Baj, ha a leendő anyós nem adja ránk az áldását?
Nem tudja megmondani miért, de nem kedvel. Karácsonykor volt az eljegyzésünk, azóta azt hallgatjuk, hogy ő nem jön el az esküvőre, csak ha más lesz a menyasszony, nem én.
Engem nem zavar a dolog, de a páromat nagyon bántja.
Az én "anyósom" is ilyen, bár ő az arcomba sosem mondaná ezt meg, jópofizik, ellenben a hátam mögött elmondd mindennek. Ezer szerencse, hogy 150 km-re lakunk tőlük.
Én is úgyérzem, hogy nem velem van igazán baja, hanem magával a ténnyel, hogy a fiacskája ilyen távol költözött tőle egy nő miatt és innentől kezdve nem szólhat bele napi szinten az életébe. A párom fiatalabb nálam két évvel (én vagyok a nő), ez is szúrja a szemét, amióta kiderült a számára. Már első félévben kitalálta, hogy én biztos majd a páromra erőltetem a házasságot és a gyereket viszonylag korán a korom miatt... 4 éve vagyunk együtt, most szeretnénk majd összeházasodni és igen, utána gyereket is szeretnénk vállalni, de sosem erőltetném rá az akaratomat ilyen téren senkire. Na már most anyós pajti szerint az ő kicsi fiacskájának ez még nagyon korai, ő pedig még fiatal és nem akar nagymama lenni... Akárhányszor náluk vagyunk és kicsit is rosszul vagyok, mindig megkérdezi a páromtól, hogy "ugye nem terhes?". Nekem ez baromira rosszul esik, a páromnak is, mert szeretné, ha az anyukája velünk örülne annak, hogy boldogok vagyunk és nem szabotálná a kapcsolatunkat. El sem merem képzelni hogy fog reagálni, ha egyszer tényleg terhes leszek.
Már az is árulkodó, hogy együtt élünk a párommal és akárhányszor hazamegyünk anyósékhoz mindig csomó kajával felpakol minket, amik szigorúan egy adagok, tehát ketten nem lakunk jól belőle. Gondolom nem nekem szánja. :D
Nem, nem baj.
Emiatt a mondat miatt azonban nagyon-nagyon kell figyelni a következő időkben:
"csak ha más lesz a menyasszony, nem én"
Aki leendő anyósként így gondolkodik, az valójában SENKIT sem akar a fia oldalán látni. Ha más lenne ott, nem te, ugyanezt mondaná. A párodnak üzenem, hogy az anyja egy nagyon-nagyon önző ember. Minél hamarabb lepattintja, annál boldogabb élete lehet veled.
Ezt észben kell tartatni - mert később is aljaskodik ám az ilyen ember, és a párkacsolatok szétverésében élen jár! -, de egyébként nem kell vele foglalkozni. Nyugodtan szervezzétek csak esküvőt, házasodjatok össze. ha a mama nem lesz ott, legalább egy ünneprontóval kevesebb lesz.
És ezt nagyon komolyan mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!