Erről mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Tesóm a feleségével nálunk laknak (a szüleimnél), mivel nem tudták fizetni az albérletet. A sógornőm évente 3-4 hónapot dolgozik, amúgy itthon van. Minden reggel kitakarít, aztán bevonul a szobába és lustálkodik. Főzni nem tud meg nem is akar. A tesóm konkrétan elvárja, hogy a szüleim eltartsák őket, miközben alig adnak haza valamennyit abból a pénzből, amit a tesóm megkeres. Újabban pedig a családalapításon gondolkodnak.2014. júl. 5. 16:08
1/7 anonim válasza:
Ha a szüleidnek megfelel ez az állapot...
Mondjuk én nem tartanék el senkit, kivéve a még tanuló kiskorú gyerekemet.
2/7 anonim válasza:
Az, hogy nyilván évek óta gyülemlik benned a sérelem, amiért a tesódnak mindent megadnak, neked meg semmit sem. Különben nem lennél rájuk ilyen irigy, és nem zavarna, hogy ott laknak. Nyilván azon vannak egyébként, hogy elköltözhessenek, és lehessen gyerek, ezért nem fizetnek sok pénzt a szüleiteknek.
3/7 anonim válasza:
Nem látok bele alaposan a helyzetbe, de. Nem főz a csaj, nem dolgozik (akármilyen okokból), ezt a szüleiddel kellene tisztázni, hogy akkor legalább a bevásárlást végezze el, mondjuk. Vagy valami ház körüli munkát, ha van. Én jelenleg itthon vagyok, egy 45 négyzetméretes lakásban, és "főzök, mosok, takarítok", tehát vezetem a háztartást, bevásárolok, stb de ez se teszi ki a napom felét se. Lehet azért "lustálkodik", mert nincs több dolga, végzett az aznapi melójával- írtad, hogy legalább takarít. Ha már nem dolgozik, akkor javaslom, hogy a szüleiddel beszéljétek meg, mi másban segíthetne. Lehet, hogy a legelején nem lettek tisztázva az elvárások, ha szülőkkel lakik az ember ez gyakori hiba. A testvéreddel is illene elbeszélgetni, hogy ilyen helyzetre miért is tervez(nek) gyereket? És a szüleitől miért várja el, hogy eltartsák? Ha már ott laknak, és ő keres, akkor lesz szíves beleszállni a rezsi rájuk eső részébe. Nem lakbért kell fizetni (jobb helyeken), hanem a rezsiköltséget, ha már dolgozik, és szeretné segíteni a szüleit, ahelyett, hogy kihasználná őket.
4/7 anonim válasza:
Legalább takarít minden nap :)
De miért nem dolgozik többet? Miért csak 3-4 hónapot?
A szüleid meg miért nem kérnek a tesódtól konkrét összeget, hogy mennyivel járuljanak hozzá a háztartáshoz? Nyilván magától nem mindenki ad, ha nem muszáj.
Gyereket meg ne vállaljanak, amíg egy albérletet sem tudnak fenntartani.
És egyébként akkor mire megy el a tesód fizetése? Elszórakozzák?
5/7 anonim válasza:
Ha a szüleid ezt elnézik/elviselik, az az ő dolguk. Ti nem tudnátok elköltözni?
Ebből a leírásból én azt szűröm le, hogy a sógornőd erőteljesen munkakerülő típus.
6/7 anonim válasza:
Neked nem sok beleszólásod van, ez a szüleid és a sógornöd ügye.
7/7 anonim válasza:
A szüleid dolga. Ha nálAD laknának, akkor lehetne beleszólásod, de így nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!