Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálják ezt? (Anyós-após)

Miért csinálják ezt? (Anyós-após)

Figyelt kérdés
Kb 1,5 éve vagyok együtt a párommal. Eddig nem volt semmi gond a szüleivel, de most nagyon megváltoztak. Vallásos szülők akik, ahol tudnak mindenkinek segítenek. De egy rosszindulatú, hátba támadós emberek ők. Már mind a ketten 60 fölött vannak. A párom elég késői gyerek. Két nővér mellett ő az egyetlen fiú a családban. A család kicsi kis fia. Egy pár éve az egyik lányukat elvesztették. Már csak két gyerekük maradt. Probléma eddig nem nagyon volt velük. Ha a párommal összevesztek annak én is megszívtam a levét. Ha felhívtam az anyját rám nyomta a telefont stb. Ami legjobban kiakasztott hogy múltkor az apja azt mondta nekem hogyha nem illeszkedek be a családba akkor többet nem tehetem be a lábam a házába. Eddig úgy gondoltam hogy teljes mértékben beilleszkedtem, de úgy látszik mégsem. Én messze jártam iskolában, csak hétvégenként voltam itthon. Csak akkor láttuk egymást. A tavalyi nyáron is egy hetet nálunk egy hetet náluk töltöttük hogy ne legyen egyik családnak se probléma. Akkor több időt töltöttem ott mint mostanában. Segítettem ott ahol tudtam. Ha megkérdeztem mit kell csinálni mindig az volt a válasz hogy nem kell semmit csinálni nyugodtan pihenjek le. Most meg az a probléma hogy nem csinálok ott semmit. Eddig úgy volt hogy összeköltözünk ott náluk, de most már a lábamat se akarom betenni abba a házba ahol nem látnak szívesen. De azt nem szeretném hogy a párom és a szülei között feszültség legyen. De ha itt nálunk költözünk össze, akkor még több probléma lesz mert nincs otthon. Elköltözésre nincs lehetőség. Annyi a jó ebben hogy szomszéd faluban lakunk így hamar haza tud menni, ha segíteni kell. A párom szereti a szüleit, meg segíteni szeretne nekik mert már idősek. De ez a feszültség neki se tesz jót. Már nem szívesen van otthon. Pedig azt a házat neki építették, hogy majd legyen hol laknia. Szerintetek hogy oldjuk meg a problémát. Van még egy gond a sógornőm is kiállhatatlan ember. Még szerencse h messze lakik és csak néha jön haza. De látom a szemében hogy rühell engem. Segítsetek, mert nem szeretnék így élni, mert ez az egész a kapcsolatunkra is rámegy.
2014. máj. 16. 13:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
22%

Ha ők nem mondják el, mi szerinted honnan tudjuk mégis? Nem látunk a fejükkbe. Lehet tippelgetni, hogy mert elveszed az egyszem fiukat tőlük, de ettől se a problémád nem oldódik meg, se nem derül ki az, hogy mi a valódi ok.

Vagy leültök négyen ezt megbeszélni vagy elgondolkodsz azon, hogy hova is tart ez a kapcsolat, elvégre egyikőtök családjánal se tudtok lakni, különköltözni se nem akartok, más opció nem nagyon van.

2014. máj. 16. 13:58
 2/16 anonim ***** válasza:
45%

"Eddig úgy volt hogy összeköltözünk ott náluk" Ez nem összeköltözés! Ez csak annyi, hogy te odaköltöznél a szülei nyakára. Majd akkor költözzetek össze - külön lakásba mindkét szülőtől- ha lesz rá pénzetek!

Ha nem látnak szívesen ne menj oda és kész!

2014. máj. 16. 14:02
 3/16 anonim ***** válasza:

Ezt a dolgot csak is a különköltözéssel lehet megoldani. Mindenkitől külön, mert csak áskálódás lesz a vége.Hozzátok is kár költözni.

Gondolom érzik hogy komolyodik a dolog és ezért kezdtél el a furkálódást. Az meg hülyeség hogy nem szeretnéd ha a párod és a szülei közt feszültség lenne. Már az is van. Az a normális ha nem tetszik neki a helyzet és kiáll melletted a szülőkkel szemben.

De igaza van annak aki azt mondja hogy üljetek le megbeszélni a dolgot.

2014. máj. 16. 14:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen az lenne a megoldás hogy leüljünk és megbeszéljük a dolgot. De a párom tipikus olyan hogy szereti elhárítani a dolgokat, meg inkább nem vitázni. De látom rajta hogy neki sem tetszik ez az egész. Én meg nagyon lelkizős típus vagyok, ő ezért sem szeretne velük beszélni, mert tudná hogy csak rosszul érezném magam. De mára már mindketten tudjuk hogy így nem a legmegfelelőbb a helyzet. Igazatok van, nem költöznénk össze csak én költöztem volna hozzájuk. Most viszont ő költözik ide hozzánk. Itt jobb lenne a helyzet mert szinte egyedül lakok itt. Az anyukámnak van egy párkapcsolata, így keveset van itthon. Itt többet tudnánk egyedül lenni, élni az életünket, de én még mindig úgy gondolom ez se megfelelő számunkra. De majd csak kialakul valahogy. Azt nem szeretném hogy tönkre menjen a kapcsolatunk.
2014. máj. 16. 14:12
 5/16 anonim ***** válasza:
Attól megy majd tönkre a kapcsolatotok ha megengeded hogy a szülők beleokoskodjanak. Próbáljátok meg élni a saját életeteket.
2014. máj. 16. 14:14
 6/16 anonim ***** válasza:
25%
Sosem értettem minek a szülők nyakán élni. Költözzetek el. Én 17 voltam a párom 19 amikor elköltöztünk. És akkor még a szülőt szidod...
2014. máj. 16. 14:17
 7/16 A kérdező kommentje:
Én költöznék csak a párom jön azzal hogy nincs pénz, pedig egész jól keres. Sajnos nekem még nincs munkám. Szerintem neki így jó még, hogy nem kell annyi pénzt költeni a háztartásra. Persze ő is beszáll pénzzel, de mégse annyival mint egy albérlet ára meg a rezsi ára.
2014. máj. 16. 14:21
 8/16 anonim ***** válasza:
14%
Ês ha nem dolgozol hogyan szállnál be a rezsibe? Persze hogy nem akarják hogy ott lakj...
2014. máj. 16. 17:29
 9/16 A kérdező kommentje:
A párom több pénzzel szállna be a háztartásba, amíg nem dolgozom, onnantól én is beszállnék.
2014. máj. 18. 14:31
 10/16 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, te hány éves vagy? Ez annyira naiv elképzelés, hogy amíg nem dolgozol addig fizet mindent a párod, majd ha lesz munkád akkor te is beszállsz a költségekbe. Én sem örülnék, hogy ha a gyerekem párja a gyerekem nyakán élősködne és akarna felnőttest játszani. Minek összeköltözni, ha nincs is rá pénzed??
2014. máj. 18. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!