Jogosan akadtam ki és szóltam érte?
a történetnek az előzményéhez hozzá tartozik,hogy már több ízben szólt a párom a saját anyukájának,de sajnos eredménytelenül!
a probléma itt többrétű viszont amin a hétvégén nagyon kiborult a bili így hangzik :
egyik nap sok dolgunk volt és megkértük a párom anyukáját,hogy vigye el a kutyánkat sétálni ( normális esetben nem szoktunk ilyet kérni,de most tényleg nem értünk volna haza a délutáni sétára)
adott neki a párom kulcsot,lejött elvitte a kutyát!
késő délután hívtam,hogy minden rendben van e?sikerült e sétálni ?
ki is beszéltük a kutya témát,mire a beszélgetés végén említette,hogy ne lepődjek meg,de kivette a mosógépbe készített ruháinkat és felvitte magához kimosni,mert neki is van pár ruhadarab,amit be tud tenni hozzá!
még le is nyeltem,mert tényleg csak 2 törölközőről volt szó,mondom oké ..de kedvesen azért szóltam,hogy ezt akkor többé ne!
este haza érek! rápillantok a szárítóra és elfutotta a méreg az agyamat!
a szennyes kosárból is kivette a fehéreket és kimosta!
leszedte a szárítón lévő ruhákat,kivasalta a fia ingeit!
nem akarok egy gonosz nőnek tűnni,mert tényleg én próbálom megadni a tiszteletet,de ez már nem az első ilyen eset volt és most már tényleg erélyesebben kérdőre vontam!
jött a szócsata ( kinek mi az intim dolog,kinek miért nyúlkálunk a szennyesébe stb.)
a vége az lett,hogy megsértődött és felviharzott!
!
szerintem jogosan akadtam ki és szóltam érte!
az egész úgy jött le ,mintha én itthon csak a fenekemet mereszteném ,mert hagyom a fiát érvényesülni és hétvégén együtt takarítunk
(párom teljes mértékig ki volt szolgálva amíg mi össze nem jöttünk és most nagyon is élvezi,hogy ki tud teregetni vagy épp elindítani a mosógépet!
Jogosan vagyok én a dühös?
Lehet mindenki örülne, de en s rühellem ha a mi cuccainkhoz nyúljalnak..
Az én anyósom is hajlamos az ilyenre, de ha én vagyok nála akkor egy poarat nem tehetek arrébb
Szerencsére ő megertette, hogy engem zavar, így nem szalad el vele a ló.
Ha azt szeretné az ember, hogy segítsen, akkor egkéri rá.
Engem zavar ha valamit nem úy hajtanak, ahogy én teszem, plusz a kószos bigyimat a sajat anyám sem fogdossq már 14 éves koromtól, pedig azon nem akadnek ki, hisz az anyám, de nem tenné.
Ráadasul ez azt jelenti, hogy mindenhova benézett, a szennyesbe, a szekrénybe, a konyhaszekrénybe, mindenhova.
Nekem ez nagyon intim így egyben.kiakadnék..
De ezeke szerint mindenkinek más a tűreshatára.
Szerintem ez nagyban függ attól, hogy milyen bizalmas viszonyotok van. Meg mennyire vagy kényes arra, hogy mit hogy csinálsz. Nekem is vannak olyanok, amit nem szeretek, ha más megcsinál például. Viszont mondjuk egy mosogatás, vagy ilyesmi, az nem olyan gáz.
De a szennyesembe nem szeretném azt se, ha a saját anyám nyúlna, akivel napi egy órát beszélek telefonon. Mert nem. Nem vagyok már kislány. Mert a bugyim, a harisnyakötőm, a foltos lepedőnk, a férjem alsója stb. a mi intim magánügyünk és nem nyúljon bele!
Ha tudom, hogy semmi extra szennyes, és itt van, és megkérdezi, hogy tegye-e be a gépbe, akkor lehet, hogy azt mondom, hogy ja, köszi. De ha ő valami más miatt bejön a lakásba, mikor nem vagyok itt és kérdés nélkül elkezd kimosni, az rohadtul zavarna főleg, ha már volt erről szó, hogy NE TEGYE MERT ZAVAR.
Én nem tudom, hogy mit kell azzal mentegetni, hogy mert segít. Meg lett neki mondva, hogy NE TEGYE, MERT ZAVAR. Ez innentől kezdve nem jóindulatú segítség, hanem dacos erőfitogtatás, sárbatiprása a másik kérésének, a magánéletének, a határainak.
A kérdező elmondta a párja anyukájának, hogy őt ez zavarja. Innentől fogva ez nem önzetlen segítségnyújtás! Ez tipikusan a fiús anyukák magatartása, hogy megmutassák, ők jobban tudják és ők jobban törődnek a fiukkal, mint a lány. Ez szín tiszta provokáció.
