Miért ilyenek velem?
A párommal 3 éve élünk együtt.
A szüleinek fél év után mutatott be, akkoriban még jó volt a viszonyunk. Kedvesek voltak velem, nagyon megszerettem őket.
Minden vasárnap át mentünk hozzájuk látogatóba , minden ünnepet meg tartottunk , kedves voltam velük, udvarias , soha sem bunkó vagy tapintatlan.
Aztán ahogy telt az idő egyre jobban éreztem,hogy valami nincs rendjén...az apja mindig szúrkálódott velem, sértegetett vagy pedig közösen a feleségével a családomat szidták. Az anyám nem dolgozik és ez nagyon zavarta őket. Nem vagyunk szegények , az apám el tudja tartani őt, és ő maga kérte,hogy anyám ne dolgozzon. Szerintem ez csak rájuk tartozik.
Szidták a nővéremet is, hogy követelőző és bunkó. Ez egyáltalán nem jellemző rá , egyetemre és dolgozni is jár.
A barátom öccsének lett egy barátnője akivel egyébként nagyon jó a kapcsolatom. Őt tartják a szentnek...semmivel sem érzem,hogy jobb lenne nálam. Az anyja nagyon sokat dolgozik mert egyedül neveli a két lányát, kicsit szegénykésen élnek, és szerintem ezért sajnálják. Mindig azt hangoztatják nekem,hogy nem kéne vásárolgatnom meg ennyire a külsőségekre figyelnem és akkor újra előveszik a családomat, az utóbbi időben már köszönni sem akartak nekem. A barátommal tartottunk egy kis szünetet a kapcsolatban, de újra kibékültünk...a szülei viszont úgy tesznek mintha nem is léteznék, nagyon nyomták a fejét,hogy talál nálam jobbat stb:. bár ezt a barátom nem mondja de ki is vagyok tőlük tiltva, de amúgy sem mennék szívesen, de amikor havonta egyszer meglátogatja őket, finoman közli ,hogy egyedül kell mennie...nem tudom h mit csináljak és ,hogy ezt miért érdemeltem ki.
Többször próbáltam megbeszélni ezt velük, de akkor is a családomat vették elő. Miért csinálják ezt ? 20/L
Mert rájöttek, hogy a kapcsolatotok komoly, és ezzel elveszíthetik esetleg a kicsi fiúkat. Irigyek arra, hogy édesanyádnak nem kell dolgoznia, mégis megéltek.
Gondolkozz pozitívan!
Te megspórolsz csomó kellemetlen vasárnapot a családjával, ők viszont aggódhatnak, mert elképzelhető, hogy a viselkedésük miatt, a fiúkat is egyre ritkábban fogják látni.
Te igazából csak nyerhetsz ezzel.
Egyszer talán észhez térnek.
Ne rágódj ezen, nem te vagy a hibás.
Köszönöm :)
Akkor várok, hátha változik a véleményük ! :)
Ez még lehet hogy távoli, de uzend meg nekik hogy majd az unokajukbol is ennyit látnak...nem kötelező szeretni senkit, de attól el lehet fogadni..
Én biztos hogy nem nyalnam a segguket..
Én nem tudom mi folyik arra fele, de ha érzed, hogy romlik a szülőkkel a kapcsolat akkor először is ezt a pároddal beszéld meg.
Kezelje ő ezeket a helyzeteket. Ha nincs hozzá mersze akkor légy óvatos.
Amúgy meg akkor nem kell erőltetni az átmeneteleket. Nem velük kell együtt élned hanem a pároddal.
ha a családodat sértegetik, nyugodtan szólj vissza, védd meg őket nyugodtan.
ha ők így viselkednek, nem érdemlik meg a tiszteletet.
ha az én családomra mert volna mondani valaki is valamit, biztos, hogy kikeltem volna magamból, pedig visszafogott ember vagyok.
ez nagyon durva, és nem kell eltűrnöd.
A barátommal próbáltam megbeszélni többször, de mindig azt mondja,hogy a szülei nem akarnak rosszat, strucc politikát folytat. :)
De aranyosak vagytok, köszi a bíztató válaszokat.
A párodat a szülei saját tulajdonnak tekintik. Ők elképzeltek neki valamilyen társat, te pedig nem illesz bele ebbe az elképzelésbe. Sajnos azonban ebben nem ők döntenek, hanem a párod, és ez is biztos fáj nekik. Nem kéne hogy fájjon, ha elfogadnák hogy a párod felnőtt ember saját egyéniséggel és akarattal. Lehetnének boldogok is, de ők inkább kötik az ebet a karóhoz és mérgelődnek. Hát tegyék. Ti éljetek boldogságban a pároddal és ne hagyjátok , hogy a szülők beleszóljanak az életetekbe.
Mondjuk ez sem jó megoldás hogy egyedül megy meglátogatni a szüleit, mert hosszú távon valaki sérülni fog. Gondolj csak bele, mi lesz ha gyereketek lesz egyszer? Akkor apuka meg az unoka megy a nagyiékhoz anyuka meg otthon csücsül? Vagy ha apuka szolidaritást vállal anyukával és senki nem megy nagyihoz akkor unoka otthon sír a nagyi miatt? Hosszú távon mindenkinek az lesz a legjobb ha megpróbáljátok rendezni a viszonyt. Talán idővel könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!