Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Komolyan! Te mit tennél ebben...

Komolyan! Te mit tennél ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Imádom a férjem, és az anyósom is, az apósom viszont (elváltak) nagyon nehéz eset.

Mióta megszületett a kisfiunk (1 éves) minden vagyok, csak jó anya nem. Olyanokat kapok, hogy 9 hósan minek szoptattam még, szeméttel etetem (joghurt) és hogy ők egészen máshogy nevelnék. Rendszeresen részegen ideállít, és a beszélgetés során folyton átmegy szidalmazóba, hogy a gyereknek nem főzelék kell, hanem normális kaja, hogy minek használok még eldobható pelenkát, hogy hogy nézek ki (van rajtam olyan 15kg plusz sajna), hogy a férjem miket csinált kamaszkorában (iskolai gondok a válás miatt), meg hogy mennyit bulizott fiatalként.

3 éve ezt hallgattam, és kibuktam, megmondtam, hogy soha többé nem viszem a kicsit hozzájuk, ők jöhetnek, de csak ha józanok, most meg én vagyok a kiskirálylány, aki hisztizik...

Ti mit tennétek?

Elvinnétek hozzájuk a kicsit? (soha nem fűtenek, pedig gazdagok nagyon, a kicsi végig kabátban van)

A férjem mellettem áll, csak sajnálom, hogy most ő is rosszban van az apjával, bár szerintem az apja azt sem érdemelné meg, hogy meglátogassa, mivel gyerekkorában verte, majd a válás után elhanyagolta őt, és olyan is volt, hogy ellopta a fizetését, mielőtt a párjával - aki nem kicsit gazdag- összejött volna...

2014. febr. 3. 17:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én az első ilyen után rá sem nyitottam volna az ajtót, de az biztos, hogy a férjemnek is nekiestem volna, ha ő ezt hagyja, vagy legalábbis normálisnak tartja, mert gondolom ez a helyzet, ha te ezt 3 évet hallgattad már, meg mindig menni kell a kabátos gyerekkel.

Nem is értem mi a kérdés. Minek van szükségetek az ilyenre az életetekben? Azt megértem, hogy a férjed a gyerekkorában történtek ellenére adott volna neki még egy esélyt, mert mégis az apja, de hogy nem tűnt fel neki, hogy jobb nélküle? Lehet, hogy tudva, tudatlanul azért nyeltek, mert mégis jó a gazad rokonnal kapcsolatot tartani, sose lehet tudni alapon?

2014. febr. 4. 11:05
 12/18 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, kérdező, legyél egy kicsit magabiztosabb. Én a férjed helyében már régen megszakítottam volna vele a kapcsolatot, de meg tudom érteni, miért próbálkoztok még mindig. De megváltozni biztosan nem fog az öreg, az állandó idegeskedés meg előbb-utóbb meg fog ártani nektek, úgyhogy jó lenne, ha a férjed tisztázná vele, hogy ha nem fogja vissza magát, akkor nem fogjátok többet beengedni. Nem vagytok kötelesek mindent eltűrni neki.
2014. febr. 4. 11:23
 13/18 A kérdező kommentje:
11-es: nem, mert nem volt gazdag mindig, a párjával csak olyan egy éve van kb, ő hozta a vagyont a kapcsolatba, másrészt viszont én nem akartam, hogy vita legyen, mert elengedtem eddig a dolgokat a fülem mellett, a férjem már rég kiosztottqa volna a búsba...kár volt eddig is hagynom, tudom...
2014. febr. 4. 12:36
 14/18 anonim ***** válasza:
Ugyanazt tenném, mint te. Többé nem mennék hozzájuk, és csak józanul engedném be őket. De még így is az első sértésnél kitenném a szűrüket. Erre kapnának max. 3 esélyt, ha nem tanulnak belőle, akkor közölném velük, hogy nem kívánatos a látogatásuk. Egy ilyen nagypapa többet árt az unokának, mint használ. A saját otthonomban akkor sem tűrök ilyen hangnemet, ha igaza van az illetőnek. Így meg pláne.
2014. febr. 4. 14:31
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát, gratulálok, komoly vagy, nagyon!

Még majd azt is várd meg, míg egyszercsak felpofoz, vagy kidob a házadból, aztán köszönd meg a galamblelkeddel!

