Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most ez tényleg olyan nagy...

Most ez tényleg olyan nagy kérés volt? Tényleg mi vagyunk a hálátlan bunkók?

Figyelt kérdés

Anyósom nemrég vett egy kétszintes nyaralót. A két szintnek külön bejárata van, mindegyik szinten van két szoba, fürdőszoba és konyha.

A párommal kaptunk hozzá kulcsot, hogy mehessünk bármikor. Be is jelentkeztünk, hogy akkor mennénk 10 napra a párom kislányával.

Anyósomék csak hétvégén vannak lent, hétközben még dolgoznak.

Két hete vasárnap délután értünk oda, és akkor vettük észre, hogy a nyaraló kulcsát itthon hagytuk.

Anyósom mondta, hogy jó, akkor odaadja az övét, és a következő hétvégén amikor jön le, majd visszaadjuk neki.

De ugyanakkor közölte, hogy a felső szint kulcsát magával viszi. Ezen a ponton eszembe jutott, és öntudatlanul is kicsúszott a számon, hogy "akkor nem fogok tudni mosni". Mosógép ugyanis csak a felső szinten van, a gyereknek pedig csak 5 váltás ruhát vittünk. (Hozzáteszem, azért, mert anyósom azt mondta, amikor ő volt lent a gyerekkel 3 hetet, hogy ne cipeljünk 3 bőröndnyi cuccot, majd kimossa és kész.)

Erre anyósom valami irtózatosan ordenáré stílusban elkezdett ordítozni velünk, hogy mégis milyen emberek vagyunk mi, hogy szennyes ruhát viszünk a nyaralásra (???), és hogy nekünk semmi sem elég, mégis mit képzelünk, hogy a felső szintre fel akarunk menni, amikor ő nincs ott. Mert hogy az az ő lakása, az ő otthona, és ott aztán ne mászkáljanak idegenek (milyen idegenek? a fia meg az unokája?), az ő fürdőszobájában és az ő konyhájában ne sétálgasson senki. És hogy egyébként is, én milyen koszos és lusta nő vagyok, miért nem mosom ki kézzel a szennyest. (Biztos én vagyok a béna, de a gyerek cuccait, amit nyilván összeken meg összesároz, kézzel nem tudom tisztára mosni.)

Ez nagyon rosszul esett nekünk, nem is feltétlenül az, amit mondott, hanem maga a stílus, ahogy előadta. (Ja, és mindezt úgy, hogy a nyaralóban a páromnak is van egymillió forintja, mert anyós pénze nem volt elég rá, hát kisegítette.) Ha a gyerek nem lett volna velünk, azonnal elhúztunk volna, de már beígértük a nyaralást, nem akartunk neki csalódást okozni. Végül a párommal végigszenvedtünk 5 napot, és pénteken, mielőtt anyósom a hétvégére lejött volna, összepakoltunk és hazajöttünk. Végig pocsékul éreztük magunkat, és úgy döntöttünk, hogy soha többé nem tesszük be oda a lábunkat.

Én tényleg elfogadom, hogy az anyósom esetleg így gondolja, de jó lett volna, ha mondjuk nem az egy darab rozsdás lábosban egy ezeréves villanyrezsón kellett volna két óra alatt kifőznöm egy adag tésztát, amikor a felső részen ott a jól felszerelt konyha. Meg ha ő ennyire nem akarja, hogy használjuk a felső részt, amikor ő nincs ott, akkor egyáltalán minek adott a felső szinthez kulcsot? És miért nem lehet ezt normális stílusban, nem pedig ordítozva és mocskolódva közölni?

A történtek óta folyamatosan ezen rágódom, és én továbbra sem érzem úgy, hogy pofátlanok lettünk volna, se nekem, se a páromnak nem fordult meg a fejünkben, hogy a felső szintet nem használhatjuk. Ha anyósom mondta volna előre, akkor nyilván úgy készülünk, viszünk edényeket, több ruhát a gyereknek, stb.

