Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megtilthatom anyósomnak, hogy...

Megtilthatom anyósomnak, hogy találkozzon a gyerekemmel?

Figyelt kérdés

Anyósom nemrég vérig sértett minket a férjemmel. Amikor nála voltunk látogatóban, minden valódi ok nélkül elkezdett velünk minősíthetetlen stílusban ordítozni. Utána persze a férjemnek elmondta, hogy szerinte én nem vagyok hozzá való és utál engem, és a féjemnek azonnal el kellene tőlem válnia. Odáig fajult a dolog, hogy a férjem is rendesen összeveszett vele, én meg kijelentettem, hogy többé soha az életben nem lépem át a küszöbét, ha ennyire utál, nem kell nézegetnie a képemet.

Az eset után nem sokkal kiderült, hogy terhes vagyok. Anyósom fülébe is eljutott a hír (mai napig sem tudom, hogyan, mert sem én, sem a férjem nem mondtuk neki).

És persze rögtön jött azzal, hogy majd ha megszületett a baba, akkor ő ideköltözik hozzánk néhány hétre hogy segítsen, meg bármikor vihetjük majd hozzá a kicsit, ha pihenni szeretnénk, stb.

Én meg közöltem vele, hogy nagyon gyorsan hűtse le magát, ha mert ha gyerek nélkül nem voltam neki szimpatikus, akkor ne akarjon a gyerekem nagymamája lenni, az égvilágon semmi köze nem lesz a gyerekemhez. Nem viheti el, nem látogathatja, és ezt az álláspontomat csak akkor leszek hajlandó felülvizsgálni, ha a gyerekem már nagyobb korában saját maga kéri, hogy megismerhesse a nagyanyját.

Anyósom erre elkezdett fenyegetőzni, hogy akkor ő majd bírósági úton érvényesíti a nagyszülői jogait, stb.

Ezt megteheti, vagy pedig én döntök arról, hogy kivel tarthat kapcsolatot a gyerekem a rokonságból?

2014. júl. 28. 08:34
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

A férjem még jobban ki van akadva az anyjára, mint én. Szerintem ha valaha valamelyikőnk esetleg mégiscsak hajlandó lesz meglátogatni az anyósomat, akkor az én leszek és nem a férjem.

Egyébként meg lesznek a gyereknek nagyszülei. Az én szüleim, akik mindig kedvesek voltak a férjemmel, annak ellenére is, hogy vannak fenntartásaik vele kapcsolatban. Illetve a férjem apukája és az új felesége is nagyon várják már hogy megszülessen a gyerekünk.

2014. júl. 28. 09:10
 12/31 anonim ***** válasza:
53%
Nagyjából nálunk is ez a harci felállás mint nálatok kérdező.Ennek ellenére nem tudlak megérteni.Január végére vagyok kiírva,és ha az anyósom kiváncsi lesz a babára,akkor eszem ágában sem lesz tiltani.Több mint egy éve elköltöztünk másik városba,még egyszer sem jött megnézni hol is lakunk,3 havonta egyszer,ha keresi a férjemet telón,de ha az unokára kíváncsi lesz,akkor jöjjön.Joga van hozzá.Ha meg nem lesz kíváncsi magától,akkor erőltetni nem fogjuk,de nem is tiltjuk tőle.Szerintem ezt még gondold át.
2014. júl. 28. 09:20
 13/31 anonim ***** válasza:
36%
Van egy ismerősöm, ahol ugyanez a szitu. Van 2 gyerek akik már azóta felnőttek, és még soha nem voltak a nagymamánál. A mama sem mehetett hozzájuk. A menye nem vett róla tudomást, mintha nem is létezne. Az unokákat még az apjuk sem vitte magával, aki nagy ritkán meglátogatta az anyját. Ehhez hatalmas lelkierő kell, hogy végig vidd. Persze, hogy te döntöd el, hogy kivel tartod a kapcsolatot. Ha ezt a megromlott viszonyt tudod bizonyítani, nincs az a bíróság aki ilyen ügyben kötelezheti a láthatásra. Egyedül a te lelkiismereted ami számít.
2014. júl. 28. 09:25
 14/31 anonim ***** válasza:
29%

Az, hogy neked rossz az anyóssal a kapcsolatod, az nem jelenti azt, hogy a gyerekedet megfoszthatod a nagymamájától. Főleg azok után nem, hogy látod a nagymama szeretné vele tartani a kapcsolatot.

