Jogosan kéri anyósom, hogy szabaduljunk meg a kutyusunktól?
Apósom meghalt, és anyósomnak van egy új barátja kb 5 éve. A férfinek van egy fia, akinek van egy párja és egy kisfia. Ez a kisfiú allergiás az állatszőrre.
Minden hétvégén jön a kisfiú az anyjával és a nő párjával.
Pénteken anyóséknál alszanak, szombaton nálunk ebédelnek, és vasárnap mennek csak haza.
Mivel a kisfiú allergiás, anyósom szerint úgy lenne illő, ha megszabadulnánk a kutyustól, hogy azt a heti 1 napot a kisgyerek ne "betegen" töltse.
Családi házban lakunk, nem a miénk, csak albérlet. A kutya kint van az udvaron, most jön a nyár, lehetne az udvaron nyársalni, medencében fürdeni stb.
A kisgyereket nagyon szeretjük, de nincs rokoni kapcsolat.
Egyértelmű, hogy a kutyát nem fogjuk se menhelyre vinni se elajándékozni. Csak nem értem, anyósom miért kéri, hogy egy vadidegen gyerek miatt szabaduljunk meg egy "családtagtól"?
Nem jogos. Csak meg akar nagyon felelni a párja családjának. Sz.rd le ezt a buta kérést! Ne így legyen, de ha a következő pasija meg a macskájával menne mindenhova akkor is ezt kérénk tőled? Tudom hogy nem jó példa, csak hirtelen ez jutott eszembe.
Gyerek vegye be az alleriga gyógyszerét ha hozzátok megy, mert tudnia kell előre hogy ott kutya van. Ti is tarthatnátok csak az ő részére gyógyszertárban kapható orr-száj maszkot ....ha azt akarnák hogy ti is olyan nagy feneket kerítsetek a gyerek allergiájának.
Abba is érdemes belegondolni hogyha most behódoltok ilyen buta kéréseknek és ekkora áldozatokat hoztok akkor mi lesz később.
Mi lesz ha gyereketek lesz és nem egyeznek a kisfiúval? Akkor is az élettárs rokonának kell majd igazat adni mert ő a vendég? Szerintem nem érdemes fölfújni a dolgot de mindenképpen agy nagy NEM-et kell mondani ilyen ostoba kérésekre. Nem ti járkáltok vendégségbe a kisfiúhoz kutyástól.
miért eszen mindeng hétvégén nálatok most komolyan?
nincs hol lakniuk?
miért nem esznek egyszer anyósnál, egyszer itt, másszor nálatok és bumm, havonta 1 napot kell kibírnia!
a kutyát nem vinném sehova!
A tizenhármas többünk közös gondolatát kimondta. Örüljenek hogy vendégül látjátok őket. Tudniuk kell hogy alkalmazkodni kell a vendéglátó családhoz. A kutya is családtag, tehát hozzá is. Nem magától érthetődő a kutya elzárása amíg ott vannak. Végül is nekik kell berendezkedni a gyerek allergiájára.
Régen volt két családtagként kezelt udvari kutyusom. Nagyon békés jószágok voltak , de idegen gyerekek nagyon elvadították őket. Ez után a gyerekekre vicsorogtak. Ha munka ügyben gyerekes szülők jöttek hozzám többször kértek hogy zárjam el a kutyákat mert milyen szép hátul az udvar és a gyerekek játszhatnának. Mondtam hogy a kutyák sosem voltak elzáráshoz szoktatva. Utcára nem mennek ki. Ha gyerekekkel jöttek akkor vigyázzanak a saját gyerekükre amíg dolgozunk, és esetleg később kimehetnek együtt felnőtt kísérettel az udvarra. A kutyákat pedig nem fogom a saját területüktől elzárni, mert ők otthon vannak. Megértették. Volt egy pár szájhúzogatás, mert sokan hiszik hogy máshol ők intézkedhetnek, de aztán megszokták hogy ez a rendszer nálunk. Ha akkor nem így teszek lehet hogy hozzászoknak és ez lett volna a természetes elvárás, vagy már játszótér lenne az udvaron.
Jézusom, ma minden anyós megőrült??? Olyan kérdéseket olvastam itt ma..
Isten ments, hogy elvigyétek a kutyát. De most komolyan, magyarázd már el, hogy mi a fenét keresnek nálatok minden szombaton? Én meg is őrülnék, ha akár a saját szüleim, testvéreim vagy barátaim jönnének minden szombaton egész napra, nemhogy egy idegen család. Ha nem tetszik nekik a kutya, ne jöjjenek, amúgyis, minek? Nem használnak ki kicsi? Nálatok van kaja, grillezés, MEDENCE... Gondolom ezért akarnak minden héten menni, de nektek ezt enm muszáj eltűrni. Pláne, hogy még a házikedvenceteknek is beszól....
Nem. Anyóspajti talán ossze be a saját életét. Ezzel az erővel azt is kérhetnétek, hogy a gyerek ne töltse ott a napokat, hiszen nektek semmi közötök hozzá.
A gyerket tessék elvinni gyerekpszichiáterhez. Az állatszőr-allergia (a többivel együtt) nem valódi allergia, csak konverziós hisztéria, ami gyerek esetében azt jelenti, hogy igen komoly érzelmi gondjai vannak (az anyjával leginkább).
Máris meg van oldva a gond! :)
Én meg az anyósomra vagyok allergiás. Nem is voltam nála vagy 10 éve. Ilyen egyszerű a megoldás.
Egyébként igaza van az előttem szólónak, az allergia csak egy rossz kifogás, hogy beleszóljon (még ennél is jobban) az életetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!