A barátnőm családja teljesen ki készít, meg oldás?
Buta és pofátlan emberek ellen úgy lehet védekezni, hogy elkerülöd őket. Csúnyán hangzik, de ismered a mondást: hülyével nem szabad vitatkozni, mert lesüllyedsz az ő szintjére és legyőz a rutinjával.
Falura költöztem és épp tegnap hallottam a boltban, hogy egy idős bácsi méltatja a mai lányokat. "Nem kapálnak, nem is tudnak már azok, csak kapálozni, meg a lábukat a csillár felé mereszteni". Hát nem kicsit kezdett felmenni bennem a pumpa, de visszafogtam magam, mert nem lett volna értelme vitatkozni vele. Úgysem értené meg, hogy a mai lányok többsége tanult krumplikapálás helyett, nyelveket beszél, több, mint napi 8 órában dolgozik, mellette gyereket nevel, háztartást vezet, és az utolsó problémája az, hogy növényt termesszen. Gyed/gyes alatt meg inkább a gyerekével tölti az idejét.
Persze az ő korabeli nők nem dolgoztak, hanem a kertben termelték meg azt, amit evett a család. De vagy-vagy. Az ember vagy dolgozik és megveszi, vagy megtermeli, de akkor az kitölti az idejét, a kettő együtt nem megy.
Bocsánat, eléggé elkanyarodtam.
Mi az a kívülálló ok, ami miatt a barátnőddel nem tudtok külön költözni? Igazából ez lenne az egyetlen járható út, ha a saját lábatokra álltok, és mondjuk csak heti egyszer fuvarozzátok őket. Úgy szervezzék a napjukat, hogy akkor mindent el tudjanak intézni. Ennél többet pofátlanság lenne elvárni a részükről. A döntéseitekbe meg nem kell beavatni őket, mert felesleges vitát generál, úgyis másként látják a világot, úgysem tudnátok meggyőzni őket.
Szerintem az egyetlen járható út az egészséges távolság. Ha ezt középtávon nem tudjátok megvalósítani, nem biztos, hogy érdemes sok energiát fektetni a kapcsolatba. Ez a sok stressz felemészti.
" a szülei egyszerű de sajnos buta emberek"
Éppen olyanok, mint te. Nem értem a problémád.
Ilyen fogalmazással és helyesírással nem kérdés, hogy te is az egyszer, buta emberek táborát gyarapítod. Főleg, hogy úgy látszik nem ismered azt a szót, hogy nem.
Pedig ennyi lenne, nem kell mindenre igent mondani.
"amikor írtam a szöveget egyáltalán nem a helyes írásra figyeltem"
Hát most sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!