Ti költöznétek?
párommal most várjuk a második babát jövőhónapra.
jelenleg az anyjávval élünk egy olyan lakásban, ami 2 részes, külön háztartásunk van csak a fürdőszoba és wc ami közös.
rezsibe beszállunk mi is, de anyós már nem tudja hol a határ. Szó szerint éjjel-nappal bejár rendezkedni, amit nálunk lát, azt tudja másnap az egész utca,kihasználja hogy ennyire belelát és szólhat az életünkbe, és ami a legszomorúbb már párom is tanácstalan, hiába kérte ezerszer hogy fejezze be a viselkedést, semmit nem hat rá.
Együtt él az alkoholista új hapsijával aki szintén nem tud minket elviselni...
Lenne egy olyan lehetőség, hogy odaköltözünk párom apjához, 3 szobás ház, kb. 3 hetente járna haza 1 hétvéére, de ő is iszik, igaz csak mértékkel. Viszont sokkal több lenne ott a rezsi,és átbeszéltem párommal mi lenne a jó ill. rossz ha odamennénk. egyrészt nyugodtabb lenne a környezet anyósék felől, nagyobb lakásban jobban elférnénk, elvére párom gyerekkorától ott nőtt fel.
a rossz oldala az lenne, hogy szemben lakik párom nagyanyja, aki totál ugyanolyan mint anyós...a szomszéd pedig egy igazi élő piac, minden percben azt nézi mindig ha ott vagyunk, mit beszélünk, mit csinálunk stb..a másik rossz pedig párom az egyik nővérével tavaly óta nem beszél, viszont ők már jelezték hogy érdekli őket a ház őket illető része. Szóval az sem lehetetlen hogy majd idővel kellene nekik fizetni az ottlakásért, bár így is lesz egy kis vita ha odamennénk. Sajnos saját ház nem megoldható egyenlőre, mert nem szeretnénk elkapkodni, és olyan házat venni, amire évekig kell költeni.
Ti mit tennétek ebben az esetben?
a lakás a miénk...de ezzel ugye egyikőtök sem foglalkozik, csak szegény anyóssal meg a gonosz vejével, mert mindig azzal van a gond aki kiírja a kérdést??
elhihetitk hogy sokkal jobb és könnyebb lenne teljesen távol a kedves családtól, de azt nem értitek meg hogy nem minden esetben olyan egyszerű dolog?..
Megértem hogy alkalmazkodni kell, és itt mindenki elhiheti, sokat nyeltem párommal anyós miatt, de akármilyen is a környezet, mégha anyósé is lenne a ház, akkor sem lenne joga pl. olyankor szó és kopogás nélkl berontani amikor egy szál bugyi van rajtam meg egy melltartó, nekem senki se mondja hogy el tudná viselni ezeket csak mert máásé a lakás!
"Én választás elé állítanám az anyóst, hogy befejezi amit csinál, vagy költöztök..."
igen ez a mondat kicsit vicces :-D én nagyon örülnék neki, ha a 4 fös kis család tölem elpakolna, és végre külön kezdene el élni...
Akkor viszont egyáltalán nem értelek. A következtetéseidből, reakcióidból feltételezi mindenki azt, hogy anyósod házában éltek és oda várjátok a második gyereket. Ha jogilag anyósodnak nincs köze a lakáshoz, akkor miért nem mondjátok meg, hogy vagy változik, vagy költözhet? Nehogy már ő rakjon ki a ti házatokból...
Nem is értem ezt az egész történetet.
Nézd kérdező, akko egyértelműbben, korrektebben kellett volna a kérdést megfogalmazni.
Ez:
"jelenleg az anyjávval élünk egy olyan lakásban, ami 2 részes, külön háztartásunk van csak a fürdőszoba és wc ami közös"
inkább arra enged következtetni, hogy az anyósé a ház vagy egy része vagy haszonélvező.A "beszállunk a rezsibe mi is"-egyérteémű volt számomra, hogy a rezsit anyós fizeti, hiszen csak az tud beszállni költségbe, aki HOZZÁJÁRUL és nem egyedül viseli...
Ezek szerint nem.
Akkor az anyós ott a "megtűrt személy" nálatok?
Egyébként teljesen mindegy is.
Ha te eddig is hagytad, hogy rátok törje az ajtót, akkor gondolom az sem lenne hasznos tanács a számodra, hogy akár kulccsal, akár retesszel, akár valamilyen átjáró ajtó létesítésével igyekezzétek a problémát orvosolni.
Már csak azt nem értem a kommentjeid után, hogy ha a tiétek a ház, akkor miért nektek kellene költözni bárhová is?
Nem sántít ez a sztori egy kicsit? (vagyis a kiírt kérdés és a későbbi kommentek)
Az anyose a lakas es ti beszalltok a rezsibe?
A ferjede a lakas, mert orokolte, es anyos is bentmaradt?
Ti ketten vasaroltatok a ferjeddel?
A tied egyedul?
Legyszi valaszolj erre a kerdesre.
párom kapta a lakást, nem mondanám örökségnek, mert a családjában nem hunyt el az illető aki neki szánta, igazából örült is, hogy mi összeköltöztünk, így van aki gondoskodik a házról, ő nem bírta már a másik lakása mellett, és a koránál fogva fenntartani. Amikor mi évekkel ezelőtt jöttünk, anyós is szó nélkül jött, mondván, hogy a ház másik részében ő meglesz...
15 ös hidd el hogy már zártam be az ajtónkat többször, aminek eredménye az volt, hogy addig kopogott, vagy az ajtón vagy az ablakon míg ki nem nyitottam az ajtót, és sajnos nem volt jó ötlet, mert a lányomat pici korában elég sokszor felébresztette ezzel a módszerével. Most hogy már nem jár be hozzánk az a hülye szokása hogy bekiabál páromnak, ha akar valamit, ez megintcsak némi hangoskodással jár...
Egyik kérdezőnek írom, a párom nővére nem lakik abban a házban ahol az apja él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!