Mennyire mozoghatok szabadon az anyós és a barátnőm közös területén?
A barátnőm tulajdonos, az anyós haszonélvező, bár tudom, hogy az utóbbi jog erősebb, de az anyós elhanyagolja a házat, mi értéket teremtünk ezzel szemben. Viszont az anyós akadályoz.
Persze vannak számára értelmetlen dolgok amik viszont a mi kényelmünket szolgálják, például szeretnék építeni egy lugast a kert végében (hatalmas kert van, a legvégébe) de félek, azt sem engedné.
Hogyan álljunk hozzá a helyzethez?
Simán csináljam meg?
Ugyanis a barátnőm ragaszkodik hozzá, hogy ez az ő háza és nem fog máshova menni a kattant anyja miatt. Az anyós is ragaszkodik hozzá, hogy ez az ő háza, és nyilván zavarja, hogy elnyomja a fiatalok új területszerzése, területhasználata. Gondolom ez idegen, furcsa neki.
Én viszont nem akarok gazos, használhatatlan, teleszemetelt kertben lenni főleg, ha a barátnőm a tulajdonos. Plusz a folyamatos kerti munkát alapnak veszi (irtom a gazt, stb) de ha már elhelyezünk valamit a kertben, vagy áthelyezünk, jön kakaskodni, hogy mit, és miért.
Én szeretnék békés megoldást keresni, de olyannyira ostoba és makacs ember a barátnőm édesanyja, hogy sajnos szerintem megbeszélni itt nem lehet a dolgokat.
" mi kizárólagos tulajdonunk"
Nem, a tied nem. Neked az egészhez semmi közöd.
"A haszonélvezőnek három fő jogosítványa van, a birtoklás, a használat és a hasznosítás joga. Ha bármelyik jog hiányzik, akkor nem haszonélvezetről, hanem más jogviszonyról /pl. használatról/ van szó.
A jogosult a birtoklásra és birtokvédelemre önállóan jogosult, ezt a jogát a tulajdonossal szemben is gyakorolhatja."
Nos, ha a mama nem engedi, hogy építsetek oda valamit, akkor nem építhettek, mivel a birtokvédelem is az övé. Ha titeket kizavar vagy nem enged be, akkor bajos bármit is építeni.
És el sem adhatjátok minden esetben egy cigány családnak, mint ahogy valaki javasolta, mert:
"Haszonélvezettel terhelt ingatlan értékesítése:
A haszonélvezettel terhelt ingatlan csak a haszonélvező szerződésbe foglalt hozzájárulásával, közös megegyezéssel értékesíthető, ha a haszonélvezeti jogot alapító szerződés alapján az ingatlan nyilvántartásba bejegyzésre került az elidegenítési és terhelési tilalom. Ilyen bejegyzés hiányában az ingatlan a haszonélvező hozzájárulása nélkül értékesíthet"
Szóval nyugodj már bele, ezen a portán a mama az úr, ti meg megtűrt személyek vagytok. Te főleg. Nekem is tele lenne a búrám, ha egy idegen ilyen nyilvánvalóan a fejemre akarna nőni, mikor semmi köze hozzá.
Keresetek másik lakást. Tudod, a legtöbben nem öröklik fiatalabb korukban.
Arra meg nem gondolsz, ha a barátnőd apukája nem halt volna meg, akkor most a vita tárgya sem létezne. Teremtsetek lakást magatoknak, mint ahogyan rengetegen teszik. Ne a másét akard magadnak.
Gyerek te gyakorlatilag hajléktalan vagy nem gondolod hogy a pénzedet nem más otthonába kéne ölnöd nem gondolod komolyan hogy a barátnöddel örökre együtleszel és örökre ott maradhatsz más házában...
használd már a fejed!!!
Ennyi gusztustalan, önző válaszokat, és alaptalan vádakat, amiket itt produkáltok csak, mert kevésbé van moderálás, mint más fórumokon ember nem látott még a net világában. Nem csak ebbe a topikba, de többibe is.
/ Akinek nem inge, ne vegye magára! /
Egy dolgot fogtok elérni kedves trollok, és hasonló egyének, akik a fórum szabályait nem tartják be, hogy végül nem lesz kivel fórumoznotok, csak magatokkal.
Nézd, utolsó, még mindig jobb mint a kiszolgáltatottság. Ha ide lerakunk egy saját fűnyírót, itt hagyhatjuk 50 évig senki nem fog hozzányúlni, ha felteszek egy könyvet a könyvespolcra, az ott is marad amíg el nem viszem. Ha ültetek egy gyümölcsfát, ahhoz hozzáférünk majd, teremni fog jó sokáig.
Viszont az albérletbe a polcra lerakott könyvet lehet, hogy már a következő héten el kell vinni.
Hozzátenném, nem fogunk örökké itt maradni. Ugródeszka, megtelepedünk, az 1-2 év, utána gyűjtünk egy saját házra, ami remélem már az én nevemen lehet.
Azért ez elárul valamit: " utána gyűjtÜNK egy saját házra, ami remélem már az ÉN nevemen lehet."
Na az a ház közös lesz :)
68: Ha összeházasodtok, akkor kezd el közös vagyon keletkezni, amit házasságkötés után építetek, annak a fele a Tied.
De ha van spórolható pénzed, mért nem laksz úgy a barátnődéknél, ahogy eddig, vendégként és csinálsz lakástakarékot, és gyűjtesz, teszel félre egy önálló ingatlanra? Mennyi ott egy kicsi ház az utcában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!