Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megtilthatom anyósomnak, hogy...

Megtilthatom anyósomnak, hogy találkozzon a gyerekemmel?

Figyelt kérdés

Anyósom nemrég vérig sértett minket a férjemmel. Amikor nála voltunk látogatóban, minden valódi ok nélkül elkezdett velünk minősíthetetlen stílusban ordítozni. Utána persze a férjemnek elmondta, hogy szerinte én nem vagyok hozzá való és utál engem, és a féjemnek azonnal el kellene tőlem válnia. Odáig fajult a dolog, hogy a férjem is rendesen összeveszett vele, én meg kijelentettem, hogy többé soha az életben nem lépem át a küszöbét, ha ennyire utál, nem kell nézegetnie a képemet.

Az eset után nem sokkal kiderült, hogy terhes vagyok. Anyósom fülébe is eljutott a hír (mai napig sem tudom, hogyan, mert sem én, sem a férjem nem mondtuk neki).

És persze rögtön jött azzal, hogy majd ha megszületett a baba, akkor ő ideköltözik hozzánk néhány hétre hogy segítsen, meg bármikor vihetjük majd hozzá a kicsit, ha pihenni szeretnénk, stb.

Én meg közöltem vele, hogy nagyon gyorsan hűtse le magát, ha mert ha gyerek nélkül nem voltam neki szimpatikus, akkor ne akarjon a gyerekem nagymamája lenni, az égvilágon semmi köze nem lesz a gyerekemhez. Nem viheti el, nem látogathatja, és ezt az álláspontomat csak akkor leszek hajlandó felülvizsgálni, ha a gyerekem már nagyobb korában saját maga kéri, hogy megismerhesse a nagyanyját.

Anyósom erre elkezdett fenyegetőzni, hogy akkor ő majd bírósági úton érvényesíti a nagyszülői jogait, stb.

Ezt megteheti, vagy pedig én döntök arról, hogy kivel tarthat kapcsolatot a gyerekem a rokonságból?

2014. júl. 28. 08:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
53%

Van nagyszülői láthatás mi t ahogy írták már!!

De arra figyelj ha mégse fogod tiltani légy ott a közelükbe mert ha ennyire utál tukmálni fogja a gyerekedet ellened!!

Mi nem eltiltottuk anyós hanem megkértük h 2 hetente jöjjön az bőven elég és már ezután mondogatta a gyereknek h szard le anyádat,ne foglalkozz vele stb...

2014. júl. 28. 15:01
 22/31 anonim ***** válasza:
39%
Várom a percet, amikor egy nagyjából mégy éves gyerek kimondja azt a mondatot, hogy "meg akarom ismerni a nagyanyámat, anya, akihez eddig sosem engedtél engem, akit nem is ismerek, mert te ezt nem tetted nekem lehetővé a saját vitáid miatt." Mélységes buta és önző vagy, Kérdező, és ilyen megnyilvánulásokkal nagyon magadba kellene nézned, hogy talán mégis csak van valami, ami miatt valaki így utál téged... És ennek megoldására nagyon nem a gyereked kell felhasználod, mert ha megteszed, az annyit jelent, hogy ott, fejben még sehol sem vagy semmihez, pláne nem a gyerekvállaláshoz.
2014. júl. 28. 17:53
 23/31 anonim ***** válasza:
45%

Kedves ellenzők: <illesszetek ide egy jó mély, velős káromkodást veletek és a házastársatokkal szemben>

Odaengednéd a közelembe a gyereked, ha nem vagyok a rokona?

És ha a nagyapja vagyok?

2014. júl. 28. 20:27
 24/31 anonim ***** válasza:
28%

Eddig minden happy volt és egyszer csak hirtelen minden ok nélkül az anyósod vérig sértett titeket? Hát nem tudom, de ok nélkül senki nem kezd el ordítozni, főleg ha addig ez nem volt jellemző rá. Nem írtad le a körülményeket, de azért én bizony meghallgatnám a másik felet is. Egyébként meg lehet belátta hogy viselkedett és ezzel próbált kompenzálni, hogy majd segítene...

