Házasodni csak a szülő halála után?
Itt vagyok megint. Olyan jó valakivel végre beszélni erről. Párom késői gyerek,anyukája nyolcvanon felüli. Apukája már meghalt. Anyukája foggal-körömmel ragaszkodik hozzá,mert akkor ki teszi rendbe a házat (kertes ház),ki ápolgatja őt,stb. Párom tényleg mindent megcsinál a házban és a ház körül,A-tól Z-ig.
7-es,te hogy reagáltad le anyukádnak ezt a kijelentését? Mihez kezdesz?
A párodnak el kell döntenie, hogy feleséget és saját családot akar-e, vagy alárendeli a saját életét az anyukája akaratának, mindaddig, amíg ő életben van.
Az alapján, amit leírtál, 40 éves létére még nem vált le az anyjáról, és benne ragadt egy érzelmi játszmában, elfogadva a "tehetetlen áldozat" szerepét, és azt, hogy nem élheti az életét a saját vágyai és elképzelései szerint.
Két teljesen különböző dolog, hogy egy ember igyekszik a tőle telhető legjobb módon gondoskodni az idős szüleiről, és segíteni, támogatni őket, ha szükségük van rá, vagy az, hogy engedi, hogy felnőtt férfi létére az anyja döntsön abban, hogy ő mikor és kivel talákozik, és hogy megnősül-e.
"Eddig nem volt ez az egynapos kikötés, most van."
Ez is, és az összes többi korlátozás, ami azt a célt szolgálja, hogy a párod ne élhesse a saját életét, addig van, amíg Ő ezt elfogadja, és hajlandó ehhez alkalmazkodni.
Ehhez a játszmához ugyanis két ember kell. Reálisan nézve arra nincs esély, hogy a anyja 40 év után belátja, hogy érzelmileg zsarolja a fiát, és jobb belátásra tér. Vagy rászánja magát a párod, hogy először rendbeteszi ezt a dolgot a fejében, utána pedig változtat a hozzáállásán, ha önálló életet akar, vagy marad minden így, amíg él az anyukája.
A párod egyébként hogy éli meg ezt a helyzetet? Akar ő ezen egyáltalán változtatni?
Nem fogod tudni megoldani helyette ezt, hiába szeretnéd.
A labda nála van, nem nálad, és nem az anyukájánál.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ha 40 éves koráig nem sikerült ebből kitörnie, akkor valószínűleg érdemes lenne pszichológus segítségét kérnie (feltéve, ha AKAR változtatni a kialakult helyzeten, és hajlandó felvállalni ennek érdekében a konfliktust az anyukájával), mert szerintem úgy benne rekedt ebben a játszmában, hogy nemcsak hogy a kiutat képtelen megtalálni, de valószínűleg még arra sem tud reálisan ránézni, hogy ez a helyzet mennyire nem normális így.
"addig ordítana velem,hogy elvettem tőle a fiát,nem tudtam már kivárni,míg ő meghal"
Simán élhet még legalább 8-10 évig. Feltéve, hogy addig kitartanál a párod mellett, akkor ti szépen elfogadjátok, hogy az anyósod elérte a végtelen önzésével, hogy ti nagy valószínűséggel lemondhattok a gyermekáldásról?
És te ezt tűröd 5 éve?? És még házasodni is akarsz ezzel a férfival? Hát jó birkatürelmed van, nem mondom. Én tuti léptem volna, megértem, hogy beteges, ápolni kell, de ez a "nem nősülhetsz meg", "nem mehetsz el 24 órára se" ez nekem betenné a kaput, találsz olyat, aki közelebb is van, és aki nincs rátapadva anyucira ennyire durván.
Szerintem gondold át, hogy milyen érvek szólnak emellett a kapcsolat mellett és ellen. Nálam biztos győzne az ellenérv és otthagynám.
Biztos, hogy létezik az anyós? Találkoztál vele? Beszéltél már vele?
Nem lehet, hogy nem is anyós, hanem egy másik család, és te lennél ebbe az esetbe a szerető?
Vannak mocskos férfiak is, akik bár szeretik a párjukat, de változatosságra vágynak, kihívásra vágynak, vagy csak unják az otthoni létet.
A párodnak kellene a sarkára állnia,hogy önálló életre vágyik,ettől még gondoskodhat az édesanyjáról is.Ha így tudja az anyja zsarolni,befolyásolni,ne tervezd vele a jövőd!
4 hónapig voltam ilyen kapcsolatban,nem bírtam tovább.
A sajátomnál tudok egy durvább esetet is.Kolléganőm évekig várt egy ilyen anyuci pici fia pasira (egy városban laktak).Mikor az anya meghalt,eljegyezte a lányt.Aztán jött azzal,hogy az anyja házába senki nem költözhet,és ő sem megy onnan el (a lánynak 2 buszmegállónyira volt a lakása).Különben is gondoskodnia kell az anyja macskájáról.Na,ez volt ám az indok :( Kolléganőm ekkor lépett majdnem 10 év után.
Kedves 17#!
Ez a pasi azóta 46 éves,és még mindig egyedül van.Nem tudom a macska megvan-e még :)
Sajnos itt számodra egyetlen olyan út van, amibe nem zakkansz bele: kenyértörésre kell vinni a dolgot. :(
Nagyon sajnálom, a párodnak is nagyon rossz ez a helyzet, de neked első sorban a saját életedet kell nézned.
Anyuka simán elélhet még 10-15 évet (aki megéri a 80 éves kort, az várhatóan hosszú életű lesz), gondolj bele, fizikailag és szellemileg is csak romlani fog az állapota. Szeretnéd ezt vállalni?
Esküvő után szerinted mi lenne? A párod naponta órákig anyukánál lenne? Vagy ott is aludna? Én kilépnék ebből a kapcsolatból még akkor is, ha ő volna az utolsó élő férfi. Te pedig még fiatal vagy, találni fogsz másik pasit magadnak, de az is lehet, hogy a párod összeszedi magát, ha te bejelented, hogy eleged van az anyuka megkötéseiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!