Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Összeköltözni anyósékkal + a...

Összeköltözni anyósékkal + a szülőkkel?

Figyelt kérdés

Lenne egy hatalmas családi ház, 3 szintes, kis lépcsőházzal hogy mind3 emelet külön bejáratú legyen. Anyósomék és a szüleim összedugták a fejüket, és számolgattak, hogyha mindkettőnk szülei eladják a lakást + garázst, akkor csak 1-2 Millió hiányozna a ház árához.

Napok óta ez a téma, hogy összeköltözzünk e, vagy sem. Egyébként jól kijövök a párom szüleivel, és ő is az én szüleimmel. De azért összeköltözni elég bizarr...:S

Anyagi és kényelmi szempontból is jobb lenne...

Nekünk nincs lakásunk, és ha szeretnénk is venni, csak hitelből lehetne, és nem lenne elég 1-2 millió...

2014. febr. 21. 00:29
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
68%

jó, hogy válással nem

de a halállal muszáj számolni, azt nem tudod kikerülni

2014. febr. 21. 09:12
 32/39 anonim ***** válasza:
84%

13 évig laktunk úgy, hogy egy társasház második emeletén mi, felettünk a harmadikon meg Édesapám szülei.

Ők normálisak, nem jöttek kéretlenül, viszont mi mindig felmehettünk, ha akartunk, stb. Nem volt kulcsa senkinek a másik lakásához.

Szóval nekünk is bejött a dolog.

De minden az adott embereken múlik. Azt kell mindenkinek észben tartania, hogy az egy házba költözéssel nem nyert jogot a másik idejének beosztására, vagy életének megigyelésére.

2014. febr. 21. 10:04
 33/39 anonim ***** válasza:
82%

ma 07:34-nek

Én írtam a puskaporos hordót (aki szerint nagyon más 1 hét nyaralás, és együtt élni valakikkel)

Elárulom, nekem imádni való az anyósom, nagyon szeretjük egymást. De nem élek vele. Viszont a sógornőm ott élt vele évekig. Én nagyon jól kijöttem vele, de láttam, hogy az anyósom, mennyire kényezteti az unokáját, bár nem akart beleavatkozni sosem a sógorék életébe, néha alakultak olyan konfliktusok amikor kiborult a bili.

Pár éve mi is azon agyaltunk, hogy kifizetjük a testvéreket a házból, és anyósom eladja nekünk a házát. Mi rendbe tesszük, lakhatóvá tesszük, és együtt élünk amíg él. De végül is elvetettük az ötletet. Az ok egyszerű: A békét, a szeretetet ami most van nem akarjuk elveszíteni. Mert ha belementünk volna ez lett volna az ára..

2014. febr. 21. 10:07
 34/39 anonim ***** válasza:
8%

érdekes népítélet van itt :)

Azt azért lássuk be hogy van ami valakinek összejön van akinek meg nem!Hallgassatok a saját józan eszetekre és ne másokra,mert sok ember sok hülyeséget tud írni,főleg azok akiket már agymosott a tv és internet világa...

2014. febr. 21. 11:32
 35/39 anonim ***** válasza:
67%

Nem, ez a magánélet teljes feladása lenne.

U.i.: régen azért éltek együtt az emberek/családok/generációk, mert nem volt más választás - ezt tudták megengedni maguknak! A gazdagok, jómódúak akkor is különköltöztek, új házat építettek...

Nem a "modern" ember igényli az önállóságot, saját teret, hanem az ember, alapvetően. Csak a "modern" ember már általában meg is engedheti magának ugye.

2014. febr. 21. 13:41
 36/39 anonim ***** válasza:
85%
Tudod, olyan messzire kell költözni, hogy az anyós ne tudjon átjönni papucsban :)
2014. febr. 21. 14:36
 37/39 anonim ***** válasza:
84%
Az anyagiak fontos érv sajnos, átmenetileg is összeköltözhettek. De tényleg lakva ismerni meg az embert. Másrészt minden nap, mindig mindenki tudna a másik konfliktusairól, bármi is legyen az. Minden családban van veszekedés, gondolj bele, hogy a többiek is érintve lesznek a másik vidámsága, szomorúsága miatt. Bármikor kopogtathatnak, jöhetnek. Ha ritkán találkoztok, nem tudnak a konfliktusokról, de így... Ha pedig majd gyerek is lesz, akkor ugye mindenki másként csinálná és ennek hangot is adnak majd jószándékkal... Az unoka fog titeket igazán összekötni és egy ilyen helyzetben nem lesz meg a távolság, hogy a saját elveidet kövessed. Nem fogsz tudni visszavonulni. Egy házasságban gyerekkel is nehéz, itt viszont több emberrel kell majd állandóan ügyelned az egyensúlyra, hogy meg ne sértsd, stb. a nap 24 órájában. Ha együtt éltek, kölcsönösen többet tudtok majd meg egymásról, mint szükséges lenne. Az unokánál pedig sok nagyszülő úgy gondolja, joga van tudni, beleszólni, belefolyni... Nekem is volt régen ilyen tervem, de a férjem nem akarta. Sajnos az idő őt igazolta.
2014. febr. 23. 03:42
 38/39 anonim ***** válasza:
81%

NE!!!!!!!!!!

Nagyobb marhasagot nem is tehetnel.

Mi is egyutt lakunk, en tartom fenn a nagy lakast (ketszintes, kulon szint mindenkinek), igy is horror, bele se merek gondolni mi lenne akkor ha meg az az erv is meglenne hogy "ok vettek a lakast, az o lakasukban elek"...

2014. márc. 20. 14:53
 39/39 anonim ***** válasza:
0%

Ha boldog akarsz lenni verd ki a fejedből.

Inkább egy életen át albérlet.

A te házad a te Várad.

2023. okt. 27. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!