Ti hogyan szólítjátok anyósotok, apósotok?
Első anyósomat anyukának,szívből jött, mert ő olyan volt, és magáztam. "Anyuka - kislányom" megmaradt a válás után is, ahogy a szeretet is köztünk.
Második anyósomat saját kívánságára tegeztem és a kedvenc becenevén szólítottam, sajnos ez a látszólagos közvetlenség nem hozott közelebb bennünket egymáshoz.
Már én is anyós vagyok és számomra az a legkedvesebb, ha /tegezve/ "anyósom"-nak szólít a menyem,én pedig szívem szerint "menyem"-nek szólítanám, de a nevén jobban szereti, és mivel úgy gondolom, a saját megszólítását illetően mindenkinek joga van rendelkezni, tiszteletben tartom.
És ha már a megszólításoknál tartunk: nagyon tetszik, amikor a 3 éves kis unokám öreganyának szólít, pl. "sütnél nekem palacsintát, kedves öreganyám?" - ami szintén spontán alakult, mert egyszer azt mondtam egy kérésére, amit a mesében szokás: "szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál..." hát ezt megjegyezte.
Szerintem az a fontos, hogy egy megszólításban ne legyen semmi álságosság, ne akarjuk vele pótolni azt, ami hiányzik a kapcsolatból, azt viszont vállaljuk, ami van.
Anyós: vén szatyor, madárijeztő, kutyapofa
Após: Trottyadék, APÓK
Anyósomat : Ági néni, és magázódok vele. A lánya férje tegezi, a másik lánya ex barátja is tegezte, én mint megy magázom, nem ajánlotta fel a tegezést 4 éve. Már nem is fogja.
Ha valaha lesz lányunk, akkor ő is ezt a nevet kapja:), az én anyukám keresztnevével együtt.
Ha apósom élne, Miki bácsinak szólítanám, de sajnos nem él....nem is ismertem soha. Már a férjem sem emlékszik rá, olyan régen meghalt.:(
Anyósom élettársát János bácsinak hívom, akkor is ha beszélek róla, vagy ha szólítanom kell. Vele sem tegeződöm.
Anyósomat: Ildikó néni
Apósomat: Lajos bácsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!