Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti adnátok pénzt?

Ti adnátok pénzt?

Figyelt kérdés

A férjemmel 5 éve vagyunk házasok,kb 7 éve élünk együtt,előtte a szüleivel élt,akkor fele fizuját odaadta.

Após jól keres,anyós kevésbé,külön kasszán vannak.

Én 2 éve,férjem egy éve kapott nagyon jó ajánlatot,mindkettőnk fizuja végre olyan,aminek már örülni kell,igaz,nagy részét hiteltörlesztésbe tesszük,és félre babavállaláshoz.

Anyós nemrég meglátta a fizetési papirjainkat (nem,nem volt szem előtt,az 1,8 magas hűtő tetején kellett kotorásznia hozzá amikor magára hagytuk kicsit),nem tudta mennyit keresünk hozzávetőlegesen sem.

Azóta azt ecseteli,hogy neki mennyi mindenről kellett lemondani,hogy megvehesse a férjemnek ami kell,neki milyen kevés a fizuja,xy mennyivel támogatja a szüleit,stb.

Hozzáteszem,tehermentes hatalmas házban élnek,két kocsi,évente külföldi nyaralás,cigi,150ezres fizuból persze hogy nem marad (após fizuja ennek többszöröse,nyaralást,kocsit fizeti anyósnak,többi fele-fele).

Férjem megmondta,nem szorulnak rá,mi annyiból sokszor még félre is tettünk,nem az ő gondja ha külön kasszásat játszanak 35 év házasság után is,nekünk az első a saját házunk,és hogy legyen tartalékunk ha terhes leszek.

Nagymamámat viszont ha nem is sokkal,de támogatjuk, kisnyugdíjas, már akkor is támogattuk,amikor kevesebbet kerestünk,a férjem imádja,hozzá kérés nélkül megy füvet nyírni,bevásárlásnál szól,hogy úgy pakoljunk,nagyimnak is jusson.

Ti adnátok pénzt anyósnak?

2014. jún. 19. 13:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Mi akkor támogattuk párom szüleit, amikor apósomat elbocsájtották és ott maradtak egy fizetéssel, úgy hogy még a húga iskolás. Nem volt kérdés, hogy segítünk. Amint talált új munkahelyet szólt, hogy köszöni szépen a segítségünket, de most rendeződött a helyzet és amit nekik adnánk, rakjuk el és költsük magunkra.
2014. jún. 19. 14:44
 12/16 A kérdező kommentje:

Após csak kölcsön ad neki,házassági szerződésük is van, a ház is apósé, a kocsik is,a kocsihasználat és a nyaralás ajándék anyósnak.

Még a férjem sem tudja hogy jött ez náluk,mikor 35 éve még nem volt divat a házassági szerződés,se a külön kassza.

Amikor férjem kicsi volt,az ő kiadásait is felezték.

Én elképzelni sem tudom,hogy így éljünk,kezdetektől közös kassza van (hozzáteszem,anyós ezt nem támogatja,fel volt háborodva,amikor megmondtuk,hogy közös a számlánk,közös a nyomorunk,közös lesz egyszer a gazdagságunk is)

2014. jún. 19. 14:45
 13/16 anonim ***** válasza:
83%
nem mind1 hogy együttélés vagy összetartozás van! főleg nektek még kell a gyerekre, meg kitudja mire kellhet még, ne az anyósnak adjátok oda! rakjátok el, hogy később jól jöhessen! az anyós nincs rá szorulva!
2014. jún. 19. 14:52
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem adnék.
2014. jún. 19. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:
95%

Igaz én nem vagyok anyuka és nincs túl sok élettapasztalatom, de mindig úgy gondoltam, hogy amit az anya a gyerekének ad, szeretet, lemondások, kiadások, azt a felnőtt gyereknek nem vissza kell "fizetni" hanem a saját gyereke után kell ugyanazokat megtenni. Nem tudom érthetően sikerült e megfogalmaznom tehát nem az van, hogy én 50-100ezret költöttem a felnevelésedre, akkor amint jól keresel fizesd vissza, hanem neveld fel tisztességgel a saját gyerekedet. Nem értem azokat a szülőket, akik ilyeneket elvárnak, mikor alapból jól élnek, csak nem osztják be amijük van.

Én biztos nem adnék szerintem a férjed is jól reagálta le a helyzetet

2014. jún. 19. 18:25
 16/16 anonim válasza:
Az anyós-após örüljön, hogy ilyen jól él, véletlenül se adjatok nekik, látszik, hogy nem szorulnak rá. A nagymama más, ő egyedül van, ha jól értettem, szüksége is van a támogatásra. És ha a férjed úgy látja, hogy a saját szüleinek nincs szüksége rá, a nagymamának igen, akkor egyrészt le a kalappal előtte, hogy ilyen objektív, másrészt bízz a döntésében és ne legyen egy csepp bűntudatod se :)
2014. júl. 3. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!