Hogyan állíthatnánk le anyósomat? Teljesen elborult az agya, amiért használt lesz a babaholmik nagy része.
A páromnak is van az első házasságából 2 gyermeke, nekem is. Kiderült, hogy jön a közös baba. Anyósom nagyon örült, addig, amíg ki nem derült, hogy nem új holmikat fogunk venni, hanem a babadolgok nagy része (kiságy, babakocsi, hordozó, játszószőnyeg, ruhák, játékok...) használt, a fiaimtól jó állapotban megmaradt lesz. Természetesen fog kapni új dolgokat is, de feleslegesnek érzem, hogy mindent lecseréljünk. Anyósom teljesen fel van ezen háborodva, szerinte mindenből újat kellene vennünk. Már megmondtuk neki, hogy arra se pénzünk se kedvünk nem lenne és fogadja el a döntésünket, de nem tud vele megbékélni.
Hogyan tudnánk vele elfogadtatni ezt, hogy ne minden egyes nap ezen menjen a balhé (együtt lakunk).
Én adnék neki egy sajtpapírt, tételes leírva rá az ÖSSZES babaholmit (még olyat is, ami amúgy nem is kell) hogy mennyibe kerül, és akkor mondanám, hogy kedves Erzsi, ha téged annyira bánt, hogy nem új dolgai lesznek, akkor adj ennyi pénzt és veszek neki újat. Hogy miért te adj? Mert itt csak te akarod, hogy minden új legyen, miért más fizetné ki? Hogy nincs ennyi? Akkor innentől nem kell emlegetni a dolgot. Hogy olcsóbbakat is választhatok biztos? Lehet, de az is biztos, hogy azok szarabbak lennének, mint jó minőségű már meglévő dolgaink.
Ha tovább veszekszik és bántóvá válik akkor én egy nagy veszekedést is megkocákáztatnék azzal, hogy odavágnám, ha nem kéne téged is tartani, akkor jobban telne újra mindenből.
Én már csak ilyen bunkó vagyok.
Hát ez szép mondhatom.... Mond meg neki ha ad rá pénzt szívesen vesztek neki mindenből újat. Amíg a saját pénzetekkel gazdálkodtok addig arra költitek amire akarjátok.
Komolyan mondom hihetetlen hogy milyen emberek vannak. Tényleg nincs jobb dolga mint ilyen lényegtelen dolgokon balhézni. Más anyósnak meg az a baja ha a menye mindenből újat akar :)
A párod mit szól hozzá? Ő rászólt már a kedves anyukára, hogy üljön a szájára, mert neki semmi köze, hogy ti mit vesztek a saját pénzetekből a saját gyereketeknek?
Amúgy azt is megmondhatod neki, ha nem tetszik el lehet menni, és azon a pénzen, amit nem kell a "Kedves anyukára" költeni majd vesztek új holmikat, mert szerintem nem 20 Ft-ot költötök rá, ha a gyógyszereit sem tudja megvenni a segélyéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!