Miért tűrsz meg egy alkoholistát a gyereked közelében? Azt gondolom tudod, hogy a gyereket leginkább példával lehet nevelni (sajnos a rossz is ragadós, azt szeretik csak igazán)?

Miért tűrsz meg valakit az otthonodban, aki úgy bánik veled, mint egy felmosóronggyal? Fordított esetben, ha a te szüleid bármelyike ilyen minősíthetetlen hangnemben beszélne a férjeddel, a minimális tiszteletet sem adná meg neki, te ezt tétlenül hagynád (az apósoddal kapcsolatban úgy nézem, röhej maga a szó is - tisztelet)?

Miért tűröd, hogy a gyerekedet egy látens vagy nem annyira látens alkoholista ilyen mérhetetlen undorító anyagias viselkedésre és gondolkodásra nevelje?

Én készülök előbb-utóbb szóvá tenni anyósoméknak (most már lassan akkora a kicsi, hogy itt az ideje), hogy nálunk nem a pénz az isten és mindennek az alfája és omegája, ugyanis nekik, hogy rövid legyek szokásuk a rokonság pár éves gyerekeit pénzzel motiválni, sajnos. Amit én nem óhajtok a mi családunkban meghonosítani, mi dícsérettel és magyarázattal nevelünk, nem különféle pénzösszegek kilátásba helyezésével, amúgy is az a véleményem, hogy egy gyerkenek nem kell pénzzel foglakoznia, arra vannak a szülei!!! PL. a ruhákon lévő zsebek arra vannak, hogy abba pénzt kell kunyerálni, mint egy koldusnak (nem mintha adnának, de hál istennek, legalább nem kell hálálkodni, amit véletlenül adnak sem költöm el, elteszem az utolsó fillérig, hogy ne mondhassák, hogy abból öltöztetem!) Szóval ez egy ilyen mézesmadzag az ilyen túpusú embereknél, más kérdés, hogy röhejesek tőle - apósod is mivel kérkedik, a máséval?! Miből akar egy millát (vagy tizet? már nem emlékszem) adni, az élettársáéból? Ahhoz neki mi köze?

Miért hagyod, hogy megalázzon, mint nőt a férjed előtt, ennyire senki nem lehet tiszteletlen önmagával szemben!

Ha jól értettem, még te fogod vissza a férjedet, gondolkodj már el a fentiek fényében, hogy tulajdonképp miért teszed ezt, netán valami jótékonysági díjat vársz érte?

Miért nem iktatod ki az életetekből ezt a bunkó viselkedésű energiavámpírt, aki csak árt neked, a családodnak, a gyerekednek?

2014. febr. 4. 15:19
 16/18 A kérdező kommentje:
Hú...hát ez odavágott, na...nem várok semmit cserébe a nyugtatásért, erről szó sincs. Igazad van, teljesen egyet értek veled, talán ilyen jellegű "felpofozásokra" lenne szükségem, hogy kiiktassam az életünkből..
2014. febr. 4. 16:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát ja, van akinek csak a sokkterápia segít, bár én azért arra biztatnálak, hogy gondold át a következőt: az okos a más kárán tanul, a buta a magáén, az ostoba a magáén SEM!

Ne légy ostoba, nem mindenki tud és lehet mindig mindenben okos, de ostobának sem kell lenni. Ez az ember mindig csak rosszabb lesz, jobb biztosan nem, az én tűrőskálámon bőven elérte volna már azt a szintet, ahonnan többet (sőt azt sem) nem bírnék már elviselni.

Nincs mit tisztelni azokon az embereken, akik magukat sem tisztelik, nem beszélve arról, hogy remek példát mutatsz ezzel a gyereknek is!

15ös voltam.

2014. febr. 5. 00:13
 18/18 anonim válasza:
Nem viszed többé hozzá a gyereket, nem is kötelességed. Barátnőméknél is ez volt, csak ott kicsit más volt a helyzet: a gyerekeket (10-11 éveseket) elvitték a nagyszülőkhöz, aztán a nagyapa magyarázott a lányának, hogy hogyan nevelte a gyerekeit, miért nem eszi meg az egyik a cukkinit, a másik miért ken a kenyérre vajat, aztán lekvárt...
2014. febr. 18. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!