Ha egy anyós, csak nekem nem ajánlja fel a tegeződést, az jelentheti azt hogy nem kedvel?
A férjem nővére férjnél van. A férj tegezi anyóst.
A húgának volt barátja, ő is tegezte anyóst.
Nekem soha nem ajánlotta fel.
A férjem nővére és annak férje 8 hónappal régebb óta vannak együtt mint mi a férjemmel.
Mi majdnem 4 éve vagyunk együtt. És több mint 2 éve házasodtunk.
A húga, és az ő barátja kb 5 hónapig jártak együtt (már szakítottak), és az a fiú is tegezte mert hallottam.
Hát, lehet, hogy ténylg van benne valami, őszintén, ennyi év után, már nem hiszem, hogy felajánlja, akkor már megtette volna. Ha téged zavar, a férjed viccesen tegye szóvá, csak egy célzással, nem kell véresen komolyan venni, majd a reakciókból kiderül, mi a helyzet.
Amúgy a nem tudom hányasnak: súlyos tévedés, hogy azért, mert a nagymamád letegezte a nála gondolom lehet akár 50 évvel fiatalabb barátodat, akkor az mindjárt azt is jelenti, hogy feljogosította arra, hogy visszategezze. Elég nagy taplóság volt, de persze lehet, hogy jófej a mami, és nem tette szóvá. Sőt, biztosan jófej. Engem is tegeznek anyósék, mégsem tegezem vissza őket, mert ez nem így működik!
Utolsó, nem nagyiról van szó, hanem nagynéniről! Legalábbis ha nekem szántad. És nyilván 70 éves néniket én sem tegezek le, ámbár elvárom tőlük, hogy magázzanak! Mert nem vagyok az unokájuk és a haverjuk sem! Ha ő nem tisztel meg engem, akkor valójában viszonylag kevés jogon várja el ezt tőlem, max a kora miatt. De ha egy szüleim korabeli letegez, szemrebbenés nélkül visszategezem, mert nem vagyok 16 éves én sem!
ismétlem 70 éves nénikre ez nem vonatkozik, ámbár nekik is illene magázódniuk, ha ezt szeretnék visszakapni.
"Nalunk pl anno egyedul a parom tegezte a nagyanyamat - ugyanis a mama siman letegezte ot, amivel -az illemszabalyok szerint- feljogositotta a tegezesre. Nem hiszem, hogy barmit is bele kellene kepzelni ebbe a helyzetbe."
Én erről az illetőről beszéltem, ha te vagy, akkor neked szólt, de amint láthatod, itt nagyanyám van írva, tehát....?
Egyébként meg, elképzelem a szitut, viszem bemutatni a barátnőmet, barátomat (tehát nem az utcán szól rám egy idősebb valaki!), szerintem természetes, hogy nagynéni, nagybácsi, anya, apa, nagyszülők tegezik (hacsak nem 60 éves egyetemi professzor/nő lenne a pár, mert ez esetben visszavonom), de hogy néz már az ki, hogy a barát, barátnő fogja magát, aztán visszategez mindenkit, mert ő feljogosítva érzi magát?! Ha ez így lenne, akkor a fenti kérdés meg sem születik, hiszen a kérdezöt is tegezik.
Kivétel ez alól persze, ha néhány év különbség van a bemutatottak közt, láthatóan közel vannak egymáshoz korban, amit nehezen tudok elképzelni többgenerációs felállásban (szülők vagy nagynénik - nagyszülők), nyilván ott nem lehet mindenkihez közel korban!
Tehát fenntartom, hogy ez udvariatlanság, méghozzá nem is akármilyen. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek :-). Még egyszer mondom, hogy nem vadidegen emberekről beszélek, hanem családtagokról (vagy jövendőbeli/esetleges családtagokról).
Hát megértem az eszmefuttatásotokat, mikor a gimis barátom mutatott be a szüleinek, még csókolommal köszöntem és magázódtam. Ez már rég volt... Fenntartom a véleményem, aki magázódni akar, az magázódjon, ugyanis az egyoldalú tegeződés idősebb részéről kvázi lenézés, megalázás, pozíciófitogtatás. Tudom, hogy ez az illemtan egy elég necces része, de engem ne tegezzen le a párom nagynénje, ha nem szeretné, hogy visszategezzem... Nagyi az tényleg más, de szülő és azok testvérei nem. Oké, lehet, hogy bunkó vagyok, de tőlem mindenki azt kapja, amit ad, ha ez magázódás akkor azt, ha tegeződés, akkor azt. Nem kell túldimenzionálni.
Főleg mert az exem anyját csókolomoztam, mivel őt még tényleg gimiben ismertem meg, viszont a későbbiek folyamán állati ciki volt az egész, mert olyan mély témákról beszélgettünk, amibe nem fért bele a magázódás, de nem ajánlotta fel, hogy tegezhetem, így vért izzadva kutattam olyan kifejezések után, amiben nem kell közvetlenül megszólítani. (Pl. nm kérdezem meg, hogy mit csinálsz, hanem mi a helyzet, ilyesmikre gondolok). Szerintem bizonyos beszélgetések esetén, pl. a fia lelki világának megvitatásába, vagy a menstruációs ciklusom már nem fér bele a magázódás. Túl intim hozzá. Továbbá mire huszonpár éves lettem állati hülyén éreztem volna magam, ha nénizem, és nem is tettem, inkább nem szólítottam meg. Most komolyan, kvázi családon belül minek magázódni??? sosem értettem, hál isten az én szüleim normálisak és felajánlják, vagy nem bánják a tegezést, és a nagynénémék sem, meg úgy általában a rokonaim 60 alatt. A nagyszüleim meg nem várják el hogy nénizzék, bácsizzák őket, a nővérem párja pl. ugyanúgy papának meg mamának emlegeti őket. illetve én a mamám összes tsóját tegezem, pedig vannak/voltak 8-an és nem egy 80 fölött jár.
Mindegy nekem az exem anyjával való kínos magázódás, vagy annak kerülése olyan élmény volt, hogy inkább nézzenek bunkónak, de egyoldalú tegezésbe nem megyek bele többet! És hát lássuk be, minél idősebb leszek, annál kevéssé kell ezt megtennem.
Egyébként elsőre is lazán letegezett engem anyósom amikor be lettem mutatva, pedig nem voltam tini... 24 éves voltam. Ő akkor 47. Szóval azóta is egyoldalú ez a dolog...Az meg elég feltűnő lenne, ha a férjem megjegyzést tenne rá nem?
De végül is amíg nem kezd el áskálódni, addig nem bánom annyira ezt a helyzetet, hogy nem kedvel. Csak rosszul esik hogy én vagyok a kakukktojás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!