Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Benneteket ez zavarna, vagy...

Benneteket ez zavarna, vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Anyósomrol van szó, akivel nem különösebben rossz a viszonyom, de van két dolog, ami nagyon idegesít. Az egyik az, hogy sosem beszél rólam meg a férjemrol többes számban. Elmagyarazom: ránéz a fejemre, kérdezi, Mikor veszeD meg a kocsit? Mintha nem együtt vennénk. De így van mindennel. LakasoD, biztosításoD, mikor fizeteD be a csekkeket, így szól a fiához, holott postára csak én járok, és ezt tudja jól. És nem, nem vagyok kitartott, és egy örökség miatt még több pénz is van a közös dolgainkban, de ez mindegy is, de a ti, tiétek mint kifejezés még nem hagyta el anyós száját. A másik :bármit csinálok, odaall és jön a mondat, hogy,,én ezt anno úgy csináltam, hogy... '' férjem szerint ez nem jelent semmit, anyós csak szeret nosztalgiázni, de ez semmit nem változtat azon, hogy a 10. ilyen mondat után gyokorgorcsom van. Mert persze ő mindent másképp csinált anno. Nem akarok példákat írni, mert hosszú lenne, de az ilyen mondat után mindig az én felültrompfolasom jön. Na jó, egy példát írok. Nekilatok mosogatni, erre mondja,,én anno csak éjjel mosogattam , mert nappal csak a gyerekekkel foglalkoztam. '' több példa felesleges mert minden mondat ilyen.. Különben nyíltan sosem támad, és szépen beszél velem. Az elgépelésekert bocs, nehezen gépelek tableten.
2014. jún. 15. 21:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%
Ne engedd be a lakásba, ha együtt laktok, költözzetek el!
2014. jún. 15. 21:57
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

lehet nem ismeri a T/2 személyt? :D

(többesszám második személyt - Ti)

Fogalmam sincs, hogy miért mondja így, de lehet csak kötekedésből. Hány éves az anyósod?

2014. jún. 15. 21:59
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
A férjem huga is ugyanigy beszél, mivel anyós már nem él.Beleavatkozik mindenbe, megértelek, de nehéz változtatni, hacsak nem válunk el.
2014. jún. 15. 21:59
 4/16 anonim ***** válasza:
63%

Túlreagálod.

Az E/2-s beszéd lehet, hogy direkt van. De ha megjegyzi, ő régen hogyan élt az miért zavar? Nem tudom hogyan mondta, de ez így önmagában egyáltalán nem sértő.

És ha még az ilyen mondatokat sértésnek és támadásnak szánná, nem tök mindegy? Te most így csinálod és kész.

2014. jún. 15. 22:02
 5/16 anonim ***** válasza:
94%

zavarna, szólj közbe, hogy kedves mama, hát nem tudja, hogy én járok a postára?

az annó így meg úgy csináltam, arra meg simán flegmázz, hogy mama, ez a mai technika nagyon bonyolult, ezt nem értheti

2014. jún. 15. 22:03
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
A férjem anyja is így beszél.Falra mászok,amikor azt mondja,"Kint van az udvaron megmutatni a kocsiját" vagy " A kocsidban hagytam fiam" vagy "Vettél hűtőt?".A férjem általában ilyenkor rászól,hogy nem -tem,hanem -tünk.De teljesen mindegy,úgy csinál mintha nem hallaná.
2014. jún. 15. 22:05
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes lesz, amikor lesz baba:

- Fiam, könnyű szülésed volt? / Mikor szoptatod meg?

2014. jún. 15. 22:26
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

"én ezt anno úgy csináltam, hogy... "

Erre azt kell felelni, hogy:

Az derék dolog, de én inkább úgy csinálom, ahogy nekem tetszik.

Következetesen mindig mondd ugyanezt, egyszer csak megragad.

Ha pedig a többes szám használatára akarod megtanítani, KÖVETKEZETESEN azonnal javítsd ki.

De azonnal. Egy idő után ezt is megtanulja.

2014. jún. 15. 23:16
 9/16 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem túlreagálod. Én sosem figyeltem erre, de MOST!!! a kérdésed kapcsán rájöttem, az én ANYÁM ugyanígy beszél velünk, velem és az öcsémmel is. Mindketten házasok vagyunk és gyerekeink vannak. Nekem eddig fel se tűnt :) A sógornőmnek sem, mert tőle aztán villámgyorsan jön a panasz "anyósra" (aki ugye az én anyám)... eddig nem panaszkodott erre ő sem. :) Ne reagáld túl tényleg.
2014. jún. 16. 00:01
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Semmi baj nincs ezzel, csak tul reagálod.
2014. jún. 16. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!