Mit tegyek, ha szégyellem a barátom előtt a szüleim lakását, de nemsoká be akarom nekik mutatni?
Én már 10 éve külön élek a szüleimtől. A lakásuk fel van újítva, de apám ahogy öregszik, egyre több mindent gányol a lakásban. Pl. kiegészíti a kád szélét egy általa kivágott műanyaggal, majd befúgázza sötétszürkével. Sok helyen kilógó huzalok vannak (plafon, fal, padló).
A barátom sokat van nálam, látja, hogy én szeretem a rendet, a szép dolgokat, a letisztult formákat, sosem gányolok semmit, inkább újat veszek. De mégis félek, mit szól majd a szüleim lakásához, ha odamegyünk, hiszen a barátomék lakása egy patika, gazdag család, mindent kicserélnek 5 évente.
Az én családom sem szegény, csak apukámnak mániája ez a szerelés, nagyon jól elvan vele, most, hogy nyugger lett, még inkább.:)))
Már előre közöljem a barátommal, hogy mire számíthat, vagy sose vigyem haza? Vagy érje ott a meglepetés? Találkozzanak Bp-en?
Mit mondtok?
Kedves Kérdező!
Néhány dologra még nem reflektáltam, viszont az intelligens hozzászólásaid erre késztetnek.
10 év különélés miatt úgy gondolom idősebb vagy nálam, éppen ezért nem értem, miért nem tudod a vélemények különbözőségét elfogadni. Mindannyian mások vagyunk, éppen ennek megfelelően totálisan más szemlélettel, véleménnyel.
Ebben pedig az a szép, hogy kulturált keretek között össze lehet őket egyeztetni, levonni a megfelelő konzekvenciákat, majd reflektálni egymás véleményére. Te az enyémből annyit szűrtél le, hogy troll és bunkó vagyok, ez nem engem minősít.
Én viszont az empátiára, toleranciára és tiszteletre hívom fel a figyelmed Édesapáddal szemben, mivel úgy gondolom, hogy ennyit látatlanban is megérdemel.
Na de a kérdésre is reagálok:
Ha a barátod olyan csekély intelligenciával rendelkezik, hogy a szüleid lakása miatt Téged nem fog szeretni, akkor Ő egy felszínes ember, bár ezt sajnos Te is elmondhatod magadról.
Ez az én véleményem, nyilván nem tetszik, mert nem emellek piedesztálra, de az élet sem ilyen egyszerű!
A lényeg: EMPÁTIA, TOLERANCIA, TISZTELET!
Egyetértek 21.hozzászólóval.
Annyit jegyeznék még meg, hogy én inkább idegenkednék egy olyan családtól, ahol 5 évente mindent kicserélnek. Én ezt rongyrázásnak érzem, akkor is, ha anyagilag nem jelent nekik problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!