális, különösen ha a barátnőd minden további nélkül ezt elfogadja. Ne mondja senki, hogy az ilyen szolgáltatást nem lehet leállítani, lazítani rajta egy kicsit, különösen ha a baráti társaságágát is körülugrálja. Miért nem a barátnőd háziasszonykodik körülöttetek?
A te anyósod jól tükrözi az aktív dolgozó, nagymamát, aki nem áldozza fel a szabad idejét, mert tudja, hogy van saját élete amit aktívan meg is szeretne élni. A Te anyósod nem sok vizet fog zavarni nálatok, egy egészséges családban napi szinten nem jelenik nincs szerepe az anyósnak. Nem feltétlen kell érezned a nagymamai ragaszkodást, összehasonlítani a két mamát teljesen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!