Szerintetek ilyenkor kinek a szava számít?
sippara!
Millás esküvőről beszélünk,nem félmillásról(mert felesbe fizetik az ősök)
Akkor azt kell mondani, koszonjuk kedves Mama, de mi alljuk a koltsegeket, ha gondolj akkor naszajandekent nagyon szivesen elfogadjuk. Igy az lesz amit Ti szeretnetek. Ennyi!
Ha meg szukseg van arra, hogy a szulok fizessek, akkor szinten megkoszonni, es elfogadni, es figyelembe venni a keresuket.
Az parancsol aki fizet! Ha a TI esküvőtök akkor fizessétek is ki. Amúgy meg engedelmeskedjetek anyósnak...meg még azoknak akik ugyancsak nemtetszésüket fejezik ki valamiért, és ugyancsak fizetnek bele.
Így jár az aki annyira nem felnőtt, hogy maga állja az esküvőjét.
Én lakást kaptam, és abban avval akartak sok tekintetben úgy rendelkezni, mintha a sajátjuk volna. Megkérdeztem, hogy ajándékba adták-e hozzá a pénzt, vagy kérnek valamit cserébe?
Erre eddig korábban nem gondoltak. Most hirtelen elgondolkodtak. És nagyon hamar letisztázták magukban és velem, hogy ajándékba adták, nekem adták, én rendelkezem vele. Azóta nem is akarnak beleszólni.
sokszor csak egy ilyen tisztázó kérdést kell feltenni, mert nekik maguknak se tűnik fel, mit csinálnak, hogyan viselkednek - talán eredeti szándékuk ellenére.
Ezt a szervezési viselkedést is lefogadom, hogy 90%-ban NEM a pénz miatt csinálják, hanem más szülői kotnyeleskedésből.
De nem árt tisztázni, hogy ez most csereüzlet vagy ajándék. Utána könnyebben szót értetek, illetve dönthetsz úgy is, hogy nem fizeted meg a cserébe kért árat.
Többen írták, hogy az dirigál, aki fizet."
De könyörgöm, ha az ember a gyerekének ad pénzt az esküvőjére, akkor azt azért adja, hogy a gyereke azon a kereten belül olyan esküvőt szervezhessen, amilyet szeretne.
Más: "Ha mi fizetnénk, akkor b****hatnák, hogy ott legyenek".
Hát ebből nekem nem az jött le, hogy szereted őket...
37 esnek nagyon igaza van...
Még lehet az is, ogy köze sincs a pénzhez.. Ha nem adtak olna is ezt csinálnák, csqk mivel ők fizetnek, ezért nem mersz szólni..
11.
A mi esküvőnk egy olyan helyen volt, amit az anyós választott. A szüleim, a vőlegényem és én is egy másik helyszínt szeretett volna, de oda a leendő anyósom a lábát sem akarta betenni, még csak megnézni sem, mert ő magában eldöntötte, hogy az nem lesz jó.
Mivel az anyósom kicsit nehéz eset, úgy láttuk, ha a lakodalom lehet olyan helyszínen, ami neki is tetszik, akkor legyen ott. A békesség fontosabbnal tűnt, mint a helyszín. Az elején én is rohadt dühös voltam, persze csak magamban, de aztán kiderült, hogy az anyós által választott hely is szuper, szóval végül mindenki jól járt. A ti esküvőtök is szuper lesz, csak ez számít, nem az, hogy kinek van igaza, vagy kinek mi jár.
"Valaki nagyon jól leírta: ajándék vagy csere üzlet?!"
Tehát ismét oda térünk vissza, hogy az a jó, aki Neked tetsző véleményt ír. Így nehéz megfelelően reflektálni a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!