Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit szólnátok, hogy kezelne...

Ti mit szólnátok, hogy kezelnetek? 1. Szitu: holnap van a párom szülinapja. Anyós tegnap athozatta magát hozzánk és szombat reggel megy haza. Tehát a szülinapi meglepi, készülődés már meghiúsult. Ezt persze mosolyogva türöm.

Figyelt kérdés
2. Szitu: 4 éves a lányunk. Kapott egy kiscicat, akit szokott nyustolni, amit én se hagyok. Amikor anyós ezt látta azt mondta a 4 éves lányomnak, hogy nem fogja szeretni a cicája. Erre én megkertem anyóst ne mondjon ilyet. 3. Szitu: lefekvés előtt játszottak még (anyós és a lányom), én közben altattam a legkisebbet,erre mikor bemegyek a szobába, azt látom, hogy a lányom anyós szoknyája alól huzkodja ki a kisállatokat, mert ugye babák születtek. .. Én szóltam, hogy ezt azért nem kéne, erre anyós felállt és elment lefekudni tüntetoleg a földszintre.. Mást is zavarnának ezek a dolgok vagy én vagyok rosszul kódolva?
2014. júl. 3. 23:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
19%
Az összes szituban egyedül VELED van baj, elég hülye lehetsz.
2014. júl. 4. 07:37
 12/28 anonim ***** válasza:
44%

Mi az, hogy átvitette magát? Taxival? Vagy nektek nincs ajtótok? Ha csak megtűritek, gondolkodjatok el.

2. pontban igaza volt, egy négyévesről beszélünk, aki már nincs teljesen vakon az élet dolgaival, így megérti, hogy nem fogja szeretni őt a macska.

3. pont: nem védeni akarom, de lehet, hogy a lányod kérdezte, hogy születnek a babák, és azt mégsem mondhatta neki, hogy "és akkor szétszakad a teljes alfeled, ömlik a vér, soha többé nem leszel vékony, és nem mész éjjel moziba".

A tortás kommented meg a ti szokásotok, őt mit érdekelné, vagy miért kéne tudnia?

(Elég sok gyereked van, egymás után, ha van egy 4 éves, egy 2,5 éves és egy kicsi. Kemény.)

2014. júl. 4. 08:29
 13/28 anonim ***** válasza:
98%

1.Ha nem szerettem volna hogy átjöjjön megbeszélem vele.

2.anyósnak igaza volt

3.Neked van igazad ha ezen felháborodsz.Te vagy az anyja és majd te eldöntöd hogyan világosids fel a lányod és legföképp mikor.

Az én lányom is 4éves,érdeklödik de még nem érzem ugy hogy ilyen mélyen bele kellene ebbe folynunk,elég annyi hogy a dokibácsi kiveszi anya hasából.

2014. júl. 4. 08:53
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

12 Ha a mamától megkérdezi a lány hogy születik a kisbaba akkor megkérdezi az anyukát hogy hol tartanak flvilágositás ügyben,nem kell elkezdeni önnálló akciózásba ilyen téren.

Ha megkérdezte volna hogy csinálják azt is elmutogatta volna?

2014. júl. 4. 08:54
 15/28 anonim ***** válasza:
21%
utolsó: nem mondtam, hogy helyes amit csinált, de a kérdező többi mondatából kiindulva ő van fordítva a lovon, nem az anyósa:D
2014. júl. 4. 08:58
 16/28 A kérdező kommentje:
Az 1. Szitunal az bánt, hogy az történik, amit anyós akar és mi a gyerekkel le vagyunk... szóval innen is lehet nézni. 2.-nál nem azt mondtam, hogy nincs igaza, csak én nem mondok olyat a lánynak, hogy nem fogja szeretni. (A gyerek lelki világa. .. lehet ezt eltulzom, majd visszafogom magam). A 3.-nál pedig hirtelen köpni-nyelni se tudtam és ezt tényleg nem kéne és nem így. Kicsi kommentben írtam meg egy szitut, ahhoz senki nem szólt hozzá. De ahhoz gondolom nincs mit. Minden "rászolasom" normális hangnemben történt. Szóval akkor jogosan sértődött meg? Csak mert, ha igen, akkor tartozok egy bocsánat kéréssel.
2014. júl. 4. 09:22
 17/28 anonim ***** válasza:
16%
Én írtam, a 10-es válaszban, de gondolom, neked az nem tetszett, mert nem szidom anyósodat habzó szájjal...
2014. júl. 4. 09:51
 18/28 anonim ***** válasza:
43%