Neked van okod utálni őt, de ahhoz nincs jogod, hogy a gyerekednek megmondd ő hogy érezzen a nagyival kapcsolatban.

Amúgy meg se teheted, mert a nagyszülő jogai érvényesíthetők. Ezt azonban már előttem leírták.

Ne a gyerekkel állj bosszút a téged ért sérelmekért. Ez annyira gyerekes.

2014. júl. 28. 09:25
 15/31 omba ***** válasza:
17%

9-es,

"ti nem szeretitek egymást," - ez nem fair fogalmazás... csak semmi többesszám!

A történet a kérdésben!

2014. júl. 28. 09:43
 16/31 anonim ***** válasza:
65%

'"Ahogy írtam is, ha nagyobb korában (mondjuk 4-5 évesen) ő kéri, hogy találkozhasson a nagyanyjával, akkor természetesen nem fogom megtiltani."

Miért lenne rá kíváncsi ha addig felé sem nézet és addig nevelésednek is meglesz a hatása.

Legrosszabb amit tehetsz a gyerekkel.

2014. júl. 28. 10:37
 17/31 anonim ***** válasza:
65%
Én se engedném. Ha képes ilyeneket mondani a férjednek, hogy váljon el mert nem vagy hozzá való. Esküvő előtt kellett volna pattogni talán, és az se lett volna jogos. Ezek után mivel tömné a gyereked fejét? Anyád egy ilyen meg olyan nő... a közelébe nem engedném. El is lehet költözni máshova végső esetben, jóó messzire.
2014. júl. 28. 11:32
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

A nagyszülőknek is van láthatási joguk, amit bírósági úton kérvényezhetnek.

Én is rosszban vagyok párom szüleivel, nemsokára születik a baba és még mindig sok bennem a harag velük szembe. Sose volt igazán jó a kapcsolatom velük, terhesség alatt pedig nagyon felbosszantottak, sok rosszat mondtak rólam. Akkor én is megmondtam, hogy nem akarom, hogy ide jöjjenek. Valószínűleg tényleg feszült leszek, mikor jönni fognak, de nem tiltom el őket a gyerektől. Páromnak is rosszul esne, ha csak az én családom jöhetne, meg a gyereket kell előtérbe helyeznem. Megpróbálom félretenni a haragomat. Valószínűleg egy jó nagy beszélgetéssel fogunk kezdeni, ahol elmondjuk a véleményünket. Részemről én befejeztem velük, nem akarom megjátszani magam, azt se akarom, hogy ők úgy tegyenek, mintha szeretnének. Nem kell szeretnünk egymást, de el kell fogadni a másikat. Ha ők normálisak lesznek, akkor én se leszek bunkó, nem fogok jó pofizni velük, de kötekedni se fogok. Ha jönnek hozzánk, láthatják az unokájukat, nekem is az jó, ha látom, hogy minél többen szeretik a babámat. Lényeg, hogy a gyereket szeressék, mi meg eltudjuk viselni a másikat. ha ők is képesek erre, akkor jöjjenek. A bennem lévő sérelmek rám tartoznak, a gyerekemre ezek ne hassanak ki. Ha a nagyszülők normálisan fognak viselkedni, nem lesz gond. És tudom, hogy szeretni fogják, tudom, hogy már most nagyon várják, ez a lényeg és nem az, hogy engem imádjanak. Persze sértegetéseket nem tűrök el, de ettől nem is kell félnem!

2014. júl. 28. 13:04
 19/31 anonim ***** válasza:
24%

Nem tilthatod meg, max. a bíróságra megy láthatási jogért.

Nálunk a szitu: apát imádom, mostohaanyámat ki nem állhatom - majdnem megölt szó szerint -, látni sem bírom. De ha gyerekem lesz és ő látni akarja, vigye. Attól, mert én nem szeretem (kölcsönös), a gyerekemnek lehet jó nagyanyja (amúgy szerintem nem lesz, mert ilyen természetű).

2014. júl. 28. 14:02
 20/31 omba ***** válasza:
91%

19-es, "majdnem megölt szó szerint "- de attól még lehet jó nagymama?

Vannak normális nagyszülők, és vannak degenerált emberek, én az utóbbit nem engedtem egyik gyerekem közelébe se, akármi is volt a családi státusza.

A jog meg olyan, hogy véd mindenkit: érdemest, érdemtelent egyaránt.

2014. júl. 28. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!