Bocsánatot kérjek anyóstól, vagy mit tegyek?
Párommal összeköltöztünk, de még nem állunk úgy anyagilag, hogy ki tudnánk fizetni az esküvőt. (+ én úgy gondolom, hogy legalább 1 évet éljünk együtt, s azután legyen lánykérés)
Anyósom 2 hónappal ezelőtt rázendített,hogy csipkedjük magunkat, mert a rokonokat időben kell értesíteni az esküvőről és, hogy x dekorációt képzelt el, meg y helyen legyen a buli. Rászóltam, hogy szerintem ez a mi dolgunk és majd mindenről időben tájékoztatjuk. Azóta nem beszél velem. Párom szerint nem haragszik rám, csak elkerüljük egymást, szerintem viszont megharagudott. Engem zavar ez a helyzet, de nem tudom mit csináljak! Hívjam fel? (állandóan dolgozik/elfoglalt és nem is vagyunk olyan jó viszonyban) vagy hanyagoljam a dolgot és legközelebb, ha találkozunk, akkor úgyis minden kiderül. (bár jelen esetben nem érzem magam hibásnak a kialakult helyzet miatt, ő akart beleszólni az életünkbe, én csak megvédtem magam)
Nem az a baj amit mondtál, hanem ahogy mondtad. Először számolj 10-ig aztán beszélj. Ha előre tájékoztatjátok, hogyan képzelitek el, mikor, akkor nincs ilyen probléma. Vonjátok be a tervezésbe, akkor megértő lesz és nem nyaggat benneteket. Nagyon rosszul indítottál
Kérj tőle bocsánatot
Csak abban az esetben indokolt a bocsánatkérés, ha durván ráförmedtél, hogy ne szóljon bele. Akkor sem a véleményedért kell elnézést kérni, hanem a stílusért.
Ha határozottan, de udvariasan mondtad, amit mondtál, akkor nem kell bocsánatot kérni, majd megenyhül.
1. Miért hívod anyósnak, amikor még össze sem házasodtatok? Az anyós a férj/feleség édesanyja. Még csak eljegyzés sem volt, ő szimplán a barátod anyukája.
2. Az, hogy elmondod neki, hogy ez a ti dolgotok és majd időben tájékoztatjátok, nem kifogásolható. Valószínűleg a hangnemed nem volt megfelelő.
3. Lehet ám viccelődve is helyretenni a barátod anyukáját, nem feltétlenül kell szárazon és komoran, pláne durván.
4. Gondold végig, hogy mit és hogyan mondtál neki, és ha úgy érzed, a stílusod nem elfogadható, akkor kérj bocsánatot.
Bocsánatot nem kell kérni, de megbeszélhetitek.
Elmondod, hogy neked, a saját esküvődről mik az elképzelésid és te azt túlzásnak tartod, hogy ő szervezze meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!