Egyébként meg rettentő primitív dolog, hogy egy szülő a gyereket önös érdekei érvényesítésére használja fel, tegyük fel megcsal a férjed, megbánt, elváltok, nem engeded, hogy lássa a gyereket, mert veled, hogy viselkedett?! Azért a dolgok nem fekete-fehérek, és nem így működnek, attól még lehet valaki jó nagyszülő, hogy mondjuk a menye nem a szíve csücske.

2014. júl. 28. 21:34
 25/31 A kérdező kommentje:

Elmondta, hogy azért viselkedett így, mert utál engem. Eddig visszafogta magát, de most kitört belőle. Szerinte a férjemnek el kellene válnia tőlem.

Én nem hiszem, hogy a gyerekem érdekeit szolgálná, ha időről időre olyan közegben kellene lennie, ahol az anyukáját nem szeretik és a semminél is kevesebbre tartják.

2014. júl. 29. 09:25
 26/31 anonim ***** válasza:
23%

"Én nem hiszem, hogy a gyerekem érdekeit szolgálná, ha időről időre olyan közegben kellene lennie, ahol az anyukáját nem szeretik és a semminél is kevesebbre tartják."

Hat ebben tevedsz.

A gyerek es a nagymama kapcsolatahoz nincs sok kozod, az rajtad kivul alakul, kiveve ha te szandekosan (bosszubol) elveszed a gyerekedtol a nagyanyjat.

2014. júl. 29. 09:56
 27/31 A kérdező kommentje:
Szóval a gyereknek nem árt, ha a nagymamája azzal tömi a fejét, hogy "anyád ilyen meg olyan, nem kell neki szót fogadni", stb?
2014. júl. 29. 09:59
 28/31 anonim ***** válasza:
40%

De árt neki!!!!

Ezért is ne eltiltsd, hanem engedd h találkozzanak de csak is a te jelenlétedbe! Anyósodnak és neked nem kell beszélgetni, de viszont a gyereked ismerni fogja a nagymamáját! És mivel jelen vagy nem tudja ellened tukmálni, mert ha megteszi ti elmentek rögtön!

Hidd el h itt sok ember írogat azt a fele ugyanúgy nem viszi/vinné ha rosszban vannak, de hát itt mindenki szuper anya!

Mondom mi anyós csak szépen arra kértük meg h 2 hetente jöjjön erre már a következő találkozón tukmálta a gyereket!!!

2014. júl. 29. 12:31
 29/31 omba ***** válasza:
80%

Csak azt tanácsolom, Kérdező, most ne azzal foglalkozz, hogy mi lesz 4-5 év múlva.. örülj a babának.

Anyós meg addig költözhet - na nem hozzátok- egészen máshová i.

Nagyon jó fel tud nőni a gyerek nagyszülő nélkül, -de igazad van: a rokonsági foktól eltekintve az ilyen az nem "nagymama".

Akiről itt a legtöbben beszélnek az egy kedves, toleráns segítőkész rokon, ez meg itt egy sunyi, agresszív otromba k.

De, ahogy látom a fia sem örül neki, hogy lehülyézte, - majd, ha meglesz a gyerek, bízd a férjedre ezt a kapcsolattartást.

Ahogy írtad: normális megoldás lesz belőle.

2014. júl. 29. 13:38
 30/31 anonim ***** válasza:

Itt nem mások véleménye számít. A férjeddel döntsetek közösen. Ha ő azt mondja hogy nem akarja h az ő saját anyja a gyereke közelébe menjen. Akkor szerintem a drága nagyi a feje tetejére is állhat.

Bíróságra meg nem fog menni úgyse. Ahhoz lusta lesz.

2014. júl. 30. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!