Szerintetek neki van igaza? Én már tényleg nem tudom eldönteni.

2014. júl. 28. 09:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
94%
"semmi gond anyuka,én az ön szavába bíztam , ezért hoztam kevés ruhát,de ha nem úgy van ahogy mondta megértem, van ilyen ismerősöm aki hol így hol úgy" mindezt édes kedvesen "majd jár a gyerek koszosba, a szomszédoknak meg elsztorizzuk miért,biztos ők is jót nevetnek ezen a történeten.
2014. júl. 28. 22:17
 22/27 anonim ***** válasza:
88%
Utolso!Ez jo!Ezt kellett volna a kerdezonek mondania,mert igy hogy visszakerdezett hogy hol fogok mosni azzal maga alatt vagta a fat.De ezzel a hozzaszolassal mindent vitt volna. :)
2014. júl. 28. 23:12
 23/27 A kérdező kommentje:

Nem, én nem azt kérdeztem, hogy "akkor hol fogok mosni?".

Hanem amikor közölte, hogy magával viszi a felső szint kulcsát, akkor egyszerűen végigfutott az agyamon, hogy ott van fent a mosógép és "nem fogok tudni mosni". És ezt sajnos hangosan ki is mondtam, önkéntelenül. De a kettő között azért árnyalatnyi különbség van, én nem számonkértem, hanem tényt közöltem, mindenféle rossz szándék nélkül. És még akkor sem esett le, hogy ő nem akarja, hogy felmenjünk a felső szintre, egészen addig, míg el nem kezdett ordítozni velünk. Nekem (és a páromnak is) valahogy annyira természetes volt, hogy ha már kaptunk hozzá kulcsot, akkor használhatjuk a fenti részt is, meg sem fordult a fejünkben, hogy nem így van. Nyilván nem feküdtünk volna be anyósom ágyába, és nem pucoltunk volna vécét a fogkeféjével.

2014. júl. 29. 09:45
 24/27 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező, nem vagy hálátlan bunkó, nincs igaza anyósodnak. Ha ne akarta, hogy felmenjetek, akkor nem kellett volna kulcsot adni, és akkor nem ott derül ki, nem úgy készülsz tiszta ruhával stb. Érthető, hogy ne akarja, hogy felmenjetek, de akkor azért szólhatott volna!

Mellesleg ha legközelebb mentek és feljuttok az emeletre anyós nélkül, akkor igenis szexeljetek az ágyában, mossátok ki a csapot a fogkeféjével és etessétek meg a kutyát a kedvenc fazekából :-) Tudom, hogy gyerekes dolog, de édes a bosszú :-)

2014. júl. 30. 09:59
 25/27 anonim ***** válasza:
8%

Egy mosószappan van vagy 200-300 forint,ami kis kézi suvickolással kihozza a dolgokat. Na,meg nem kell hagyni,hogy a sz.a.r.b.a.n hemperegjen a gyerek az összes ruhájában. Ennyire egyszerű.

Nem tudom miért kellett ebből ekkora patáliát kerekíteni.Víz,lavor,szappan,kéz van.

2014. júl. 30. 11:16
 26/27 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a kérdezőnek eszébe sem jutott, hogy ebből ekkora ügy lesz. Nyilván nem mondott volna semmit, ha előre látja a dolgokat.

Ha nektek is adott kulcsot a felső szinthez - akkor mi volt a probléma?

Vagy a hétvége alatt lett valami "rejtegetnivaló" a fenti lakásban? Azt hiszem itt a bökkenő!!!

2014. júl. 30. 12:44
 27/27 anonim ***** válasza:
3%
nyári kis gyerek ruhákat kézzel is kilehet mosni. kiteregetsz a kertben és 1 óra múlva megszárad. Nem kell mosógépben mosni, kézzel gyorsabb és egyszerűbb.
2014. júl. 30. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!