Az anyós a férjed anyja, az tény.

Ettől nálatok csak vendég, - ez már egy másik család.

Sőt, ah jól értem, nem azért vendégeskedik 3 napig, mert meghívtátok.

A macskát nem kell félteni, majd elmegy, ha zavarja a lányod.

Ne nevelje a gyerekedet.

Mint minden vendég. ügyeljen a háziak szokásaira.

De ne parázz, ennél sokkal rosszabbakat is olvashatsz itt.

2014. júl. 4. 10:59
 19/28 anonim ***** válasza:
75%

1. Anyóssal megbeszélni a születésnap forgatókönyvét (mikor ki mit csinál, torta, ének, köszöntés sorrendje stb.)

2. Anyósnak igaza van. A cica tényleg nem fogja szeretni. A kicsi lelkivilágát jobban megviseli, amikor a macska menekül előle, mintsem, hogy mit mondott a mama. Engem is mindig riogattak, hogy a félszemű róka elviszi a játékaimat, ha nem rakom el. Tudtommal lelki sérülés nélkül felnőttem :)

3. Ha visszaemlékszem, 4 évesen óvodában már minden idiótaságot játszottunk, hogy házasodunk, aztán terhesek vagyunk (kispárnával, vagy játékbabával), aztán zsupsz "megszületett" a kicsi. Valamelyik ovis társtól jött a felvilágosítás, hogy a szoknyán keresztül jön a gyerek, így evidens volt, hogy ott potyogtatjuk ki, amikor már ott tartott a játék. Sőt hatalmas nagy "divat volt", hogy az ovi udvarán a bokorban a fiúk mutogatták a fütyijüket a lányok meg a nunijukat.

A gyerek több lökött dolgot tanul a társaitól, mint a nagymamától. Ennyire nem viselt volna meg, hogy szülészetet játszanak.

25N

2014. júl. 4. 11:51
 20/28 anonim ***** válasza:
60%

Nekem ezek nem tűnnek olyan hatalmas problémának, hogy te is és az anyósod is így hisztizzetek rajta.

1. Igaz, ha nem hívtátok meg és nem is szólt előre egy mukkot sem (mondjuk azt nem tudom így volt-e, vagy szólt előre) nem kellett volna több napra beállítania megbeszélés nélkül, hiszen nektek is lehetett volna más előre megbeszélt programotok csütörtökön vagy pénteken. De ha maga az, hogy ott van egy-két napot, szerintem nem kellene problémának lennie még akkor sem, ha ezzel nem lesz akkora a szülinapi meglepi (mondjuk azt sem értem, miért ne lehetne valami meglepetéssel készülni, annyira úgysem lett a poén lelőve, hiszen a párod nyilván tud róla, hogy szülinapja lesz).

2. Ebben igaza van anyósodnak és ha már arra érettnek tartod a gyereket, hogy kisállata legyen, arra is tartsd érettnek, hogy felfogja, hogy az állat nem játék, ha bántja, akkor tényleg nem fog érte rajongani.

3. Nem igazán tudom, hogy anyósod így tartott-e felvilágosítást a lányodnak, mert az kicsit tényleg furi módszer, vagy a lányod hallotta már, hogy születik a kisbaba és bevonta az anyósodat egy ilyen játékba, szerintem ez egy ártatlan dolog, én nem haragudnék érte.

2014. júl. 4. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!