Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehet megmondani, hogy...

Hogy lehet megmondani, hogy nem jöhetnek hozzánk 1-2 hétre?

Figyelt kérdés

Olyan helyre költöztünk,ahol csend van és nyugalom.

Anyósék kitalálták,hogy jönnek is akkor hozzánk 1-2 hétre pihenni.

Túl sokat nem tudok,nem ők mondták,csak a fia (párom testvére) mondta el,hogy számítsunk rá.

Én ezt nem akarom,párom sem nagyon,bár ő még el is viselné őket.

De én nem viselem el őket fele ennyi ideig sem,ráadául nekünk erre szabadságunk nincs,hétközben ott kellene őket hagynunk a házban,és bár titkolnivalónk nincs,de utálom ha átnézik a dolgaimat,és biztosan megtennék.Ahogy rendezkednének is,erre akkor is képesek ha látom,nem győzök rájuk szólni.

Hogy lehet szépen visszautasítani ha meg akarják magunat hívatni?

2014. márc. 4. 13:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
keressetek a környéken panziót/motelt, és ajánljátok a figyelmükbe
2014. márc. 4. 13:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Ilyenre nem költenek.
2014. márc. 4. 13:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem:

-Persze gyertek nyugodtan a HÉTVÉGÉRE, mert hétköznap nem érünk rá.

2014. márc. 4. 13:38
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Én is a hétvégét ajánlanám fel nekik. Egy hétvége belefér, pénteken jönnek, vasárnap este mennek, pihenni is tudnak, de egymás agyára sem mentek. Azt viszont mondjátok el nekik, hogy a lakásban nem szeretnétek otthagyni őket, így ha hosszabb időre terveznek, xy panziót ajánljátok.
2014. márc. 4. 13:41
 5/15 anonim ***** válasza:
38%

nah már most:

1.anyósék még nem is jelezték hogy mennének te már visszaakarod utasítani őket. Nem érzed gáznak?

2.A sogorod se tud biztosat, csak annyit mondott számíts rá. ez kb azt jelenti hogy én ismerek egy ribit számíts rá hogy bepróbálkozik. ergo lehet nem is tetszik neki az ismerösöm, de én már úgy tüntettem fel hogy pedig biztos... ez a kakikeverés, ami családon belül elég csúnya dolog.

3. mielőtt lejönének 1-2 hétre biztosan szólnak majd előtte, és nem akkor amikor már az ajtóban állnak a börönddel. Akkor szépen és udvariasan megmondod nekik hogy sajnálom mama, de nekünk nincs ilyenre kapacitásunk/időnk. Persze ha a kedves anyós köti az ebet a karóhoz, hogy ők aztán ellesznek mig ti dolgoztok jöhetnek az olyan kifogások hogy de vendéget nem illik magára hagyni, nem tudnátok velük foglalkozni, ezért kellemetlenül éreznétek magatokat stb stb

2014. márc. 4. 13:44
 6/15 A kérdező kommentje:

Ők az éves nyaralásukat akarják itt tölteni.

Tavaly párom testvérénél csinálták ezt,addig erősködtek,míg egy hétre rábólintott,kettő lett belőle,mert nem tudta őket kitenni,pedig előre megbeszélték,hogy csak egy hét.

2014. márc. 4. 13:46
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

"Túl sokat nem tudok,nem ők mondták,csak a fia (párom testvére) mondta el,hogy számítsunk rá."

Egyenlőre ne mondj semmit, csak ha tényleg felhozzák, hogy két hétre hozzátok szeretnének költözni.

Akkor pedig mondd el nekik, hogy nagyon szívesen látjátok őket egy hosszú hétvégére, de mindketten dolgoztok, és nem tudjátok megoldani, hogy 1-2 hetet kihagyjatok a munkahelyeteken. Ha ezután is kötik az ebet a karóhoz, akkor pedig elmondanám, hogy az otthonomban úgy szeretek vendéget fogadni, hogy én is otthon vagyok, és velük töltöm az időt. Ha csak szállás kell, és nem a mi társaságunk, akkor arra tudom ajánlani XY panziót pár utcával arrébb.

2014. márc. 4. 13:48
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

Én mondanám anyósnak, hogy milyen rossz, hogy a te szüleid sem tudnak menni pár napra, mert csak hétvégén értek rá, ezért majd ha jó idő lesz akkor HÉTVÉGÉN lejönnek anyukádék.

Kvázi elmondanám azt a szitut amit te feljebb írtál, csak az anyósék helyett az anyukádékra átfordítva. Remélhetőleg veszik a lapot.

2014. márc. 4. 13:52
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

Az a baj, ha sógoréknál ott ragadtak két hétre a megbeszéltek helyett, akkor ti is hiába szögezitek le, hogy egy hétvége, nálatok is ott felejtik magukat.

Engem a saját anyósomék és anyukámék sem zavarnának, otthon is merném hagyni őket, de nekünk nagyon jó a kapcsolatunk és egyáltalán nem is tolakodók. Alapból fura nekem ez a "ha tetszik ha nem nálatok nyaralunk" hozzáállás.

Mondd el nekik, ha elhozzák a témát, hogy nem szeretnétek őket otthon hagyni, úgy is csak unatkoznának, blabla., ti pedig nem tudtok emiatt szabit kivenni, úgyhogy sajnálod, de maximum egy hétvégére tudjátok őket vendégül látni.

2014. márc. 4. 14:26
 10/15 A kérdező kommentje:

Látom előre,hogy erre az lesz a reakció,hogy nem unatkoznak ők,mi csak menjünk dolgozni,anyós főz mire hazaérünk (na azt már nem,nekem a konyha szent,oda nem teszi a lábát senki),van közelben pár látnivaló,stb.

Ha hétvégére eljönnek,és amikor indulás van közlik,hogy de ők maradnának,ti mit csinálnátok?

Ők olyanok,hogy mondhatunk mi bármit,egyik fülükön be,másikon ki.

Miattuk költöztünk messzire,nem értették meg a NEM szót.

2014. márc. 4. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!