Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Baj, ha a leendő anyós nem...

Baj, ha a leendő anyós nem adja ránk az áldását?

Figyelt kérdés

Nem tudja megmondani miért, de nem kedvel. Karácsonykor volt az eljegyzésünk, azóta azt hallgatjuk, hogy ő nem jön el az esküvőre, csak ha más lesz a menyasszony, nem én.

Engem nem zavar a dolog, de a páromat nagyon bántja.

2014. márc. 18. 11:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az én "anyósom" is ilyen, bár ő az arcomba sosem mondaná ezt meg, jópofizik, ellenben a hátam mögött elmondd mindennek. Ezer szerencse, hogy 150 km-re lakunk tőlük.

Én is úgyérzem, hogy nem velem van igazán baja, hanem magával a ténnyel, hogy a fiacskája ilyen távol költözött tőle egy nő miatt és innentől kezdve nem szólhat bele napi szinten az életébe. A párom fiatalabb nálam két évvel (én vagyok a nő), ez is szúrja a szemét, amióta kiderült a számára. Már első félévben kitalálta, hogy én biztos majd a páromra erőltetem a házasságot és a gyereket viszonylag korán a korom miatt... 4 éve vagyunk együtt, most szeretnénk majd összeházasodni és igen, utána gyereket is szeretnénk vállalni, de sosem erőltetném rá az akaratomat ilyen téren senkire. Na már most anyós pajti szerint az ő kicsi fiacskájának ez még nagyon korai, ő pedig még fiatal és nem akar nagymama lenni... Akárhányszor náluk vagyunk és kicsit is rosszul vagyok, mindig megkérdezi a páromtól, hogy "ugye nem terhes?". Nekem ez baromira rosszul esik, a páromnak is, mert szeretné, ha az anyukája velünk örülne annak, hogy boldogok vagyunk és nem szabotálná a kapcsolatunkat. El sem merem képzelni hogy fog reagálni, ha egyszer tényleg terhes leszek.

Már az is árulkodó, hogy együtt élünk a párommal és akárhányszor hazamegyünk anyósékhoz mindig csomó kajával felpakol minket, amik szigorúan egy adagok, tehát ketten nem lakunk jól belőle. Gondolom nem nekem szánja. :D

2014. márc. 18. 12:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem baj.

Emiatt a mondat miatt azonban nagyon-nagyon kell figyelni a következő időkben:

"csak ha más lesz a menyasszony, nem én"

Aki leendő anyósként így gondolkodik, az valójában SENKIT sem akar a fia oldalán látni. Ha más lenne ott, nem te, ugyanezt mondaná. A párodnak üzenem, hogy az anyja egy nagyon-nagyon önző ember. Minél hamarabb lepattintja, annál boldogabb élete lehet veled.

Ezt észben kell tartatni - mert később is aljaskodik ám az ilyen ember, és a párkacsolatok szétverésében élen jár! -, de egyébként nem kell vele foglalkozni. Nyugodtan szervezzétek csak esküvőt, házasodjatok össze. ha a mama nem lesz ott, legalább egy ünneprontóval kevesebb lesz.

És ezt nagyon komolyan mondom.

2014. márc. 18. 14:36
 13/18 anonim ***** válasza:
a vicc.. hogy mindenki ugyanazt írta és mégis kb 50%- on áll mindenki:D
2014. márc. 18. 15:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Biztos sok az anyós ezen az oldalon, kedves utolsó válaszoló! :-)
2014. márc. 18. 20:07
 15/18 A kérdező kommentje:
Szerintetek akkor anyóst vegyük úgy, hogy 100%, hogy nem jön el az esküvőre?
2014. márc. 19. 10:32
 16/18 anonim ***** válasza:
nem dehogy... ne vegyétek úgy... számoljatok vele, legyen meg helye, legyen virágcsokor ha lesz szülőköszöntő, tehát ti készüljetek! én írtam, hogy az én anyósom is azt mondta nem fog eljönni, de persze eljött :) igaz végig bőgte az egész esküvőt mintha halotti toron lenne :D de ott volt! hidd el ő se fogja kihagyni a fia esküvőjét csak azt hiszi ezzel a lelki terrorral le tudja beszélni a fiát rólad :) ha mégsem menne el... (amit nagyon kétlek) akkor meg így járt.. ez az ő problémája és NEM a tietek! legyetek nagyon boldogok! :)
2014. márc. 19. 10:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Szeretnék tőlük távolabb költözni, másik városba, ez egyébként nem csak miattuk van terítéken, hanem a jobb lehetőségek miatt is. A párom is néha eljátszik a gondolattal, de szerintem nála ezek csak fellángolások,nem hiszem, hogy komolyan gondolja. Azóta nem zárkózik el egyáltalán a gondolattól egyébként, mióta közöltem vele, hogy még ha a gyerekeink itt is születnek meg, én itt megöregedni nem szeretnék. Jobb jövőt, élhetőbb környezetet szánnék nekik.
2020. aug. 2. 23:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Előzőt nem ide szántam.
2020. aug. 2. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!