Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerinted ki hibázott ebben...

Szerinted ki hibázott ebben az egész történetben?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, egy testvérem van aki 7 évvel idősebb tőlem.

Neki van egy élettársa és egy majdnem 7 éves fiuk.

Édesanyám és sógornőm kapcsolatáról szeretnék tanácsot kérni hogy hogyan lehetne ezt helyrehozni.

Anyukám 48 éves a sógornőm pedig 27 éves.

Anya legfőbb problémája az hogy a sógornőm félig roma, szerinte tiltja a testvéremet tőlünk.Na és az hogy nem dolgozik.

Kint élnek külföldön egy ideje és voltak itthon mostanában és mivel édesanyám csak úgy tudta őket elviselni hogy picit ivott.

Sógornőm az egy rendetlen fajta, anya pedig tisztaság mániás.

Anyát zavarta az hogyha behozta a cipőjével a koszt az udvarról és hogyha a sógornőm összeseperte akkor nem a kukába tette azt bele hanem az ajtóba hogy majd valaki kidobja. Na ebben egyetértettem anyával, hisz tudja azt egy 3 éves is hogy oda tesszük.

Anyukámmal a gond, az hogy már annyira nem tudja magát türtőztetni hogy mindent kimond amit gondol.

Apróbb szurkálódások mint hogy:

- (Kérdezte a sógornőm a gyerektől hogy köszöntél) Erre anyukám: Te is ott voltál nem hallottad hogy köszönt-e??

-( Sógornőmmel volt egy téma, hogy külföldön ahol laknak van egy nő aki jóba van velük és kicsit bele szól abba hogy tanuljanak, meg leckét ad fel a gyereknek. Mondta például hogy ne számítógépezzen, és erre mondta sógornőm hogy XY ne szóljon bele a gyerek nevelésbe) Anya itt is megsértette (szerintem) hogy XY egy tapasztalt nő, nem akar rosszat, hallgatni is kell rá, és a te gyereked azért nem tud még köszöni sem.

A harmadik eset pedig hogy sógornőmnek nincs jogosítványa, és anya mondja milyen jó lenne ha lenne neki jogsi tudná váltani az úton a tesómat, mondta sógornőm igen, de a tesóm nem engedi. Erre anya, áááá nem tudnál te levizsgázni, mennél neki a falnak. Én úgy éreztem hogy ezzel is megsértette.

Persze hallottam amikor beszélte a tesómnak a sógornőm hogy ez már neki nagyon unalmas.

Főleg az hogy anya állandóan papucsnak nevezi és hasonlók, meg az hogy eltiltja tőlünk.

Ha így is van akkor abban a tesóm a hibás.

Anya úgy van vele szerintem mint a legtöbb fiús anya hogy elvette tőle, és elhagyta, őt már nem szereti a tesóm ilyesmi.

Nem tudok rá mivel hatni, megsérteni nem szeretném. DE mélyen tudom hogy magának köszönheti hogy a két hét alatt csak 4 szer jöttek hozzánk, a sogórnőm meg a gyerek vagy 3szor.

2014. máj. 4. 13:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%
Nem a fia tartja el. Egyutt elnek, egy par. Asszony gyereket szult, neveli, ellatja a csaladot. En nem tudom, hogy honnan jon ez a magyar felfogas, hogy eltartja. Egy csalad, o dontesuk, hogy ki, mikor, mennyit, mit akar vagy nem dolgozni.
2014. máj. 4. 15:23
 22/27 anonim ***** válasza:
3%

Utolsó eltartott mivel egy fillért nem keres egy 7 éves gyerek mellet.

Persze, hogy a férfi tartja el, ez nem is kérdés. Még házasnak sem házasok, szóval jogilag sincs köztük vagyon közösség.

2014. máj. 4. 17:41
 23/27 anonim ***** válasza:

szerintem mindketten hibáztak...

a menyecske nem a tesóddal kéne eltartassa az otthoni családját....

ha tudja - és miért ne tudná - hogy anyóspajti háklis a tisztaságra, akkor annyit megtehetne, hogy legalább mikor nála van, akkor kidobja azt a szemetet a kukába...nem szégyen az egy cigánynak sem.

anyóspajti meg nyelje le a békát, hogy cigány a menyecske és a tanácsait ne ilyen rosszindulatúan adja a menyecske tudtára, mert hosszú távon anyóspajti fog vesziteni ha nem változik...türelem és józan érvelés kéne neki.

szerintem.

2014. máj. 5. 00:07
 24/27 anonim ***** válasza:
56%

23: "a menyecske nem a tesóddal kéne eltartassa az otthoni családját.... "

Nem derul ki a leirasbol, hogy a teso akarata ellenere tortenik a csalad tamogatasa.

2014. máj. 5. 14:15
 25/27 anonim ***** válasza:

Anyád bunkó módon beszólogat, meg még innia is kell, hogy "elviselje őket"? LOL Sógornőd meg teljesen normális, csak a tesódnak mondja négyszemközt, hogy unja az anyját. Hát ez anyád hibája. Az az ő dolguk, hogy dolgozik-e vagy sem. Bár, ha még jogsit se enged neki csinálni, én nem csodálnám, ha ő nem akarná, hogy dolgozni menjen. Nagybátyám is ilyen, gyűlöli, ha a felesége dolgozik.

Én a történetből egyébként arra is következtetek, hogy az is anyukád hibája, hogy ebbe az irányba ment el a kapcsolat. A sógornőd még most sem szól be, holott már hosszú évek óta "családtag", hanem egyszerűen csak kerüli a helyet, ahol bántják, akkor valószínűleg szintén nem ő volt az, aki bunkó módon nyitott.

2014. máj. 6. 00:02
 26/27 anonim ***** válasza:

A sógornőd tuti nem tiltja a tesódat tőletek, hanem egyszerűen anyukád csipkelődéséből lehet elege és megpróbálnak minél kevesebbet hozzátok menni. Ők már egy család, ezt mindenkinek el kell fogadni és tiszteletben tartania. Próbáld meg erre rávezetni anyukádat amíg nem késő és nem szakad meg a kapcsolat köztetek.

A tesód is legyen azért észnél. Szerintem addig nem kötelessége pénzelni a párja családját amíg maguk is albérletben élnek kisgyerekkel.

2014. máj. 7. 21:20
 27/27 anonim ***** válasza:
Az én anyósomék is panaszkodnak, meg azt hiszik, hogy tiltom a férjemet. Engem mindig piszkáltak, fúrtak, amióta elkezdtünk járni. De közben meg elvárták, hogy menjek, meg szeressem őket. Én meg nem mentem és nem is megyek, csak évente 1x. A férjem szintén alig jár. Nincs rá igénye. Tudom, hogy azt hiszik, hogy tiltom, de mindig én mondom neki, hogy anyukádnak szülinapja van, névnapja van, anyák napja van, hívd fel, mikor mégy, meg kéne nézned stb. Ha én nem erőltetném még ennyit se foglalkozna velük. De persze én vagyok a szemét, ameddig én nem voltam, addig minden más volt. Igaz, akkor mikor én nem voltam, akkor otthon lakott jó hogy többet látták... Gyanítom, ha nem miattam költözött volna el, akkor is ennyit látnák, csak így velem kötik össze a dolgot. Bár igaz, akkor én nem főznék rá, így lehet többször menne az anyjához. Enni.
2014. máj. 8. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!