Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha szégyellem a...

Mit tegyek, ha szégyellem a barátom előtt a szüleim lakását, de nemsoká be akarom nekik mutatni?

Figyelt kérdés

Én már 10 éve külön élek a szüleimtől. A lakásuk fel van újítva, de apám ahogy öregszik, egyre több mindent gányol a lakásban. Pl. kiegészíti a kád szélét egy általa kivágott műanyaggal, majd befúgázza sötétszürkével. Sok helyen kilógó huzalok vannak (plafon, fal, padló).

A barátom sokat van nálam, látja, hogy én szeretem a rendet, a szép dolgokat, a letisztult formákat, sosem gányolok semmit, inkább újat veszek. De mégis félek, mit szól majd a szüleim lakásához, ha odamegyünk, hiszen a barátomék lakása egy patika, gazdag család, mindent kicserélnek 5 évente.

Az én családom sem szegény, csak apukámnak mániája ez a szerelés, nagyon jól elvan vele, most, hogy nyugger lett, még inkább.:)))

Már előre közöljem a barátommal, hogy mire számíthat, vagy sose vigyem haza? Vagy érje ott a meglepetés? Találkozzanak Bp-en?

Mit mondtok?

2014. aug. 10. 13:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kérdező!

Néhány dologra még nem reflektáltam, viszont az intelligens hozzászólásaid erre késztetnek.

10 év különélés miatt úgy gondolom idősebb vagy nálam, éppen ezért nem értem, miért nem tudod a vélemények különbözőségét elfogadni. Mindannyian mások vagyunk, éppen ennek megfelelően totálisan más szemlélettel, véleménnyel.

Ebben pedig az a szép, hogy kulturált keretek között össze lehet őket egyeztetni, levonni a megfelelő konzekvenciákat, majd reflektálni egymás véleményére. Te az enyémből annyit szűrtél le, hogy troll és bunkó vagyok, ez nem engem minősít.

Én viszont az empátiára, toleranciára és tiszteletre hívom fel a figyelmed Édesapáddal szemben, mivel úgy gondolom, hogy ennyit látatlanban is megérdemel.

Na de a kérdésre is reagálok:

Ha a barátod olyan csekély intelligenciával rendelkezik, hogy a szüleid lakása miatt Téged nem fog szeretni, akkor Ő egy felszínes ember, bár ezt sajnos Te is elmondhatod magadról.

Ez az én véleményem, nyilván nem tetszik, mert nem emellek piedesztálra, de az élet sem ilyen egyszerű!

A lényeg: EMPÁTIA, TOLERANCIA, TISZTELET!

2014. aug. 10. 17:02
 22/26 mi a fene ***** válasza:
Lehet hogy már okafogyottá vált a válaszom, de ha tisztaság van, és egyébként minden rendben, vedd viccesre na figurát ! érdekelne a fejlemény !
2015. jan. 10. 10:33
 23/26 anonim ***** válasza:

Egyetértek 21.hozzászólóval.

Annyit jegyeznék még meg, hogy én inkább idegenkednék egy olyan családtól, ahol 5 évente mindent kicserélnek. Én ezt rongyrázásnak érzem, akkor is, ha anyagilag nem jelent nekik problémát.

2015. jan. 10. 10:36
 24/26 anonim válasza:
Hát a szeret a barátod akkor ez nagyon nem fogja érdekelni... apudnak meg csináljatok egy műhelyet ahol szerelhet :dd
2015. jan. 10. 11:38
 25/26 anonim ***** válasza:
Mond el neki hogy ilyenek a szüleid, nem kell szégyelni. Biztos meg fogja érteni, nem kell neki megfürödni a kádba. Az a lényeg hogy kedvesek, rendes emberek.
2015. jan. 10. 21:07
 26/26 anonim ***** válasza:
Te vagy szegyellnivlo nem a lakas. Gyonyoru....pfff
2015. febr. 14. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!