Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Benneteket ez zavarna, vagy...

Benneteket ez zavarna, vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Anyósomrol van szó, akivel nem különösebben rossz a viszonyom, de van két dolog, ami nagyon idegesít. Az egyik az, hogy sosem beszél rólam meg a férjemrol többes számban. Elmagyarazom: ránéz a fejemre, kérdezi, Mikor veszeD meg a kocsit? Mintha nem együtt vennénk. De így van mindennel. LakasoD, biztosításoD, mikor fizeteD be a csekkeket, így szól a fiához, holott postára csak én járok, és ezt tudja jól. És nem, nem vagyok kitartott, és egy örökség miatt még több pénz is van a közös dolgainkban, de ez mindegy is, de a ti, tiétek mint kifejezés még nem hagyta el anyós száját. A másik :bármit csinálok, odaall és jön a mondat, hogy,,én ezt anno úgy csináltam, hogy... '' férjem szerint ez nem jelent semmit, anyós csak szeret nosztalgiázni, de ez semmit nem változtat azon, hogy a 10. ilyen mondat után gyokorgorcsom van. Mert persze ő mindent másképp csinált anno. Nem akarok példákat írni, mert hosszú lenne, de az ilyen mondat után mindig az én felültrompfolasom jön. Na jó, egy példát írok. Nekilatok mosogatni, erre mondja,,én anno csak éjjel mosogattam , mert nappal csak a gyerekekkel foglalkoztam. '' több példa felesleges mert minden mondat ilyen.. Különben nyíltan sosem támad, és szépen beszél velem. Az elgépelésekert bocs, nehezen gépelek tableten.
2014. jún. 15. 21:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem jogosan zavar. A többes szám nem használatával olyan, mintha levegőnek nézne téged, mintha nem lennél tényező.
2014. jún. 16. 08:35
 12/16 anonim ***** válasza:
90%

Anyukám is egy ideig így beszélt, hogy a lakásod, stb.. A férjemnek nem tetszett és én szóltam anyukámnak. Azt mondta hogy nem gondolkozott rajta. Egy ideig vigyázott hogy többesszámot használjon most már megszokta.

Amúgy a férjem öccse is ugyanaz csak a testvérével szemben. Pl tegnap mondta a bátyjának, hogy vettél egy hűtőt? Engem nem zavar különösebben. Mondjon amit akar.

Az én így csináltam dolgok is voltak nálunk anyukám részéről. Ami alap dolog volt, akkor konkrétan megmondtam hogy nem vagyok hülye, ha tanács kell akkor ő hozzá megyek először.

Szerintem ezek a dolgok nem nagy dolgok ha időben szólsz a másiknak. Ha hagyod feldúzzadni akkor nagyobb baj lesz belőle. Szóval hajrá kérdező tessék beszélgetni anyukával, ha nem megy akkor mond a párodnak hogy mikor egyesszámozik az anyja akkor szóljon neki. Ha nosztalgiázik akkor is lehet a párodnak szépen szólni, hogy jaj anya mi már nem így csináljuk, nálatok más volt stb.. Szerintem nem akar bántani az anyós.

Szóljatok mert benned tüske lesz.

2014. jún. 16. 09:10
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a férjem csinálta ezt mindig - ha mesélt valakinek valamit, akkor úgy mesélte, mintha ő csinálta volna - vettem lakást, kifestettem a falat, kicsempéztem a fürdőszobát, lecsiszoltam a padlót stb stb, holott ketten csináltuk, még a legkeményebb munkákat is. Így nagyon rosszul esett és többször szóltam érte, de először nem is értette mi a bajom. Aztán már figyelt rá és leszokott róla.

Ha nagyon zavar, szóljál neki - tetszett az egyik válaszoló példája, lehet mondani anyósnak, hogy ha terhes leszel, akkor is azt kérdezi-e majd a fiától, hogy na fiam, megszültél, fájt-e? megy-e a szoptatás? :D

2014. jún. 16. 10:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyanyám ilyen, nem is szokott le róla sose. Szerintem a te anyósod se fog. Majd készülj fel rá, hogy a gyereknél is ezt fogja csinálni. Nekem is mindig azt csinálta, hogy cipőt/ruhát akármit látott rajtam, egyből, apa vette? Drága volt ugye? Apa hozta? Meg bármiről szó volt, Apa megengedi? Apa mit szól? apa apa apa. Mintha anyám nem is lenne a világon. Olyan 14-15 éves koromra már én is kiakadtam tőle, hogy úgy csinál, mintha a családunk apámból állna és apám lenne a szentség. A kedvencem az volt, mikor 20 évesen piercinget csináltattam és akkor Apa megengedte??? Jó ég. Vagy 25 évesen tetoválást és akkor Apa mit szólt ehhez??? Mondom férjes asszony vagyok, a saját házamban lakok, szerinted megkérdeztem?

Amúgy hozzátartozik, hogy a mamám nagyon buta egy nő. Tudom, hogy nem szép ilyet mondani, de tényleg nagyon buta szegény. Én eddig az ismerőseim között úgy vettem észre, hogy leginkább a buta nők/nénik küzdenek ezzel, mintha nem tudnák felfogni, hogy ők mint buta asszonyok, csak ülhettek csendben, úgyis mindig felül voltak bírálva, de nem mindenütt így működik. Mamám kevesett dolgozott, falun éltek, földjük volt, abban segített, meg amit az asszonyok csináltak, főzött, csirkét vágott stb. szóval neki klasszikus értelemben véve a családfenntartáshoz nem volt köze, ő úgy élte le az életét, hogy nagyapám (akármilyen jólelkű volt) a főfő családfő, az ő pénze az ő háza az ő döntése stb. és az ő agya nem tud egyebet befogadni, nem fog fel mást, neki van a FÉRFI, A FÉRJ, A FIA, meg a többi, aki követi a vezért. Ezért fejezi ki így magát. Én még mindig következetesen kijavítom, mert nekem is nyomja a szöveget, hogy a férjem vett-e nekem ezt vagy azt, meg megengedi-e ezt vagy azt, de úgy sem érti meg.

Viszont innen 100% hogy ez nem anyám ellen szólt, meg a fiát nem a fiacskája mivoltja miatt isteníti, mert ugyan én vagyok a családtagja, de mivel a férjem a férfi, ezért ugyanúgy beszél róla, mint apámról.

2014. jún. 16. 13:25
 15/16 anonim ***** válasza:
81%
Amikor gratulàl a férjem családja, akkor csakis a férjemnek szól!
2014. jún. 16. 18:27
 16/16 A kérdező kommentje:
14-es most feltéptel egy sebet! Fiamnak vettem egy fejlesztő eszközt. Erre anyósom, mikor látta, hogy fiam használja :,, Hát hogy apának milyen jó ötletei vannak! '' Én vettem, az én ötletem volt, és fiam minden gyógytornával, fejlesztéssel kapcsolatos dolgot én végzek... Amúgy anyósom csak 60 éves, egyetemet végzett, dolgozó nő. Ha valami a szó jó értelmében egyszerű parasztasszony lenne, nem is zavarna ez, de így nagyon..
2014. jún. 16. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!