Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek velem?

Miért ilyenek velem?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve élünk együtt.

A szüleinek fél év után mutatott be, akkoriban még jó volt a viszonyunk. Kedvesek voltak velem, nagyon megszerettem őket.

Minden vasárnap át mentünk hozzájuk látogatóba , minden ünnepet meg tartottunk , kedves voltam velük, udvarias , soha sem bunkó vagy tapintatlan.

Aztán ahogy telt az idő egyre jobban éreztem,hogy valami nincs rendjén...az apja mindig szúrkálódott velem, sértegetett vagy pedig közösen a feleségével a családomat szidták. Az anyám nem dolgozik és ez nagyon zavarta őket. Nem vagyunk szegények , az apám el tudja tartani őt, és ő maga kérte,hogy anyám ne dolgozzon. Szerintem ez csak rájuk tartozik.

Szidták a nővéremet is, hogy követelőző és bunkó. Ez egyáltalán nem jellemző rá , egyetemre és dolgozni is jár.

A barátom öccsének lett egy barátnője akivel egyébként nagyon jó a kapcsolatom. Őt tartják a szentnek...semmivel sem érzem,hogy jobb lenne nálam. Az anyja nagyon sokat dolgozik mert egyedül neveli a két lányát, kicsit szegénykésen élnek, és szerintem ezért sajnálják. Mindig azt hangoztatják nekem,hogy nem kéne vásárolgatnom meg ennyire a külsőségekre figyelnem és akkor újra előveszik a családomat, az utóbbi időben már köszönni sem akartak nekem. A barátommal tartottunk egy kis szünetet a kapcsolatban, de újra kibékültünk...a szülei viszont úgy tesznek mintha nem is léteznék, nagyon nyomták a fejét,hogy talál nálam jobbat stb:. bár ezt a barátom nem mondja de ki is vagyok tőlük tiltva, de amúgy sem mennék szívesen, de amikor havonta egyszer meglátogatja őket, finoman közli ,hogy egyedül kell mennie...nem tudom h mit csináljak és ,hogy ezt miért érdemeltem ki.

Többször próbáltam megbeszélni ezt velük, de akkor is a családomat vették elő. Miért csinálják ezt ? 20/L

2014. aug. 28. 19:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert rájöttek, hogy a kapcsolatotok komoly, és ezzel elveszíthetik esetleg a kicsi fiúkat. Irigyek arra, hogy édesanyádnak nem kell dolgoznia, mégis megéltek.

Gondolkozz pozitívan!

Te megspórolsz csomó kellemetlen vasárnapot a családjával, ők viszont aggódhatnak, mert elképzelhető, hogy a viselkedésük miatt, a fiúkat is egyre ritkábban fogják látni.

Te igazából csak nyerhetsz ezzel.

Egyszer talán észhez térnek.

Ne rágódj ezen, nem te vagy a hibás.

2014. aug. 28. 19:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Buták és ostobák.
2014. aug. 28. 19:45
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Akkor várok, hátha változik a véleményük ! :)

2014. aug. 28. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Erről az jutott eszembe, hogy a szüleimet a nagymamám hozta össze. Apukámnak az anyja mutatta be Anyát Apának. Aztán meg pár évre rá, ki volt a szarszemét? ... No comment...
2014. aug. 28. 20:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez még lehet hogy távoli, de uzend meg nekik hogy majd az unokajukbol is ennyit látnak...nem kötelező szeretni senkit, de attól el lehet fogadni..

Én biztos hogy nem nyalnam a segguket..

2014. aug. 28. 20:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mi folyik arra fele, de ha érzed, hogy romlik a szülőkkel a kapcsolat akkor először is ezt a pároddal beszéld meg.

Kezelje ő ezeket a helyzeteket. Ha nincs hozzá mersze akkor légy óvatos.

Amúgy meg akkor nem kell erőltetni az átmeneteleket. Nem velük kell együtt élned hanem a pároddal.

2014. aug. 28. 21:18
 7/11 anonim ***** válasza:

ha a családodat sértegetik, nyugodtan szólj vissza, védd meg őket nyugodtan.

ha ők így viselkednek, nem érdemlik meg a tiszteletet.

ha az én családomra mert volna mondani valaki is valamit, biztos, hogy kikeltem volna magamból, pedig visszafogott ember vagyok.

ez nagyon durva, és nem kell eltűrnöd.

2014. aug. 28. 23:11
 8/11 A kérdező kommentje:

A barátommal próbáltam megbeszélni többször, de mindig azt mondja,hogy a szülei nem akarnak rosszat, strucc politikát folytat. :)

De aranyosak vagytok, köszi a bíztató válaszokat.

2014. aug. 29. 11:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Fiatalok vagytok még, és ezt most jóindulatból írom. Majd idővel rájössz, hogy nem kell megfelelni anyós-apósnak. Tisztelet kijár, az OK. Ezért sem rontasz rájuk pld., mert volt gyerekszobád:) Ha a Téged nem fogadnak el (eddigi életedet, körülményeidet), az az ő problémájuk, az ő életük, ő gondolkodásmódjuk. Inkább örülnének, hogy Neked/Nektek könnyebb az élet. Számukra csak az a minta létezik, ahogy ők élnek és keserűség van bennük, hogy másnak kijár, ami nekik nem. Nem kötelező velük tartani a kapcsolatot, még akkor sem, amikor már nagyon komolyra fordul a kapcsolatotok. Értem ezalatt, hogy amikor teljesen elköteleződtök egymás iránt életetek végéig és saját családot is alapítotok. Egyébként meg a barátodnak kellene felnőnie és kiállni Melletted. Sajnos ezt még dupla ennyi idősen sem mindig vállalják fel a férfiak:( Ez a szülőkről való leválás folyamat egyik része. Szóval nyugi, nem kell a szülőknek megfelelni. Ha elfogadnak úgy, ahogy vagy, akkor továbbra is szívesen tartod velük a kapcsolatot. De ők a fiúkat sem fogadják el, még mindig úgy érzik, hogy az éltét irányítani és abba beleszólni kell. Ha nem változnak, akkor feleslegesen okozol Magadnak problémát azzal, hogy ezen őrlődsz. Nem egyszerű, de sok sikert kívánok!:)
2014. aug. 29. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:

A párodat a szülei saját tulajdonnak tekintik. Ők elképzeltek neki valamilyen társat, te pedig nem illesz bele ebbe az elképzelésbe. Sajnos azonban ebben nem ők döntenek, hanem a párod, és ez is biztos fáj nekik. Nem kéne hogy fájjon, ha elfogadnák hogy a párod felnőtt ember saját egyéniséggel és akarattal. Lehetnének boldogok is, de ők inkább kötik az ebet a karóhoz és mérgelődnek. Hát tegyék. Ti éljetek boldogságban a pároddal és ne hagyjátok , hogy a szülők beleszóljanak az életetekbe.

Mondjuk ez sem jó megoldás hogy egyedül megy meglátogatni a szüleit, mert hosszú távon valaki sérülni fog. Gondolj csak bele, mi lesz ha gyereketek lesz egyszer? Akkor apuka meg az unoka megy a nagyiékhoz anyuka meg otthon csücsül? Vagy ha apuka szolidaritást vállal anyukával és senki nem megy nagyihoz akkor unoka otthon sír a nagyi miatt? Hosszú távon mindenkinek az lesz a legjobb ha megpróbáljátok rendezni a viszonyt. Talán idővel könnyebb lesz.

2014. aug. 29. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!