Szerintem teljesen jogosan akadtál ki. Én sem szeretem, ha más turkál a cuccaimban, ráadásul kérés nélkül.
Nekem is volt ilyen "anyósjelöltem". Kérés nélkül jött és rendezkedett. Én alapból háklis vagyok a dolgaimra, még azt sem szeretem, ha párom mos ki, nemhogy az anyja! Na ne! Egy másik nő ne fogdossa az én fehérneműmet!
Arról már nem is beszélve, hogy ha a szennyesbe benézett, akkor gondolom máshova is "bekukkantott".
Szóval köszönöm, de az ilyen segítségnyújtásból én sem kérek!
"Én nem tudom, hogy mit kell azzal mentegetni, hogy mert segít. Meg lett neki mondva, hogy NE TEGYE, MERT ZAVAR. Ez innentől kezdve nem jóindulatú segítség, hanem dacos erőfitogtatás, sárbatiprása a másik kérésének, a magánéletének, a határainak."
"A kérdező elmondta a párja anyukájának, hogy őt ez zavarja. Innentől fogva ez nem önzetlen segítségnyújtás! Ez tipikusan a fiús anyukák magatartása, hogy megmutassák, ők jobban tudják és ők jobban törődnek a fiukkal, mint a lány. Ez szín tiszta provokáció."
Én vagyok a VASALÁSON kiakadt meny tegnapról. A 32-es és a 33-as válaszoló nagyon jól leírta a lényeget.
Nem kell megérteni, hogy a másik ember, miért nem szereti, ha a szennyesében turkálnak, egyszerűen csak el kell ezt fogadni és tiszteletben kell tartani a kérését. Úgy látom, hogy itt nagyon sokan nem tudják, hogy mi a segítség valódi értelme.
ma 10:12
Az ilyen viták elkerülése végett, hogy a meny kiakad mert az anyós a szennyesében turkál, vagy kiakad mert az anyós segít elmosogatni vagy vasalni, a legjobb megoldás ha nem költöznek a fiatalok az anyós nyakára az anyós házába. Lehet albérletbe menni, lehet jó messzire költözni az anyóstól, és lám nincs többé olyan gond, hogy ki vasal, ki mosogat, ki turkál a szennyesben.
Nem kell ám mindenért az anyóst szidni, hanem nem kell olyan helyzeteket teremteni, hogy ezek a konfliktusok előjöjjenek.
Mindenki éljen a maga otthonában KÜLÖN és nincs gond..
ma 10:42
Még mindig a vasalós meny vagyok.
Mi nem lakunk anyóssal és az itteni Kérdező sem lakik az anyósával, nem tudom ezt honnan szedted.
:-DDDD Hát ez marha jó :-DDDD
Annyian kiírták ezt mostanában, hogy megyek és meg is mondom az én anyósomnak, hogy újabban az a divat, hogy az anyósok mosnak meg vasalnak :-DDD
Hátha bejön :-DDD Célzásképp kikészítem a vasalódeszkát is:-DDD
"Az ilyen viták elkerülése végett, hogy a meny kiakad mert az anyós a szennyesében turkál, vagy kiakad mert az anyós segít elmosogatni vagy vasalni, a legjobb megoldás ha nem költöznek a fiatalok az anyós nyakára az anyós házába. Lehet albérletbe menni, lehet jó messzire költözni az anyóstól, és lám nincs többé olyan gond, hogy ki vasal, ki mosogat, ki turkál a szennyesben.
Nem kell ám mindenért az anyóst szidni, hanem nem kell olyan helyzeteket teremteni, hogy ezek a konfliktusok előjöjjenek.
Mindenki éljen a maga otthonában KÜLÖN és nincs gond.."
Szerintem az, hogy "kapott kulcsot" elég egyértelművé teszi, hogy az ő külön lakásukhoz kapott kulcsot. Úgy csinálsz, mintha csak akkor juthatna be hozzájuk, ha együtt élnének. Na ezt figyeld, remélem befogadja az agyad: 20 kilométerre lakunk anyáméktól és ha nyaralunk, akkor ő eteti meg a macskát. Érted? Külön lakunk, más városban, mégis, ha van valami, akkor van neki egy kulcsa, amivel be tud menni hozzánk, hogy megcsinálja, amiről szó volt. És közben nem csinál egyebet, nem turkál stb. Neki miért sikerül? Pedig sokat segít ám, de ha valami zavar, azt elég egyszer is elmondani neki. Vagy ha valami olyat akar csinálni, akkor először kérdez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!