Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan osztottam ki anyóst?...

Jogosan osztottam ki anyóst? Már nagyon elegem lett belőlle.

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy otthon érzi magát a mi házunkba. Vagyis jön kérdezés nélkül fogja a porszivót takarít mosogat. Nyúlkál a szekrénybe a hütőbe. Mindent elpakol úgy hogy semmit se talál meg. Kiborultam és közöltem vele hogy ne nyúlkáljon a holmijainkhoz mert mi se nyúlunk az övéhez. Rosszat mondtam?
2014. jún. 16. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Őszintén nem értem, miért nem lehet első alkalommal kedvesen, de határozottan leállítani az ilyen anyóst, és miért kell addig várni, amíg robbanás és "kiosztás" lesz belőle.

Persze, ha szépen már mondtad párszor, és füle botját se mozgatta, akkor jogos.

2014. jún. 16. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Egyáltalán nem mondtál vagy tettél rosszat: a te házad, a te életed, a te élettered. Ha valaki kéretlenül elkezd benne pakolgatni, mosogatni, porszívózgatni az bizony agresszió ellened: úgy tekinti a házadat, mintha a sajátja volna, és ki akar túrni a saját szerepedből (anya, háziasszony stb.)

Ne legyen emiatt bűntudatod. Csak azt kapta, amiért megdolgozott.

2014. jún. 16. 13:59
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Az en anyosom tudja, hogy nalunk o otthon van. De, tisztaban van vele, hogy en vagyok a haziasszony es az en teendoimet kerdes nelkul o ne vegezge el.

Ket alkalom volt, amikor az en haztartasomat o vezette: 2011-ben es 2014-ben. A ket unokaja ekkor szuletett es ekkor jott hozzank 1-1 hetre besegiteni.

Egyeb esetben akkor segit, ha megkerem ra, de akkor szo nelkul pl.elmosogat.

2014. jún. 16. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Talán nem azért csinálja az anyósod ezt, mert téged utál, hanem tényleg szívvel, lélekkel be akar segíteni, de nem veszi észre, hogy ezzel csak konfliktust generál köztetek. Próbáld meg a helyzetet elsimítani azzal, hogy nem akartad megbántani, de csak akkor segítsen be, amikor erre megkéred. Azért is érdemes elsimítani a kettőtök között lévő konfliktust, mert mégiscsak a párod anyja, és senki nem szereti, ha az anyját megbántja a másik, akár jogos volt, akár nem. Jobb a békesség mindhármótok között, mint a mindennapos feszültség.
2014. jún. 16. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Nem jogosan. Miért OSZTOD KI? Egyáltalán miért várod meg, hogy odáig fajuljanak a dolgok?

Ha valami zavar, szólni kell, AKKOR és OTT, nem nyelni-nyelni, hogy aztán robbanj(atok). Kommunikáció, emberek!

2014. jún. 16. 14:51
 6/9 anonim ***** válasza:
4%
Biztos olyan rumli van nálad,nem bírja elnézni.Te meg kiosztod.Ha mindent elpakolnál magad után nem kéne neki pakolásznia.
2014. jún. 16. 17:31
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

A 2-es válaszolóval tökéletesen egyetértek, nagyon jól leírta.

Az én anyósom is ilyen VOLT. Az első néhány ilyen alkalom után, amikor nálunk elkezdett mosogatni, stb., akkor mondtam a páromnak, hogy engem ez nagyon zavar és nem szeretném, ha rendezkedne nálunk. Azóta szerencsére leállt.

2014. jún. 17. 09:12
 8/9 anonim ***** válasza:
86%

6-os, ha rumli van, a saját rumlija. A lakásában azt csinál, amit akar. A már külön lakó lányom lakásában nem nyúlok a szekrényébe, sem a konyhájában, sem a gardróbban. Csak kérésre teszek bármit, azt nagyon szívesen, de hogy csak úgy hozzányúlnék, azt nem!

Kérdező, jogos volt! Nem mondtál rosszat.

2014. jún. 17. 09:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Nincs rumli bármikor bárkit betudok engedni szègyenkezès nèlkül. Anyóssal nem vagyok rosszba de azèrt eltürni se fogok mindent neki. Ne pakolásszon csak nálunk ha nem kèrjük meg rá. Èn se megyek hozzá takaritani. Ha èn tiszteletben tartom a házát nem èrtem mièrt nem teszi ö is azt a mi házunkkal? Tisztelem mert a fèrjem anyja de ezt a tiszteletett èn is megkövetelem pláne a saját házamban.
2014. jún. 18. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!