Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy tudnánk leállítani az...

Hogy tudnánk leállítani az anyámat?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk össze a párommal, én 28 vagyok ő 40. Anyámmal nagyon rossz a viszonyunk. Állandóan a nyakunkra jár, ellenőrizget minket, tőle külön lakásban élünk, amin sajnos neki haszonélvezeti joga van. Anyám tudja hogy ezzel mit tehet meg, akkor jön ide amikor akar, bejelentés minden nélkül, nem zavarja az sem ha épp pihenünk vagy vendégeink vannak. Ez még nem is lenne akkora baj, ha nem szólna bele mindenbe. Egyszerűen nincs saját életünk, mert folyamatosan itt atyáskodik felettünk, ellenőrizget, kötelesek vagyunk a számlákat bemutatni neki stb.

Ez eddig nem volt így, csak mióta párommal összeköltöztünk. Valószinüleg őt nem akarja elfogadni, vagy riválist lát benne vagy nem tudom.

Anyám engem állandóan ócsáról párom előtt, próbál lejáratni. Próbáltuk vele szépen is, csúnyán is megértetni, hogy mi az elég belőle és hogy nagyon zavaró az állandó jelenléte, meg a feltétel szabásai.

Elköltözni ebből a lakásból nincs hova, albérletet pedig nem tudnánk fizetni. A kapcsolatunk kezd rámenni erre, párom nem akar így élni. Mi lenne a jó megoldás?

2014. aug. 18. 18:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A haszonélvezetet örökléssel szerezte.
2014. aug. 19. 17:24
 12/15 A kérdező kommentje:
#10 mi is így gondoljuk. Nekünk milyen jogunk van, hogy ne jöjjön ide?
2014. aug. 19. 17:25
 13/15 omba ***** válasza:
Nem tudom, mit mond a jog, de ha nem tudtok menni: cserélj zárat! Amire a per véget ér tán előbbre juttok lakás ügyében is.
2014. aug. 20. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:
olvastam pár helyen, hogy állítólag jog szerint nincs semmilyen jogotok, a haszonélvezet magasabb szintű mint a tulajdonjog. Csak a költözés oldja meg, vagy oda a kapcsolat
2014. aug. 20. 13:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Hozzátok olyan helyzetbe,hogy elszégyellje magát,hátha észbe kap.De a zárat mindenképp lecserélném,és ha rosszkor jön,be se engedném!
2014. aug. 22. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!