Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha szégyellem a...

Mit tegyek, ha szégyellem a barátom előtt a szüleim lakását, de nemsoká be akarom nekik mutatni?

Figyelt kérdés

Én már 10 éve külön élek a szüleimtől. A lakásuk fel van újítva, de apám ahogy öregszik, egyre több mindent gányol a lakásban. Pl. kiegészíti a kád szélét egy általa kivágott műanyaggal, majd befúgázza sötétszürkével. Sok helyen kilógó huzalok vannak (plafon, fal, padló).

A barátom sokat van nálam, látja, hogy én szeretem a rendet, a szép dolgokat, a letisztult formákat, sosem gányolok semmit, inkább újat veszek. De mégis félek, mit szól majd a szüleim lakásához, ha odamegyünk, hiszen a barátomék lakása egy patika, gazdag család, mindent kicserélnek 5 évente.

Az én családom sem szegény, csak apukámnak mániája ez a szerelés, nagyon jól elvan vele, most, hogy nyugger lett, még inkább.:)))

Már előre közöljem a barátommal, hogy mire számíthat, vagy sose vigyem haza? Vagy érje ott a meglepetés? Találkozzanak Bp-en?

Mit mondtok?

2014. aug. 10. 13:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Semmit, ne csinálj belőle ügyet, mondd, hogy "apának az a mániája, hogy várból sz@rt épít......szeret maga munkálkodni a dolgain és ez neki így tetszik. Mi már nem harcolunk vele, ráhagyjuk, neki ez így jó". Nem ügy, ne törődj vele.
2014. aug. 10. 13:44
 12/26 A kérdező kommentje:

Bár lenne hozzá tehetsége!! Már gondoltam arra, hogy elkezdek festeni és telerakom a házukat az ocsmány festményeimmel, hogy átérezze, mit jelent a tehetségtelenség:D

De tényleg közölnöm kell a barátommal, hogy apukám most már így marad, így kell elfogadni. Végül is nem ott élünk.

2014. aug. 10. 13:49
 13/26 anonim válasza:
95%
Csatlakozom az elöttem szólókhoz, mond meg a barátodnak hogy ez apukád hobbija és kész, nincs ezen mit szégyelni, ha szeret akkor semmi de semmi gondja nem lesz ezze, ha pedig mégis jobb ha más párt keresel :D
2014. aug. 10. 13:50
 14/26 anonim ***** válasza:
95%

Normális kapcsolatban nem lehet akadály vagy szégyellnivaló az ilyen. Apádnak ez csak egy hülye hobbi, simán csak túlreagálod.

Az én szüleim, na azok irtóra szánalmas emberek, mégsem ég a pofám helyettük, nem tehetek róla, hogy olyanok, amilyenek. És párom előbb sem szégyelltem.

2014. aug. 10. 13:52
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
"figyu szívem, aza helyzet hogy apósod szeret barkácsolni, csak nem tud, úgy hogy ne lepődj meg ha fen akadsz egy köteg kábelben"
2014. aug. 10. 13:54
 16/26 anonim ***** válasza:
96%
Ennél nagyobb problémád sohase legyen.Képzeld,ha azt kellene szégyelned, hogy apukád fetreng az alkoholtól az anyud meg, élné az életét több pasival.Ez egy hobbi és nincs mit szégyelni benne.
2014. aug. 10. 13:58
 17/26 A kérdező kommentje:

jó, hát mindenki azon problémázik, amin tud.:) mindig lehetne rosszabb, csak hát a barátomék lakása miatt komplexusom van, mert olyan gyönyörű. :)

bár végül is, az enyém is igényes, a szüleim lakásán is valahol nyomokban látszik a szépség, és hogy valaha értelmes lakás volt az:))

2014. aug. 10. 14:03
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne dramatizáld túl,mondd neki,hogy apukád szeret barkácsolni,különösen mióta nyugdíjas,ezzel foglalja el magát,igaz,nem tökéletesek az alkotásai :)Ezzel téma lezárva.Ha ezen fennakad a barátod,akkor nem szeret igazán.
2014. aug. 10. 16:03
 19/26 anonim ***** válasza:
54%
Ne haragudj, de szereted az Édesapádat? Mert a szavaidból nagyon nem ez jön le. Úgy beszélsz róla, mintha Te egy felsőbbrendű, már-már tökéletes ember lennél. Valószínűsítem, hogy Ő képes tolerálni Téged, ez legyen kölcsönös! Még sajnos nem az...
2014. aug. 10. 16:28
 20/26 A kérdező kommentje:

19: persze, hogy szeretem. élnél te olyan lakásban, ami úgy néz ki, mint a szüleimé, te is nagyon nevetségesnek tartanád:))

ja, és már ismerem a troll, bunkó válaszaid, és nem tetszik, ha az én kérdésemnél is vannak.:D

2014. aug. 10. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!